Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Valda ce sutra index vanka pasti pa mi da im pomrsimo racune zainat pali smo danas a sutra cemo i duplo ako i oni padnu vani

A ja ne razumijem čemu to stalno grintanje?

Od koga vi očekujete da kupuje? Svetog Petra?!

Svi bi zeljeli da raste, pa sto onda ne kupujete?

Ili mislite da će netko pogurati cijene gore i pitati vas gdje bi zeljeli da se iskrcate? Netko treba prvi “baciti kamen” i ustrajati na tome. Kako bas nema dobrih bacača kamenja svi čekaju da netko drugi to prvi učini.

Vauvau,
Tesko, tesko da ce skoro “svjez” kapital na ZSE… svi bi van, pa i s manjim gubicima, ali i to je za sada nemoguce… Da izvucete za silu 500k kn koliko vam vremena treba? A kamoli vece iznose…

Mirovinci su uglavnom u obveznicama kao najlikvidnijoj imovini. Treci stup manje, ali je mnogo manji.
Gledajte top10. To je indikator. Sve se zeleni. Znaci smart money ocekuje rast. Jedino Cerp prodaje na nekim dionicama. Toliko o tome.
Koliko ce akumulacija trajati to ne znam, ali vjerovatno ne predugo jer treba kapitalizirati prije nove krize.
Inace, najbolji pickovi su van Crobexa.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

A i drugi stup ( i treći ) će morati polako početi prodavati dionice, jer dolaze prvi jači valovi u mirovinu ili u vrijeme za isplate . Aktivnih radnika koji uplaćuju je sve manje, i jednostavna računica kaže da će se keš dobiti isključivo prodajama .

Pa sa ovim se baš ne slažem, jer ionako plivaju u gotovini koja im svaki mjesec sjeda na račun.
Dionice i udjele u fondovima koje imaju na inozemnom tržištu mogu lako prodati.
Imovina im je samo manjim djelom u dionicama.
Evo primjer:

Struktura ulaganja prema vrstama imovine

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Jučer je protrgovano obveznica za 300 milijuna kuna.
Eto gdje se vrti novac.

jubito, neće se kupovati dionice novog Agrokora jer Belje, Vupik & co. idu pod d.o.o

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

jubito, neće se kupovati dionice novog Agrokora jer Belje, Vupik & co. idu pod d.o.o

Ja sam samo iznio kibidabi mogućnost, a šta će od toga biti, neće se pitati ni tebe ni mene.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Usa danas +1,5%, Europa +1%, Zse -1%??
I to nakon konačnog rješavanja problema s Agrokorom??
Mi brinemo o Siriji dok svijet ide punom snagom dalje prema gore?
A napokon više nemamo otegotnih okolnosti, i najbolja turistička sezona u povijesti Hr je upravo krenula?
Ako sutra napokon sve ne zazeleni onda stvarno treba zatvoriti i Zse i sve jer nema nikakvog smisla.

Opet pišeš g.luposti.

Zašto nisi lijepio minuse veće od 2 % prošlog petka, pa bi ti bilo jasnije zakaj sad “raste”.
Ništ ne raste već im je preveć palo pa sad dižu da naivcima kao ti uvale dionice na vrhu.

Ljudi masovno odlaze iz Hrvatske.
Zašto mislite da će biti na burzi biti drugačije.

Znači jedino su Vam stranci šansa da im uvalite dionice dok ne shvate di su došli.
Reklamirajte kupnju dionica po hotelima.

Što se tiče kr.iminala i lo.povluka na ZSE, Agrokor nije bio prvi slučaj.
Dioki, VDKT….

Svaka akcija ima i reakciju.

Ili da se poslužim svojim avatarom došla maca na vratanca.

Jednom treba reći dosta a mislim da je Agrokor idealan za to.

Ne zaboravite da su se sva ta sr.anja događala s blagoslovom države i Uskoka.

Ježicu gdje je 100 miliona eura od Diokija koje si ispumpao od kredita?
5 miliona koje nije vratil je sića.

Lp

Točno.Kupovati ,a samim time i prodavati će se stare todexove perjanice izlistane na ZSE .Možemo očekivati sa će se ponovno početi trgovanje sa dionicama u trenutku izlaska FI,samo bi prije toga direktori trebali
Jamnicu ,Ledo itd,i uprave kompanija prihvačanjem jamstava pretvoriti u insolventne.
A što ako neki odbiju to prihvatiti.A 10.srpnja je blizu.Mi okorijeli špekulanti smo pripremili kešovinu
za dan otvaranja Todexa..Dakle spreman sam kupiti 5000 Jamnice po 1 lipu tj 50 kn,i 40.000 zvijezde po 1 lipu
dodatnih 400 kn,100.000 Leda po 1 lipu dodatnih 1000 iŽitnjaka gotovo sve popnuđene količine na 1 lipu.
Belje i Vupij bi isto kupio ali ne baš sve ni po jednu lipu jer bi bio previše izložen todex stečajnoj poziciji.
Ali cca 1000 EURA sam spreman risikirati.Ako kupovina bude obilata jasno je da ću postojeće dionice
todexa koje sada imam prodati i ostvariri barem porezni gubitak.
Neki pripremaju isto keš za dan otvaranja trgovine Todexom,pa radi toga tržište pada.Neki su uplašeni,neki su razočarani,neki su bijesni,neki deprimirani,a pametni se drže one narodne :Što gore to bolje.
Poslije kiše dolazi suce.

A tko to normalan “priprema keš” kako Vi kažete za otvaranje trgovine Todexom. Vi sve više gubite osjećaj za stvarnost. Tih 1000 Eura što čuvate za dokup Todexa radije poklonite nekom na ulici imat će te više koristi nego da kupujete nešto što više ne postoji. Todex je upravo među špekulantima napravio pomor. Od toga direktno ima štetu cijela burza jer taj špekulantski novac teško da će se ikada više osloboditi.

lopina
Jedina dobra stvar od todexa je da je pobio sindikat.
Svi su ostali bez para baš na tu foru: špekulantskog dokupa nečeg što ne postoji.
I neka su. Daleko im kuća.

P.S.
Neće biti otvaranja trgovine todexom.
Rečeno je da ne vrijede ništa, a s robom koja ima vrijednost nula se ne može trgovati.
Jer je bilo koji novac previše.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close