Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kad se i zadnji optimist utihne a tu smo negdje znači slijedi rast

Rast će dočekati slijedeće generacije……..mislim da mi stariji, na zalost, nećemo…….

Polaganim (odgodjenim) propadanjem Agrokora, ova burza će biti mrtva jako dugo vremena……

Naravno da se uvijek mogu naći iznimke koje ce zasluzeno dobiti svojih 5 minuta…….ali bojim se da neće biti ništa više od toga…..

ja sam u ponedjeljak imao neku viziju proljetnog relija. izgleda krivo. ovdje bi za početak najjeftiniji način poticanja volumena bilo uvođenje šorta. ako ne ide prema gore onda ade da se pokoljemo prema dole. uvođenjem kontra utega sve bi to imalo drugačiji smisao. ovako svaki trenutak proveden za monitorom je gubitak vremena.

who dares, wins

ja sam u ponedjeljak imao neku viziju proljetnog relija. izgleda krivo. ovdje bi za početak najjeftiniji način poticanja volumena bilo uvođenje šorta. ako ne ide prema gore onda ade da se pokoljemo prema dole. uvođenjem kontra utega sve bi to imalo drugačiji smisao. ovako svaki trenutak proveden za monitorom je gubitak vremena.
[/quote]

Ne znam sto bih rekao.
Osim ponovio lako provjerljivu cinjenicu da se top10 zeleni. A pametni mali sipaju po bidu. Jer su razocarani todexom. Za koji je sveti Ante davno dao i dijagnozu i kurativu.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Polaganim (odgodjenim) propadanjem Agrokora, ova burza će biti mrtva jako dugo vremena……

Vrlo vjerojatno se iduće godine u ovo vrijeme nitko neće sjećati starog Agrokora, a moguće će se kupovati dionice novog Agrokora, Jamnice, Belja, Vupika ili čega već bude.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Usa danas +1,5%, Europa +1%, Zse -1%??
I to nakon konačnog rješavanja problema s Agrokorom??
Mi brinemo o Siriji dok svijet ide punom snagom dalje prema gore?
A napokon više nemamo otegotnih okolnosti, i najbolja turistička sezona u povijesti Hr je upravo krenula?
Ako sutra napokon sve ne zazeleni onda stvarno treba zatvoriti i Zse i sve jer nema nikakvog smisla.

Vrlo vjerojatno se iduće godine u ovo vrijeme nitko neće sjećati starog Agrokora, a moguće će se kupovati dionice novog Agrokora, Jamnice, Belja, Vupika ili čega već bude.

Mozete samo pretpostaviti koliko ce biti odusevljenih koji ce pohrliti da kupuju te dionice novog Agrokora. Posebno oni koji su na prethodnim izgubili veći dio svoje imovine. Nekako mi je tesko vjerovati da ce se takvi dati dvaput preveslati……

Kao što se nije kupovalo Blje po 10 i Ledo po 3.000 nakon deblokade trgovanja i nakon što je jasno rečeno da te dionice ništa ne vrijede??
Itekako će kupovati, i to prije nego neku podcijenjenu dionicu koja je pala iako nema nikakve veze s Agrokorom.
Povijest se uvijek ponavlja.

@kvart99
Varaš se, ja sam popušio grdne pare, ali ako bude prilika i firme budu zdrave, evo mene opet, to tako ide, sve se zaboravi.

S tim da će se i dalje svi čuditi zašto nam je burza mrtva i pronalaziti neke nove uzroke.

A uzrok je jednostavan – ekonomija nam je slaba, zapravo sve slabija.
Ovo malo dobrih firmi što imamo većinom ne rastu i ne razvijaju se, a novih nema.
Korisnika državnog proračuna je sve više, a punitelja istog sve manje!
Izvoz je i dalje neusporedivo manji od uvoza i nema naznaka da će se to uskoro promijeniti.
Pravosuđe je u kujcu, politika iskače iz WC-a, narod u prosjeku sve tuplji, gluplji i zaostaliji jer pametni, vrijedni i obrazvani idu van.

I tu nema pomaka na bolje.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Mislite da se ni turističke firme ne razvijaju, da brodari ne zavrijeđuju rast nakon oporavka vozarina, građevinari nakon konačnog oporavka sektora, stabilne kompanije koje generiraju lijepu dobit svake godine…??

Hahahah, koliko klasa optimista ovdje ima. Pa je li vam rečeno da sve seli u Nizozemsku i postaje d.o.o., nema više dioničkih društava… gotovo je

A i drugi stup ( i treći ) će morati polako početi prodavati dionice, jer dolaze prvi jači valovi u mirovinu ili u vrijeme za isplate . Aktivnih radnika koji uplaćuju je sve manje, i jednostavna računica kaže da će se keš dobiti isključivo prodajama .

Kome ?

A da ne spominjem da su trenutno SVE firme ( osim turista ) na zalasku po razvoju tehnologija i planiranom poslovanju…jednostavno vrijede sve manje i manje… do nule . Nema novih firmi ( sektora )koje bi zamijenile ove mamute, jednostavno, uvelo cvijeće.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Ti si stvarno za krepat…. jel ti znas kako izgleda portfelj mirovinakih fondova? Sto cini gotovo 70% imovine?

http://www.hanfa.hr/media/2189/c-04_struktura_omf.xlsx

Ajd malo prouči ovo da ne trkeljas bezveze.

New Report

Close