Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vidim da je nekima rast od 10-20% malo i htjeli bi 100-200%??
A koja “nešpekulativna” dionica to može postići u kratko vrijeme?? I još bi da je nerizična, likvidna, podcijenjena…
Meni osobno 10 – 20% jako zadovoljavajuće, a vrlo realno.

Ako se pitate koje dionice, pa vrlo je lako: gotovo sve!
Rivp bez ikakvog razloga pao 15-20%, Ht prilično nisko, prehrambena ind.pala ogromno a otpisi će biti simbolični a kanal prodaje zadržan, građevinari potonuli i 50%, brodari pali na najniže razine a čak i Atpl s preko 700 na 500, Adrs pao puno previše ( 20%) s obzirom na veliki stupanj naplate u nagodbi a ostvaren dobar novi rezultat u 2017. i očekivani sve veći rast dobiti svake godine; itd, itd…

Trenutno u hr ne vidim niti jednu tvrtku sa ozbiljnim potencijalom rasta a da kotira na zse
Stagnaciji ili padu se mogu nadati vecina pa sukladno tome su i cijene na trzistu

Nije baš tako, za Todex smo znali svi već “destljećima” kako to funkcionira njegovo poslovanje.
Postoje samo oni koji to nisu htjeli vidjeti.
Sve ostale “normalne” firme vrijede itekako, a ima ih popriličan broj na ZSE i one su pale jako puno iako nisu imale ništa s Agrokorom.
Sad je vrijeme da se barem vrate na razine prije njega iz proljeća prošle godine.

Dok se ne kazne odgovorni za Agrokor ova burza je mrtva.
Ja nisam nečija bu.dala da se stvar ponovi i nikome ništa.

Industrijska proizvodnja pada, uvoz raste 10% a izvoz pada.
Opet troşimo puno više nego zarađujemo.
Vlast je toliko nesposobna da ne može povući ni 5% iz EU FOndova.
Što i povuću moraju vratiti jer muljaju kod izvedbe projekta.
Svi mladi, stari i obrazovani Hrvati bježe iz Hrvatske glavom bez obzira.
Manje ovaca za šišanje veći porezi.
Naseljavanja bosanaca i hercegovaca u Hrvatsku se nastavlja.
Izgrađeni im je novi kompleks Podbrežje od novaca zagrepčana. Naravno jer su socijalni slučajevi dobiti će stanove besplatno.
Parkiranje se proširuje na 7 zona da se oni svi mogu zaposliti.

I umirovljenici su se počeli buniti jer dok drugi dobivaju po 10000 kn penzije njima se poveća penzija za 20 kuna.
INA, Ptkm, brodogradnja, autoceste……avioni
Smeće za koje ćemo uskoro platiti ogromne penale na dnevnoj bazi….

Ljudi dajte se malo probudite.
Dok god Hrvatska bude država koja štiti mafijaše i lo.pove, dok je pravosuđe korumpirano zaboravite na ulaganje u Hrvatsku.

Možda Vam i napucaju Crobex da se njihovi riješe dionice ali čisto sumnjam.
Problem je što Vi svi čekate rast da se iskrcate.

To nemre dobro završiti jer nema kupaca.

Lp

Kupaca ima i previše, samo svi čekaju da netko krene.
Slobodnih sredstava je i previše, mirovinski fondovi ne znaju kud će s novcem …

Ali to i jesu bile “predstečajuše”.
Ali npr. tvornice novca poput: Ine, Adrs, Rivp, Atgr, Ht…
Mislite da je i na njima izgledan scenarij poput tog???
Sve ovo vrijeme imaju samo sve bolje rezultate, a Todex ih povukao dolje.
A Adrs koji je imao vezu s Agrokorom u vidu pozajmice, sad će kroz nagodbu dobiti najveći dio, a za godinu-dvije prognoziraju da će udjeli koje dobiju u novom Agrokoru vrijediti i više od posuđenog.
Jedino su još cijene svih tih dionica ostale unazađene za godinu-dvije, sve ostalo (fundamenti) je bolje nego tada.

