Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

https://edition.cnn.com/2018/04/11/politics/donald-trump-russia-syria-missile-tweet/index.html

Nista. Trabunja bez veze.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

SeRija
Nevjerovatna je lakoca kojom sebe kao gubitnika na Todexu izjednacavate s drzavom i trzistem kapitala.
Todex je bio vazan prije godinu dana, i to apsolutno neopravdano i prenaglaseno. Sad je to obican prdac u casi vode.
Samo gledajte top10 na Mojedionice i jasna ce vam biti iduca zbivanja.

A tko ce ulagati u državu koja najjače tvrtke u toj istoj državi proglasava nulom?

Isti oni koji su ulagali u Lehman brothers, AIG itd? Nismo mi iznimka, svugdje je isto ili slično.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

I onda…. AIG reported the largest loss in corporate history, a record $61.7 billion in Q4 2008. As a result of AIG’s loss, the Dow fell almost 300 points to close at 6,763.29. That was the lowest close since April 25, 1997 when it closed at 6,738.27. It was also lower than in the previous recession, which was 7,197 on October 9, 2002. The Dow dropped over 50 percent from its all-time high of 14,164, reached on October 9, 2007.

Znači mi da smo normalna zemlja od jučer bi trebao ići bull do crobex 12 300 bodova 😀

Ali ne.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

SeRija
Nevjerovatna je lakoca kojom sebe kao gubitnika na Todexu izjednacavate s drzavom i trzistem kapitala.
Todex je bio vazan prije godinu dana, i to apsolutno neopravdano i prenaglaseno. Sad je to obican prdac u casi vode.

Ako je Todex prdac u čaši vode… evo gledam top10 i reci mi što bih trebao vidjeti ?

– ovo su SVE promjene nakon trgovinskog dana, za one koji ne prate..

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

SeRija

Ako je Todex prdac u čaši vode… evo gledam top10 i reci mi što bih trebao vidjeti ?

– ovo su SVE promjene nakon trgovinskog dana, za one koji ne prate..
[/quote]

Ti si isto sitnicar.
Pogledaj unazad mjesec dva dana.
Bilo je dana s promjenama na 50 dionica i vise.
I u 80-90% slucajeva se zeleni. Eh.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Naprosto, neopravdan je ovaj krs koji je todex proizveo. Nesto sto spusti rast gdp-a za 0.2% spusti burzu za ravno 100 puta vise!!!
Pa gdje to ima?!? Cemu? Zasto? Zbog tocionice vode i sladoledare? Svasta.
A pogotovo sad kad je to vise manje gotovo moram priznati da mi je s jedne strane zao ljudi koji su pogubili silne novce tamo, ali kad se sjetim da je bilo i dokupljivaca, e onda neka pogube do zadnje lipe. Tako im i treba.
Daleko mi je vise zao nas netodeksovaca koji smo u minusu po mnogim pozicijama, a ni luk jeli ni luk mirisali.

S Blogerom se ne slazem u mnogim stvarima, ali jednu stvar je rekao ispravno: Agrokor je nevazan. I potkrijepio s brojevima.
Da ovaj narod i njegova vlast nisu imbecili kakvi jesu burza bi pala 5% i za dva tjedna nastavila s rastom prema 2500 bodova.
Ali ljudi su sami odabrali pad i pad se dogodio.
Kraj price.

Todex će proći nakon nekog vremena. Rane se poližu i ide se dalje. Tržište će up kad tad.
I sam sam imao neuspješnu špekulaciju sa Ledom. Ali sam znao kad rezat. Žao mi je druge kategorije.
Ono što se desilo “starim” dioničarima oni su prevareni prvenstveno od IT, tj lažiranjem financijskih izvještaja na osnovu kojih su ulagali imajući povjerenje u revizora. Jedan od rizika ovog posla.
Tko priča još o Viaduktu ….nije to bilo tako davno

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Sve ce proci kao i uvjek samo sta se vec duze vrtimo u krug taman kad se rijesimo todexa, evo neceg novoga sad cemo malo uvest od vani s ovim politickim tenzijama, malo mira bi dobro doslo.

Ignore : renči

Kupaca ima i previše, samo svi čekaju da netko krene.
Slobodnih sredstava je i previše, mirovinski fondovi ne znaju kud će s novcem …

I gdje su ti svi kupci?
Kaj su se sakrili ispod dekice?

Kaj se tiče mirovinskih fondova, budite sretni da miruju.

Ako oni počnu prodavati, onda ste svi u banani.
Do sada su se suzdržavali, osim na građevinskim stečašujima.

Po meni samo se čeka panika vani, a onda će fondovi napucati ovu burzu bar 50% u minus.

Nakon dvije godine padanja pokupiti će Vam sve dionice, i onda će napucati ZSE za 300%.

Ovim novčekima koje spominjete, a oni sakupljaju.

Time će smanjiti znatno gubitke i ušutkati ove (kao što sam ja) koji ih žele ukinuti.

ZSE nije obećana zemlja kao ni Hrvatska.
Nažalost.

a) Nitko vise ne prica o milijardama kn nasih mirovina koje su spaljene zbog Lexa.

b) cerp i dalje posjeduje dionice agrokorovih kompanija koje zbog Lexa vrijede nula – koliko je tu kn spaljeno?

c) koliko je love uzeto radnicima koji su dobili dionice kroz esop a sada zbog Lexa vrijede nula kn.

d) hrvatski ratni vojni invalidi i logoraši dobili dionice od drzave koje zbog Lexa vrijede nula kn.

e) hrvatski ulagači kupovali dionice koje su bile najjače tvrtke u JI Europi i na sveučilištu u Zagrebu su bile pokazni primjer najuspješnijih kompanija koje sada nakon Lexa vrijede nula kn.

New Report

Close