Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

O kakvim reformama mi pričamo… HDZSDPŽZHNS… sve su to stranke istog programa. Gospodine uhljebi nas. Primjer Petrokemije sve govori. Umjesto da to s*eće privatiziraju ide opet dokap našim parama a oni kao opet pozivaju investitotre na neke razgovore ugodne i trate nam vrijeme. Zemlja dno. Mi smo sljedeća Grčka, prvom krizom nas nema.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

<>

ha, ha … kolega, baš ste me dobro nasmijali … oslobađaju sredstva koja mogu u vrlo kratkom roku zalutati na ZSE ? dajte, budite ozbiljni … u hrvata sredstva zalutavaju u: beton, aute, krpice … pa ako šta ostane onda na janjetinu … i tu je priči kraj …. prije se radi o revoltu, kad nedate kamate, onda nećemo ni oročavati … evo, ja isto tako držim neku lovu već 3 godine na TR i ŽR, a nije zalutala na ZSE i niti neće … pozdrav, vani je lijep sunčan dan, odoh vozit bike …

od stotinu jedan će valjda zalutati i kod nas, to sam mislio, ostalo će se trošiti na godišnje odmore, nešto novih automobila, malo nekretnina i kupovinu eurića po najpovoljnijem tečaju u sezoni, mnogi se nadaju većoj razlici na tečaju do zime, nego kamatama od oročenja, osim toga nešto iznajmljivača će dio novca uložiti u pripremu sezone

Čekam rasplet s Agrokorom (ubojicom pozitivnog momentuma na ZSE) i onda ću procijeniti što i kako dalje. Ako se ne popravi stanje ja sam out. SAmo to čekam i ako ne bude dobro, zbogom ZSE.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Tako nekako i ja.
Osim za one pozicije koje smatram da će odraditi čak i u negativnom kontekstu jer su potcijenjene i okidači nisu ispucani.
Ali za kvalitetnu ocjenu post-agrokorskog stanja trebat će možda par mjeseci.
Jer i nakon nagodbe još će biti IU dok se firme ne preuzmu, najave tužbi tralala.
Potpis nagodbe je početak procesa prilagodbe novoj realnosti, ne njegov kraj.
Ali ipak, bilo kakav pomak u tom smjeru je pozitivan.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Čekam rasplet s Agrokorom (ubojicom pozitivnog momentuma na ZSE) i onda ću procijeniti što i kako dalje. Ako se ne popravi stanje ja sam out. SAmo to čekam i ako ne bude dobro, zbogom ZSE.

Kad bi svi krčmari bili kao Deutsche bank bilo bi ludilo, dolazi krčmar 8.6.og sa računom, ali bi mogao opet dati na veresiju. Doduše Deutsche bank iduće godine otpušta 10.000 radnika, ali je zato odličan krčmar na veresiju :-). Sudeći po Agrokoru vjerojatno bi za šankom trebali zaposliti kompletnu upravu, za drugo i nisu lol..A za ZSE, ja odavno tvrdim da je organizirana piramidalna prevara, samo treba dokumentirati tko je kolo vodio pa će valjda kad tada doći na red..

Pa ti si rekao da ces nakon izvjesca uzest jednu dugu pauzu pa si i dalje ostao 🙂

Ignore : renči

Da, znam, dobro se sjećaš. Htio sam na USA ići ali sam shvatio da postoje vremenske zone i da ne želim robovati tome. Ovako ću dati šansu još ovu godinu a poslije nema šanse da ovo gledam.

otkrio vremenske zone u 36. godini. Šalim se naravno ali moram priznati da čim sam se sjetio vremenskih zona ohladio sam se.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Axelrod
Još kada bi mjerodavni ukinuli porez na kapitalnu dobit gdje bi nam bio kraj.

za 2018 mogu ga slobodno ukinuti, baš me zanima koliko će ga naplatiti, sigurno preko 5mil.

– a odakle će naplatiti porez na kapitalnu dobit kad samo na TODEXU imate 17.000 pushioničara.
– investitori bi morali znati da kada gube nofce to nije samo njihov gubitak, tu i država gubi značajne nofce.
– ne znam zašto ne volite ovu državu, pa država je uvela te poreze pa i porez na kapitalnu dobit kako bi vama u ovoj državi bilo bolje.
– cilj poreza na kapitalnu dobit je da vam država omogući veće prinose na ZSE,
– a onda vi većinu love ulupate u TODEX i kako će vam država pomoći kad većina vas ima veću želju popushiti lovu na burzi nego zaradidi lovu, ponavljam tu radite veliku štetu i sebi i državi.

– I love this game.
Pozdrav !

Axelrod
Još kada bi mjerodavni ukinuli porez na kapitalnu dobit gdje bi nam bio kraj.

za 2018 mogu ga slobodno ukinuti, baš me zanima koliko će ga naplatiti, sigurno preko 5mil.

– a odakle će naplatiti porez na kapitalnu dobit kad samo na TODEXU imate 17.000 pushioničara.
– investitori bi morali znati da kada gube nofce to nije samo njihov gubitak, tu i država gubi značajne nofce.
– ne znam zašto ne volite ovu državu, pa država je uvela te poreze pa i porez na kapitalnu dobit kako bi vama u ovoj državi bilo bolje.
– cilj poreza na kapitalnu dobit je da vam država omogući veće prinose na ZSE,
– a onda vi većinu love ulupate u TODEX i kako će vam država pomoći kad većina vas ima veću želju popushiti lovu na burzi nego zaradidi lovu, ponavljam tu radite veliku štetu i sebi i državi.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Jel postoji mogućnost otkupa kapitalnog gubitka od drugih osoba?
Ja bi recimo kupio nešto gubitka bez da sam gubim jer bih na taj način smanjio poreznu obvezu.
Molim konzultacije…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Da, znam, dobro se sjećaš. Htio sam na USA ići ali sam shvatio da postoje vremenske zone i da ne želim robovati tome. Ovako ću dati šansu još ovu godinu a poslije nema šanse da ovo gledam.

otkrio vremenske zone u 36. godini. Šalim se naravno ali moram priznati da čim sam se sjetio vremenskih zona ohladio sam se.

Postoje i druga trzista osim USA ako su vremenske zone problem …evropska, forex itd

Ignore : renči

Postoje i druga trzista osim USA ako su vremenske zone problem …evropska, forex itd
[/quote]
Tako je. Osim toga day traderi (mislim da se kolega tu vidi) uglavnom trguju u prvom satu trgovanja znači od pola 4 do pola 5 što je ok vrijeme. Pola sata ili sat ranije se obavi priprema , složi watch lista i sl…
Ako bi se ozbiljnije trgovalo (swing trade, opcije) tokom jutra se sve odradi, u pola 4 poprati početak trgovanj, do pola 5 zadaju nalozi i bok, a ne buljiti cijeli dan u gledalicu.
Mislim da bi se mnogi preporodili…

New Report

Close