iz nekih komentara bi se dalo zaključiti da su pojedinci popušili lovu na todexu pa bi da i mi sad popušimo na građevinarima. e taj film skorih dana nećete gledati.
iz nekih komentara bi se dalo zaključiti da su pojedinci popušili lovu na todexu pa bi da i mi sad popušimo na građevinarima. e taj film skorih dana nećete gledati.
Kojih to građevinara. Ponestaje Vam hrvatskih firmi, a još više radnika.
Ingra Vam je 10 mjeseci bila u blokadi računa, nisam baš vidio nove poslove.
Tehnika je popušila u tom Vašem Agrokoru.
Hidroelektra više i ne čujem za nju.
Ne znam da li ste gledali Kineze kak delaju u Crnoj Gori.
Jedino da netko osnuje firmmu s kineskim radnicima.
Onda bi se isplatilo ulagati u takvu firmu.
osobno sam prilčno uvjeren da se todomor nebi dogodio da se je gazda ivica financirao na marketu kako to radi veliki dio civiliziranog i uspješnog dijela svijeta
čak bi i on izvukao neusporedivo više love za svoj đep nego će ovako.
bilo je i drugih sličnih primjera pa…
tko ne koristi najjeftinij kapital na svijetu(market) stavlja si veliki hendikep i svjesno preuzima veliku izglednost london stand up scenarija,
svakome po njegovom izboru ali nebi ja ipak omogućavao,dozvoljavao takve samoubilačke poteze.
a posebice kada mu se poklanja puno mlrd-i poreznih obveznika kroz poticaje i kupnju za 1 kunu.
To smo raspravljali već… zaključak je bio, da Ivica nije mogao izdati prospekt zbog sveprisutnih muljaža, te je gurao dok je bilo maziva.
[/quote]
kako tko?
ja sam zaključio da su mu bili prihvatljivi mali dioničari i da nije imao imao problema sa sharing ekonomskom filozofijom mogao je danas biti višestruko bogatiji izgledno i dalje najveći suvlasnik agrokora.
+ nikada nije trebao,morao dizati kredite po 10-12% već je mogao na tržištu kapitala uzimati” besplatan” novac kako to rade i dokazuju drugi zar ne?
svakome po njegovom izboru za poštenije neznam niti bi tražio,dao…
ali bi volio da institucije rade svoj posao
i da nisu tako dugo čekali,jer je sve bilo prilično jasno i 6mj ranije nego je otperjao.
barem su mu mogli uzeti potovnicu kako sam predlagao na temi agrokor na početku krize ali…
na belju je bilo sve jasno. klasična prevara malih dioničara. podržana od institucija tipa hanfa i td. do tad sam još bio nešto razmišljao da se učipim u tisak. nakon toga više mi na pamet nije padalo. svi oni koji su sudjelovali u tome bili su pohlepni. znamo kako to obično završava.
Iskaču da bi uskočili. Kad to vidim zapitam se šta ti ljudi ovdje uopće rade. Ako nemaš barem 100 000 kn ne trguj.
Pa nismo na placu. Ako nemreš izgubiti milju kuna ne trguj.
Tko ima preko milju kuna, pa želi ulagati na ovu burzu preporučam da koju godinu prvu trguju s 20 do 50.000 kuna da vide što znači zaraditi ili izgubiti na burzi.
Ulaganje (na više godina) na ovoj burzi zaboravite. Tu ćete sigurno spušiti u 99, 8% slučajeva.
[/quoteDrži se ti svojih iskustava, a ona su očito očajna kad si ovakav ispao hehe.
Iskaču da bi uskočili. Kad to vidim zapitam se šta ti ljudi ovdje uopće rade. Ako nemaš barem 100 000 kn ne trguj.
Tko ima preko milju kuna, pa želi ulagati na ovu burzu preporučam da koju godinu prvu trguju s 20 do 50.000 kuna da vide što znači zaraditi ili izgubiti na burzi.
Ulaganje (na više godina) na ovoj burzi zaboravite. Tu ćete sigurno spušiti u 99, 8% slučajeva.
[/quote]
Ja bih im preporučio da ulažu, a ne trguju.
I to u kvalitetne dionice, a ne smeće u koje ulažu ovakvi burekdžije-špekulanti nadajući se 300% u kratkom vremenu, pa onda kad popuše, godinama vise na forumu i bljuju crnilo i jal.
[/quote]
Ja bih im preporučio da ulažu, a ne trguju.
I to u kvalitetne dionice, a ne smeće u koje ulažu ovakvi burekdžije-špekulanti nadajući se 300% u kratkom vremenu, pa onda kad popuše, godinama vise na forumu i bljuju crnilo i jal.
[/quote]
Tocno. Treba ulagati u ono sto donosi razuman povrat unutar ulagackog horizonta.
Dividende i porast cijene.
Ako je kumulativ recimo 50% ili vise u 5 godina to je sjajno. Uz uvjet kakve takve sigurnosti ulaganja.
Sve vise od toga obicno sadrzava neku caku, uz iznimke kad se upeca pocetak rasta, recimo turizam 2010.
A ja neznam dali vi shehete, namjerno ili ne.
Dakle, svi govorite o nekom bumu , sada ili, pazi, najkasnije na jesen.
Ako zanemarim sva vaša pisanja do sada, mislim da jednostavno želite što prije izaći iz svih pozicija, jer svi koji imalo kuže situaciju vide da onaj run lani na proljeće nije iskorišten, te da ponovno slijedi pad.
Prvim danom korekcije u USA . A to se čeka kao ozebli sunce. Cijeli svijet je na okidaču i ovo su one zadnje oscilacije na vrhu.
Pametni se već pozicioniraju u zlatu.
Bull kod nas..? Pusti snovi. Na većini blue chipova zadnji mjesec evidentno je iskrcavanje, a ukoliko mi proturječite da fondovi kupuju, pa to se oni koji imaju veze, rješavaju vruće robe.
Nema šanse za bull . Nema više ovaca sa hrpom novaca.
Stranci ?
Oni znaju čekati da sami rashebemo sve pa kupe na rasprodaji
slažem se
Verdi
Koji hr građevinari ingra igh,dlkv,hdl,tehnika, bivši vijadukt?
Što je ostalo od njih i gdje su se nalazili neki od njih blokade, predstečajevi, stečajevi ili što?
Verdi
Što je ostalo od njih i gdje su se nalazili neki od njih blokade, predstečajevi, stečajevi ili što?
pa baš zato. oni su završili svoju golgotu. može samo na bolje u svijetlu povećavanja obima posla.
Verdi
pa baš zato. oni su završili svoju golgotu. može samo na bolje u svijetlu povećavanja obima posla.
[/quote]
posao nije problem dobiti, posla ima na sve strane. samo nema dovoljno ljudi koji bi ga odradili jer građevinski radnici iz hr odlaze u druge zemlje EU gdje imaju 100-200% veće plaće i čemu naše firme ne mogu konkurirati bez da ozbiljno ugroze svoje poslovne rezultate.