Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jedno pitanje za sve zadrte pesimiste-depresivce..koji je cilj vaseg crnjacenja po forumu?ostali ste u cash-u? niste zbog liparenja ulovili dobre pozicije? ako jeste,cemu crnjacite i pljujete non stop? jeste li izgubili novce na todexu?ako i jeste nismo vas mi ostali savjetovali da ulazete tamo..ako nije nista od navedenog,sta radite ovdje onda?? ajde neki pesimisticno-depresivni crnjak neka se udostoji odgovorit svima nama koji ipak vidimo svijetlo na kraju tunela..

Nerealni optimizam isto nema smisla. Treba sagledati situaciju objektivno.

Brodari su na samrti, turističke dionice su preskupe, za adris je pitanje hoce izgubiti milijardu kuna zbog Todexa, osiguranja poput euroherca i jadranskog su također ulagali u Todex i gubitci su neminovni, teleoperateri zbog iseljavanja ne mogu rasti, vec samo padati, petrokemija, đuro, itd. idu nizbrdo, dionice Todexa su posebna tuga i gorak okus.

Građevinari su na rubu propasti, vijadukt i tehnika su novi koji su se pridružili stečajevima, auhr ne može rasti opet zbog gubitka stanovništva, ericsson isplacivao dobru dividendu, ali dobiti po godini su ispod razine dividende i to ce nizbrdo. Končari su napuhani, a dobit im stagnira, tu pravog rasta nema.

Ne razumijem na cemu temeljite svoj optimizam.

Mogao bi se sloziti sa vecinom toga sto ste napisali..osobno najveci dio portfelja su mi turisti,jesu li pre skupi ili ne stvar je osobne percepcije,ali bilo kako bilo,barem imaju stabilan rast i priljev novca svake godine i nekakvu dvidendu daju.Onome tko ne ocekuje da se preko noci obogati,mislim da je to sasvim logican izbor,meni je.Dao sam sansu i jednom gradjevinaru,necu sada reklamirati kojem ali po meni najozbiljnijem od svih ponudjenih na zse.Kako kaze g.Migra,zivi bili…

Pitanje za sve optimiste?
Koja je svrha vašeg pisanja na forumu?
Ako ste uvjereni da je ZSE tako dobra prilika ne morate dosađivati s 50 ništ koristi postova da o tome obavijestite i sve ostale na Forumu i cijeloj Hrvatskoj.

Podsjećate na Todorića koji nikad ništa nije imao, a sve to su mu jadniku uzeli.

Mislim,koga briga…..

crobex 1884,79
ako pesimisti ne izvuku iz rukava najjaće crnjake pri tome ne mislim na smak svita,vanzemaljce,erupciju super vulkana,3. svj.rat….
već crnjake koji imaju bar mrvicu potencijalnog temelja da se ostvare iako teško da će uspjeti ali pesimizam nije pesimizam ako barem ne pokuša zar ne?
ako pesimizam ne pokuša kota 1900 će pasti a tada će početi rasti potrošnja papirnatih maramica,(anti)depresiva …
možda giješim nebi bilo…

siječanj je gotov ,sada još da pričekamo službenu statistiku pa da kažemo "hop"
ako je za hop ili da kažemo da smo na dionici xy po…šili pesimističnu spiku pa su drugi
kupili prije nas da nam naplate naš puši….čarski kapacitet.
nije li to priceless,školica za 5,razlog za zahvalu onima koji su na odškolovali?
OK, nije još neselektivno ali vrlo izgledno da idemo prema tom cilju,svi mi imamo drugačiji kapacitet upijanja pa će svatko imati svoje vrijeme kada će nam se upaliti"žaruljica" iznad glave.
u međuvremenu selektivi primjeri iz siječnja su vrijedi nemalo SŽJ.
dali će ih biti u veljači?
nebi bio u koži onima koji su uvjereni da neće.
svima nama po našem izboru.
tika taka će presuditi
ako ne griješim godine nisu u pitanje prije da su to kvartali a ni kraće od toga nebi bila senzacija pa kome je to predugo za čekanje ili misli da je jošrerano za ukrcaj neka ćeka.
živi bili…

p.s.
pesimizmu (ako nije fake) bi bilo mudro da razmotri potencijalno pokretanje
kreativnosti u smjeru izmišljanja izgovora za možebitno propuštanje.
i tu je moguće da griješim,nebi bilo…

glupavog li piskaranja. smiješno je da netko tko je već 10 i više godina na burzi ne može shvatiti kataklizmičan učinak todomora na cijelu burzu nego i dalje piše postove kroz ružičaste naočale

kakva akcija na burzi, ljudi moji, necuveno!

PBZ gubi koncesiju za AMEX.A cijena dionice raste.Tipičan model na ZSE,pila naopako.
KTKS_prodao nekretninu Tommyju i zaradio petnaestak milijun kn po dionici,tj petnaestak kn po dionici,
a dionica pada sa 10 na jednu kn.Pad 90%.Istina sa jednom dionicom.Da je bilo barem stotinjak komada vjerovatno bi se bili u igri najbrži prst.Manipulacija ili tržišna ekonomija
i ozbiljno tržište kapitala?
VJSN_R_A nakon dugo vremena imamo pozitivno poslovanje,od cca 2 kn dobiti po dionici. BV blizu 30 kn.Dakle,cijena bi trebala ići više ili možda niže. Pojma nemam.

Sve zamrlo…. !!!
Sve stoji… !!!
Se kaj čeka ili?

ex maratonac, ex neumoran (05.10.2007.)

mjeseci prolaze i prolaze,a tu se ništa ne mijenja. izgleda da treba jedna jaka katarza u vidu jakog pada tržišta da bi se kapital počeo vraćati na burzu jer ove cijene dionica, uz ove rizike, velikoj većini ulagača nisu prihvatljive ni zanimljive za ulaganje

Svi se uzrujavate oko nebitnog….pripremite pozicije, kreće zadnja faza bull marktea, i vjerujte mi da će ZSE participirati….

al kako je gore i kolega rekao, neke stvari već jesu na svojim vrhuncima, čak su i precjenjene…max 2-3 kvalitetna pick-a…nikako loše bilance jer će te najviše boliti kada krene prema dolje

@ Oreškoviću, divne su te tvoje načelne opservacije.

Neke kompanije su vrijedne, za razliku od nekih drugih koje nisu…..
Neke su na svojim vrhuncima, za razliku od nekih drugih koje to nisu…
WTF???
Bez razine konkretnosti, primjećujem, tvoj unos je jednak vrijednosti Agrokorovih dionica, kako ih ti vrednuješ.

La vita e bella!

@Posejdon
a zašto bi ja tebi govorio što da kupiš?, jedino što mogu je pomoći ti što da ne kupuješ…a da nabrojim to: IGH, DLKV, VDKT, LEDO, JMNC, DDJH, PTKM, BLJE, VPIK, ZVZD, THNK i možda sam još neku zaboravio….

ono što mogu ti dati širu sliku, a tom postu je upravo to bila namjena….a uostalom moji pickovi se znaju, pa ti mogu i ponoviti i to redom i veličinom:

AUHR
Jd.com
Funte
TMUS
CMG
Dolari
VIRO
Euri

a neke kompanije su supervrijedne(atln, rivp,tuho, cklm itd), samo više nema toliko intrizične vrijednosti da se otključa u vidu porasta cijene dionice…

jasnije???

New Report

Close