Verdi trebalo je izbjeci i milijun mina, više je firmi za ZSE otislo u stecaj nego ih je ostalo. Crobex s 5000 na 1800. Konstatacija vam ne valja.
Kak je to super kad se moze lezerno diskutirati na “komentarima trgovanja” po cijeli dan…….a trgovanja ni od korova…….:/
Pa prometi su tu negdje kao prije 10 god samo sto se cijena nekih izdanja smanjila 100x puta.Pogledajte Thnk.,Jdpl, Dlkv,Atpl……Neki dan sam citao prve postove na nekim izdanjima npr. Atpl. I Vdkt.Pa ljudi su izgubili OGROMNE novce pa ih vecine vise I nema na TK, uklucivo I mirovince samo sto cemo to doznati s odgodom koliko su sprzili….Cijeli jedan Bull Market vanka smo preskocili…Strasno…
U ta lipa stara vremena prije 10 godina su svi zarađivali.Čak je i bolje bilo da čim manje znaš jer kupiš većeg purana koji bi po prinosima nadmašio dionice “znalaca”.
Ali to je gotovo,ponovit se u toj mjeri više neće nikad,i nema smisla plakati za tim..
Opet koliko god bila mrtva burza i nije vrijeme za dugoročno kupovati nađe se način za zaraditi desetak posto godišnje, što je mnogo bolje od kamata na banci,recimo ADRS,koji je kao u onoj priči kad novčanica leži na cesti ali nitko je neće pokupiti jer svatko misli da bi je netko već pokupio da je prava.
zaboravio sam još, lrh, tshc, ckml, jnaf. našlo bi se još toga. ako se želi zaraditi ponekad se treba i pogoditi. umjetnost je promašiti sve. ja sam obično gubio na dionicama koje mi nisu ni smrdile ni mirišale. kad se to desi pojačam ulog na one koje mi stvarno miriše i onda, čekaj, čekaj, čekaj. kao sad na opte. spreman sam čekati do kraja. pojma nemam do kad će to biti.
zaboravio sam još, lrh, tshc, ckml, jnaf. našlo bi se još toga. ako se želi zaraditi ponekad se treba i pogoditi. umjetnost je promašiti sve. ja sam obično gubio na dionicama koje mi nisu ni smrdile ni mirišale. kad se to desi pojačam ulog na one koje mi stvarno miriše i onda, čekaj, čekaj, čekaj. kao sad na opte. spreman sam čekati do kraja. pojma nemam do kad će to biti.
2008 god. kada je dolazio medo vezao sam se za dobre dionice.
TNPL – nikad bolje poslovanje, kasnije padala do 300 Kn.
CRLL – fundamentalno savršena, kasnije istisnut.
BDSS – uvijek dobro poslovao, kasnije delistiran.
Sada se vežem uz OPTE – do kraja, i KABA – pravi rezultati tek slijede.
Ipak, kada dođe medo…………….
Bolje se dugoročno vezati uz najgoru kurvu nego uz najbolju dionicu na ZSE.
p.s.
Neka mi oproste poštene prostitutke. Post nije usmjeren protiv njih.
pogledajte jednu solidnu dionicu po poslovanju i svemu drugom. ckml. kad su njenog direktora pitali zašto neki mirovinac kupuje njegove dionice, rekao je ne znam ali mi nije drago što to vidim. jasna poruka on kao većinski i njegovi radnici znaju pravu vrijednost i neće provoditi sulude akcije dok su mirovinci i svi ostali fondovi ekipa muljatora koji dezaviraju sve čega se prihvate. njih treba koristiti kad je rast jer će nabiti cijenu preko sve granice ali kad krene padati bježi tamo gdje ih nema.
Rekao sam odmah da poslije Agrokora ovdje nema života, mnogi naivno nisu vjerovali.
Dosadni ste s tim.
Života ima i bit će ga.
Jedino neće biti vaših dionica todexa.
Donekle možda i ima logike, jer tko su večinom vlasnici ZSE-a? Banke (brokeraji). One bi pretpostavljam ipak više volile ili da se dižu krediti kod njih ili da se deponira lova kod njih nego da cvate burza? Valjda?
Drugo, malo krivo interpretirate, burza je odlična kao sredstvo izvještavanje za Ministarstvo financija RH, tj. njene obveznice i državu, svakog dana prođu desetine milijuna. Ono šta želite reći, za sva ostale tj. većinu firmi po vama situacija na Zse-u nije baš neka, a to je sada već drugi par rukava jer niste na državnim jaslama..
Ima logike, jer 2006-2008. banke (brokeraji) nisu ni postojale u HR.
da li je ovo vlasnička struktura zse?
http://www.zse.hr/userdocsimages/vlas/2018-02-28%20Vlasni%C4%8Dka%20struktura.pdf
ne bi se baš složio da 2008 nisu postojali brokeraji koji su bili u sklopu banaka. koliko se sjećam iz tog doba bar pbz i koprivnička banka su imali taj odjel. nikako ne vidim tu poveznicu. loš promet i njima nešto dobro ?! ali u državi gdje je glavni problem markićka, crkva i istanbulska konvencija svašta je moguće.
da li je ovo vlasnička struktura zse?
http://www.zse.hr/userdocsimages/vlas/2018-02-28%20Vlasni%C4%8Dka%20struktura.pdf
ne bi se baš složio da 2008 nisu postojali brokeraji koji su bili u sklopu banaka. koliko se sjećam iz tog doba bar pbz i koprivnička banka su imali taj odjel. nikako ne vidim tu poveznicu. loš promet i njima nešto dobro ?! ali u državi gdje je glavni problem markićka, crkva i istanbulska konvencija svašta je moguće.