Hahaha….da prosječni redovni promet 300000 kn….pa toliko naprave bakove na pazaru u splitu na 10 štandova dnevno…
Koji smijeh odnnurze i od voditelja..
Eto bam xetra….eto vam izjave mirovinaca da je tržiste precijenjeno 50©%…
Ljudi su izgubili vijeloživotnu ušteđevinu na osnovu lažiranih izvješća…svako jutro se bilo tko može probuditi i vidjeti da je ostao bez svega….Korupcija…kriminal…lažirana izvješća…prebavivanje dionica i love međi fond menađerima koji kupuju i prodaju svoke dionice od novca fondova.. . općenito…trebat će proći godine i godine da se stekne povjerenje i da se ookrene burza . jer ono što su napravili malima 2007-2008….pa ovo sa agrokorom u americi bi bili svi u zatvoru…
Od vlasnika firmi…lažiratelja izvješća…onih koji su mi to dopustili a da o politici ne govorim..
Na burzi su ostali jedino mali fondovi koji trguju između sebe pumpajući umjetno cijene da kao zadovolje vlasnike udjela te sitni trejderi koji trejdaju za 100 kuna dnevno.
Po meni ovo je sve samo nije burza. još smiješnije mi je da je ta ista burza izlistala svoje dionice na zse…pa tko će to kupovati…ili ke to opet neko pranke lobe na zakonski tj hrvatski način..
Barem dvije do tri generacije trebaju proći da zaborave na ovaj kriminal…oa se tek onda možda nešto pokrene .
Vani su dionice od 2007 do danas neke rasle i po nekoliko tisuća posto a da ne govorim glavna tri indexa su narasla 300% od dna…crobex. se nike ni pomaknuo….a nova kriza kuca na vrata….nije pitanke hoće li se ona desiti…nego kada….i koliko godina će nam onda trebati da nakon ove nove krize se vratimo na trenutne pozivije crobexa koje su katastrofalne pitam ja vas?
Sve u svemu…kao bumerang im se vratilo sve što su radili…samo ti koji su to napravili su već uhvatili crtu sa čelnih funkcija…počevši od predsjednika mirovinskih fondova pa do čelnika nekih banaka u sprezi sa politikom..
U americi bi svi skupa dobili nekoliko doživotnih bez prava pomilovanja a kod nas su ugledni građani koji se još pokavljuju i božićnim humanitarnim akcijama…
Nevjerojatno kakav kriminal i licemjerije..
A naša burza?Zar se ovo uopće može nazvati burza. pa tko normalan bi uložio i jednu kunu u ovako nešto…
Živili vi meni i sretno svima koji ste unutra…trebat će vam…iskreno ne zelim nikom ništa loše…dapače…

MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.

Jovane,
Ja 6 mjeseci nisam lipe ubacio.
I necu bar jos 6 godina.
I ne samo u burzu, cak i svaki veci shoping cu obaviti u Sloveniji.
Ovu slucajnu drzavu treba zakopat

@noviulagac

Upravo to, a ja sve aktivnije razmišljam o preseljenju na zapad, iako sam i ovdje ugodno živio, ovo više nema smisla.

za 2-3 mjeseca nagodba će biti potpisana i provedena, a mali ulagači koji misle otići sa ZSE će i otići, ostali će se ohladiti i nastaviti ulagati ovdje i burza će se polako pokrenuti pa bi na jesen opet moglo biti vrlo živo.
caka je u tome da čak i mi mali i srednji ulagači imamo dovoljno kapitala za pokrenuti burzu, pogotovo što je sad malo dionica u redovnom režimu, a da ne govorimo o silnim milijardama keša koje na računima imaju mirovinci koji samo čekaju mig politike da dignu burzu 20-30% gore, a vlast će im taj mig dati čim prođe ovo s agrokorom kako bi javnost vidjela da se ništa bitno nije promijenilo i da se burza oporavlja

“Nagodba u Agrokoru bit će najveći uspjeh naše Vlade do sada”. To nije tocno. Najveci uspjeh je svakako uspjesna eutanazija ZSE trgovanja.

New Report

Close