trgovanje na ht ide u prilog izrečenom a što se tiče trenutka kada će konop na katapultu puknut?
večina će biti iznenađena kao i uvijek,biti će to tada kada "nebi smjelo" po večini.
zakoni su to pirode…
dobro da je tako a i pravedno jer je po vl izboru.
da, puknut ce konop i lansirati nas u nebesa, na 2000 bodova. taman da se opet napasemo trave. i dok mi cekamo ta super pucanja puknut ce jednom i vani ali u suprotnom smijeru. i tako, prodje jedan lijepi 10to godisnji investicijski ciklus, a mi ostadošmo promatrači…
ćitam ova izvješća i za sada, jedino što ima potoncijala rasta su banke
-građevina je u kaosu, i regulatornom i što se tiće kvalificiranih radnika, mnogo toga treba mijenjati što je u nekom srednjem roku nemoguća misija
-transport je Ok ali bez nekih potencijala rasta
-industrija je uglavnom koma, kriza agrokora, ptkm, ddjh i sl izuzev adpl i koei i još pokoji svijetli primjer koji su već na dobrim razinama
-turisti su isto Ok ali to je to, biti će dobro ako postignu 2% na razinu iz 2017.
dakle, kako meni to izgleda, jedino što ima potencijala rasta u trenutnim ekonomskim i geopolitičkim trendovima je financijski sektor, pogotovo što su u 2017. jako ranjeni uslijed rezervacija za agrokor pa će u 2018 brojke jako dobro izgledati
ćitam ova izvješća i za sada, jedino što ima potoncijala rasta su banke
-građevina je u kaosu, i regulatornom i što se tiće kvalificiranih radnika, mnogo toga treba mijenjati što je u nekom srednjem roku nemoguća misija
-transport je Ok ali bez nekih potencijala rasta
-industrija je uglavnom koma, kriza agrokora, ptkm, ddjh i sl izuzev adpl i koei i još pokoji svijetli primjer koji su već na dobrim razinama
-turisti su isto Ok ali to je to, biti će dobro ako postignu 2% na razinu iz 2017.
dakle, kako meni to izgleda, jedino što ima potencijala rasta u trenutnim ekonomskim i geopolitičkim trendovima je financijski sektor, pogotovo što su u 2017. jako ranjeni uslijed rezervacija za agrokor pa će u 2018 brojke jako dobro izgledati
Kak banke imaju potencijal rasta ako su poduzeća u banani, a građanstvo i dalje u problemima? Najveće firme se mogu i direktno vani zaduživati. A broj ovršenih i onih u blokadi se ne smanjuje značajnije.
Vauvau, pa upravo zato, što je bilo loše to je u 2017 otpisano…u nekom gospodarskom oporavku prvo raste cijena kapitala a mi taman izlazimo iz te krize i dogodi nam se agrokor a sve ovo što navodiš bi se od ove godine trebalo drastično izokrenuti i investicije i ulaganja i potrošnja….pa pogledaj samo cijene nekretnina u zg. ispod 1,5K eur više nema ni garaža a prije godinu dana si za 1k eur mogao birati stan na zrinjevcu a i tek se očekuje investicijski ciklus rast dohodaka i povećanje potrošnje a upravo banke su tu dominantne i u 2018 će samo zbog prošlogodišnjih rezervacija uslijed agrokora dobit biti bolja i više od 50%
Vauvau, pa upravo zato, što je bilo loše to je u 2017 otpisano…u nekom gospodarskom oporavku prvo raste cijena kapitala a mi taman izlazimo iz te krize i dogodi nam se agrokor a sve ovo što navodiš bi se od ove godine trebalo drastično izokrenuti i investicije i ulaganja i potrošnja….pa pogledaj samo cijene nekretnina u zg. ispod 1,5K eur više nema ni garaža a prije godinu dana si za 1k eur mogao birati stan na zrinjevcu a i tek se očekuje investicijski ciklus rast dohodaka i povećanje potrošnje a upravo banke su tu dominantne i u 2018 će samo zbog prošlogodišnjih rezervacija uslijed agrokora dobit biti bolja i više od 50%
Nisam baš siguran u to sve.
Naš ekonomski oporavak je na staklenim nogama i većinom počiva na turizmu.
GDP raste, da, ali broj stanovnika opada i škare se zatvaraju. Bez ljudi neće biti rasta.
I s tim da još niti u apolutnom iznosu, a čak niti per capita GDP nije dosegnuo niti dolarski niti eurski iznos iz 2008. I neće još neko vrijeme.
A iduća kriza će nas pokositi tako snažno da ćemo ostati bez još pola milijuna stanovnika.
Jer nema reformi. Ozbiljnih. Onih koje će poterati uhljebe i branitelje, a dati radnicima i izvoznicima.
Ma pusti otpise, nema intenzivnijeg kreditnog rasta. To je ključno, a dosta je kredita fiksirano kamatom pri dnu, u posljednje vrijeme.
mislim da izvješća neće donijeti bitne promjene u trgovanju, možda tek bljesne poneka zvijezda ili se pojavi poneka padalica, ostalo uglavnom neće biti promjena i svatko drži, tj. uglavnom drži ono što ima i
čeka nešto , što?
ne znam,
nemam pojma
Turisti su već sa izvješćem za treći kvartal rekli svoje a ostali se mogu naslutiti pa godišnja neće imati nikakvog utjecaja.
Čeka se agrokor ali i to će biti u kasnu jesen ove godine pa bi bilo dobro parkirati se na čuvani parking
Vidim da kolege pišu sve više gluposti… Kao, tobože se sve zna i sve je već ukalkulirano u cijenu…je..da
Konačno jedan čovjek sa mud.ma!
Državni tajnik u Ministarstvu demografije podnio ostavku na press konferenciji
Ljudi bježe jer imamo najgore zakone na svijetu u pogledu bilo čega. Eto npr. zakon o porezu na dobit pri trgovanju dionicama. Nevjerovatno je da gubitke iz predhodne godine ne možete prenijeti u ovu godinu.
Apsurd je da iako mi je portfelj u odnosu na prošlu godinu 15% u minusu ipak imam za platiti oko 4100 kuna poreza sa prirezom od 13% na realiziranu dobit. A čak i ta dionica na kojoj sam ostvario dobit mi je trenutno u minusu a cijeli portfelj manji za 15% iako nisam ni kune izvukao sa tržišta u prošloj godini.
Uhljebi se na sve moguće načine dosjete kako izvući kune od građana.