mnogi su još uvijek na pretjeranom (i razumljivom) oprezu zbog ovog što je bilo s todeksom, ali kako vrijeme prolazi todeks polako ide u zaborav, čeka se samo potvrda nagodbe i onda to više nije pitanje burze i dionica nego parničenja na sudu.
potvrda nagodbe bit će svojevrsna katarza koja se ovdje s nestrpljenjem čeka, a kad do toga dođe onda će se na burzi početi vrednovati brojne pozitivne vijesti koje su došle u zadnje vrijeme, ali su bile stavljene sa strane na čekanje.
zato smatram da je vrijeme za zauzimanje pozicija u dionicama i polako kupujem, uglavnom čekajući na kupnji,a povremeno kod malog spreada i skinem nešto s prodaje.
rezime: burzovni "turnaround" je pred nama i treba ga dočekati spreman da ne bude kasnije paničnog uskakanja u dionice po znatno višim cijenama :-))
[/quote
Kolega Popolo ,da li ste pročitali podatak kojeg je iznijela predsjednica Uprave Zagrebačke burze da je u 2 mjeseca prošle godine ” izbrisano” 20 milijardi kuna tržišne kapitalizacije Burze ?
Pa zar Vi mislite da je ovakvo stanje na burzi samo posljedica opreza ulagača?
Kakva katarza će se desiti potvrdom nagodbe ? Zar očekujete stampedo ulagača ?
Pa potvrda Nagodbe biti će jasan znak da se u ovakvoj državi ne isplati ulagati u dionice osim ako nisi hazarder ili mazohista.
Agrokorovim dionicama se već mjesecima ne trguje niti će se više trgovati bude li ovakva Nagodba prihvaćena i provedena pa što ili tko onda sprečava ” procvat” burze?
Pretjerani i razumljivi oprez?
Mislite li da će Nagodba ako je VTS potvrdi otkloniti taj razumljivi oprez ?
Ili će ga još povećati ?
I ako niste u todex u ,a očito je da niste, razmišljajte malo šire i budite jako oprezni jer već sutra i Vi možete naletjeti na takvu ” minu ” Pozdrav.
Ne znam da li tko prati natjecanje na mojedionice, znači moderator ili softwer je pripisao rast od cca 100 i vise posto onim igracima koji su imali jdrn u portfelju jer nije racunao spajanje 3 u 1.
Realno izgube na vrijednosti portfelja ali su zato virtualno u veeeeelikom plusu!
Da, to je anomalija, i todexovci vode a nemaju niš u stvari. Ima tu još bugova, ja sam htio lenac kupit i tek nakon 4 dana mi se realizirala transakcija, kupio sam umjesto po 9,60 po 10,70.
Da nije bilo todexa sad bi lizali 2800 bodova https://novac.jutarnji.hr/aktualno/prve-procjene-rast-bdp-a-u-drugom-tromjesecju-ubrzao-na-29-posto-na-godisnjoj-razini/7771482/
MINIMUM
mnogo ste razvijeni u Hrvatskoj, vidim ja.. gulite sirote gastarbajtere. i uspijete potrošiti više nego što pošaljemo.. doznake 4,5%, platni suficit 3% BDP-a. stoko, i onda ja čitam kako "mi" nemamo ništa od onih koji su otišli! oporezuj imovinu onima koji rade vani! najveći porez na rad u Njemačkoj i najveći PDV u Hrvatskoj,cijene skoro pa višlje u Hrvatskoj, ali nije dosta, daj još imovinu da ti uzmemo.. oćeš kad na vrbi rodi grožđe. mislim možeš, pa računaj koliko ti vrijedi..
[/quote]
A bome vidim da i gastarbajteri rado dodju ovdje popravljati zube i guraju knjizice, ne vracaju kredite dignute u hrvatskoj itd.
Ajmo malo biti objektivni i nepristrani za promjenu.
[/quote]
Plaćaju privatnim poduzetnicima stomatolozima, a ne uhljebima.
Koriste HZZO najduze 1 godinu dok ne dobiju osiguranje u Irskoj ili nekoj drugoj zemlji. Tada im HZZO vise ne treba, jer svakim danom sve manje vrijedi, a u usporedbi sa drugim zdravstvenim sustavima pogotovo bezvrijedno. Akk si stvarno bolestan ne mozes ostavriti svoje oravo.
Kredite uglavnom nemaju u Rvackoj nego dizu 30 godisnje kredite u Irskoj i drugim.zemljama.
Nevjerojatno glupaste primjedbe uhljeba i patriota poput Br333.
Sve će biti dobro ako i porezna ne napravi isto :). Pa da im još naplati kapitalnu dobit.
Da, zanimljivo, kako da sa poreznom rjese takvu situaciju, recimo ove ili prosle godine su u plusu sa nekim pozicijama, a sa todexom su u minusu debelo, ali ne mozes to realizirati da prikazes i izbalansiras dobit i gubitak ?? Koja smo mi drzava :).
Uostalom koja je kontrola tih prijava, ako trgujes vani preko vanjskih brokera? OK, Sam sve prijavis…. ali ako ne, na koji nacin uopce mogu kontrolirati da si nesto prodao i kupio nesto drugo, ako nisi povlacio sredstava nazad? A i kad povuces, sta im moras dostaviti sve moguce transakcije?
Potpuno razumijem Renci. Vidimo da je ovo lazna drzava sa laznim temeljima. U kojoj su sve informacije kontrolirane kao u Sjevernoj Koreji. Nes ti plenkovicu rec koliko je potrebno ruku za vecinu.
Hm, što reći, koju posluku porati…
Ovo mi je malo popravilo dan. Treba se šaliti kad je najteže.
Burza u Zagrebu naprednija od Njujorške. Dokaz su i ove brokerice
Ovo mi je malo popravilo dan. Treba se šaliti kad je najteže.
Burza u Zagrebu naprednija od Njujorške. Dokaz su i ove brokerice
Stara fora, davno smo to prožvakali.
3. maj pred slomom: Kanađani otkazuju sva četiri broda, a ostaju i bez ljudi?
Jedna po jedna hrvatske firme umiru, a najveći problem i dalje ostaje a to je odliv kvalitetne radne snage vani gdje su takvi ljudi adekvatno plaćeni i nude im se uvjeti koje u Hrvatskoj nikada ne mogu imati. I tko bi lud takvo što odbio naročito ako je mlada i obrazovana osoba.
A ovi naši političari i dalje se češljaju na isti friz a “selo” doslovno gori. A tko će Vam puniti proračun uhljebi jedni samo vi i ostajete u Hrvatskoj jer i dalje sisate proračun a ne radite ništa?
nije za.ebancija, ali za 50 tisuća prometa ne treba ni računati index, utrnite tu sramotu više
http://www.zse.hr/default.aspx?id=86854