O tome dovoljno svjedoči tek milijun i pol kuna ukupnog dioničkog prometa.
Redovni promet dionice:
1.567.737,14 kn
Je li to najnizi redovni promet ikad ?
Čisto za statistiku……da ne pretrazujem sam kompletnu povijest trgovanja…..
Novi rekord: danas nije bilo 40 min transakcije.ajmo zse!
Sve što sam Vam najavljivao se ostvarilo.
Tko će nakon epske krađe malih dioničara ulagati na takvu burzu i takvu državu u kojoj se savjetnike plati gotovo milijardu kuna da operuška male dioničare?
Oročena štednja u pravilu štiti novac od gubitka vrijednosti uzrokovanog inflacijom. U Hrvatskoj je kamatna stopa dugo bila iznad stope inflacije, pa je štednja u bankama nosila i pozitivan realan prinos (prinos povrh inflacije).
No, danas je inflacija veća od kamata na štednju! Čak i oročena štednja realno gubi na vrijednosti jer govorimo o realno negativnim kamatnim stopama (u svibnju ove godine inflacija je iznosila 1,9 posto).
Dakle, u današnjim okolnostima čak i samo očuvanje vrijednosti štednje postaje sve zahtjevniji zadatak, a realno pozitivni prinosi postaju nemogući bez preuzimanja nešto većeg rizika.
Dogodi li se veći porast cijena dionica koje isplaćuju dividendu, to bi mogao biti prvi signal da se dio štednje, u potrazi za većim prinosima, počeo prelijevati na (zaboravljeno?) tržište kapitala.
sušta istina – TKO DANAS DRŽI PARE U BANCI, TAJ GUBI PARE – TOPE SE POMALO
Evo, samo sam čekao drukerski članak u novinama kako se više isplati ulagati u dionice.
Što je pametni novinar prespavao koliko su mali dioničari izgubili novaca u zadnjih 20 godina, odnosno zadnjih godinu dana.
Pa moraš biti stvarno zaostala bu.dala da nakon toga uložiš i 1 kunu na ovu burzu, a još savjetovati to samo pokazuje koliko su današnji novinari ekonomski nepismeni.
Meni ovaj članak govori i da je kraj jeftinog novca. Početi će se dizati kamatne stope a samim time i kamate na štednju.
Ne moraš brinuti Investimire, povećati će banke ubrzo kamate na štednju.
Ovo je zadnja prilika da naivcima se uvale dionice prije bear marketa u svijetu.
Moje je mišljenje da CROBEX treba prvo pasti 50% da bi bilo zanimljivo ponovo ulagati na ZSE gledajući koliko je velika opasnost od gubitka cjelokupnog ulagačkog uloga zbog loše zakonske regulative i pogodovanja pljačkanju malih dioničara na račun većinskih dioničara i države.
A da držanje novca u hrvatskim bankama nije sigurno. S time se u potpunosti slažem.
Na sreću danas kad smo u Europi nije problem otvoriti račun vani, makar ni Švicarska više nije što je bila.
Lp
Redovni promet dionice:
1.567.737,14 kn
Je li to najnizi redovni promet ikad ?
Čisto za statistiku……da ne pretrazujem sam kompletnu povijest trgovanja…..
[/quote]
TKo u ovom trenutku razmislja o burzi?
Hrvatska u finalu, kakva burza covjece.
Od kada smo usli u osminu finala nisam ni pogledao burzu a kamoli napravio neku transakciju.
Sve što sam Vam najavljivao se ostvarilo.
Tko će nakon epske krađe malih dioničara ulagati na takvu burzu i takvu državu u kojoj se savjetnike plati gotovo milijardu kuna da operuška male dioničare?
[/quote]
OK…i zašto si ti onda i dalje na forumu i na burzi??? bit će da čekaš za stati u red za novo ćerupanje ;-))
mogu primijetiti da je na groblju dinamičnije nego na ovoj kvazi burzi. nije mi jasno tko plaća sve te silne brokere i druge aktere na tržištu po službenoj dužnosti? njihove plaće su veće od bruto prometa burze. o nekakvoj zaradi tu ne treba ni pričati.
Legendo, baš si me nasmijo! 🙂
neki ulagači i u ovim uvjetima imaju solidne prinose, sve ovisi o Vama, koliko ste kvalitetan
burzovni igrač, toliko Vas tržište nagradi
https://www.mojedionice.com/portfelj/IzvNajPortfelji.aspx
.
Davno je receno da se mi preostali mozemo naci na rostilju ispod zgrade burze. U parkicu iza. 5 kg cevapa i bacvica pive mislim da bi bilo dosta.
neki ulagači i u ovim uvjetima imaju solidne prinose, sve ovisi o Vama, koliko ste kvalitetan
burzovni igrač, toliko Vas tržište nagradi
https://www.mojedionice.com/portfelj/IzvNajPortfelji.aspx
Interesantno..medju najjacim portfeljima nema ni jednog kokosara i drukera od nas ovdje koji se svadjamo sami sa sobom kako se cini…nesto krivo radimo!! :)))
.
Nekako sam uvjerenja ako nasi dobiju finale (POMOZI BOŽE) da ce i Crobex napokon eksplodirati.
Al burzu na stranu danas i sutra.
AJMO HRVATSKA!!!
@ remorker
pusti burzu…………..
Nije u penezima sve.
Ja sam već poželio Vatrenima sreću ali su me izbrisali.
Izgleda da ne smiješ biti hrvatski nacionalista ni danas.
Dečki, 4 miliona srca će kucati uz Vas.
Ajmo po to zlato, pa da više uopće ne moram gledati nogomet.