Ako S&P podigne rejting za dvije stepenice, očekujem da će se ta pozitiva preliti i na ZSE.
Ako ne i tada, onda sam siguran da će na jesen biti eksplozija kakvu ZSE nije vidio od 2007. godine…do tada će se konačno riješiti i Agrokor.
Sad je krajnje vrijeme za zauzimanje pozicija.
Maratonac
Tako nekakav je i meni spurijus.
A ja neznam dali vi shehete, namjerno ili ne.
Dakle, svi govorite o nekom bumu , sada ili, pazi, najkasnije na jesen.
Ako zanemarim sva vaša pisanja do sada, mislim da jednostavno želite što prije izaći iz svih pozicija, jer svi koji imalo kuže situaciju vide da onaj run lani na proljeće nije iskorišten, te da ponovno slijedi pad.
Prvim danom korekcije u USA . A to se čeka kao ozebli sunce. Cijeli svijet je na okidaču i ovo su one zadnje oscilacije na vrhu.
Pametni se već pozicioniraju u zlatu.
Bull kod nas..? Pusti snovi. Na većini blue chipova zadnji mjesec evidentno je iskrcavanje, a ukoliko mi proturječite da fondovi kupuju, pa to se oni koji imaju veze, rješavaju vruće robe.
Nema šanse za bull . Nema više ovaca sa hrpom novaca.
Stranci ?
Oni znaju čekati da sami rashebemo sve pa kupe na rasprodaji
Ako S&P podigne rejting za dvije stepenice, očekujem da će se ta pozitiva preliti i na ZSE.
Ako ne i tada, onda sam siguran da će na jesen biti eksplozija kakvu ZSE nije vidio od 2007. godine…do tada će se konačno riješiti i Agrokor.
Sad je krajnje vrijeme za zauzimanje pozicija.
Ovo je preoptimisticno da se rejting digne za dvije stepenice, nazalost sumnjam da stvari mogu ici takvom brzinom, kako se kaze step by step prije
Ako zanemarim sva vaša pisanja do sada, mislim da jednostavno želite što prije izaći iz svih pozicija, jer svi koji imalo kuže situaciju vide da onaj run lani na proljeće nije iskorišten, te da ponovno slijedi pad.
Prvim danom korekcije u USA . A to se čeka kao ozebli sunce. Cijeli svijet je na okidaču i ovo su one zadnje oscilacije na vrhu.
Bull kod nas..? Pusti snovi. Na većini blue chipova zadnji mjesec evidentno je iskrcavanje, a ukoliko mi proturječite da fondovi kupuju, pa to se oni koji imaju veze, rješavaju vruće robe.
Stranci ?
Korekcija ce doci ali morate razlikovati korekciju od recesije, korekcija je u ovom trenutku zdrava pojava u americi koja nece bitno utjecat na druga trzista sta se prije dogodi korekcija to bolje za druga trzista, ako se nastavi rast sljedecih mjeseci pa tek onda korekcija onda moze doci do nekih preljevanja na druga trzista, kada kazete svi ocekuju onda znam da su svi u krivu ali to uopce nije bitno sljedi rast i dalje iako ga vi ne vidite naravno na selektivnim dionicama kod nas, ako mislite da ce zlato rast i tu se varate zlato ce na kraju godine biti na slicnoj cijeni ili vrlo vjerovatno jeftinije gledajuci dolarsku vrijednost.
Ja definitivno gledam da se iskrcam, kao i svi, ne? Ali tek prije svjetske recesije nakon sto se i kod nas odradi neki rast, nakon Agrokora, ne zavaravajmo se da ce biti prije toga.
I onda hop u zlato i prst u uho.
Stranci ?
Slažem se. Vani su zadnji mjeseci rekorda. Vidim da i vani i ovdje postala jako reklamiranje za kupnju za dionice, a onda znate da je kraj.
Još veći problem vidim u Hrvatskoj. Vlada umjesto reformi i maksimalno smanjivanje općina, sela, gradova, ukinuti županije.
Mi imamo bujanje zapošljavanja ljudi u ništ koristi administraciji, za što.
Pa polovica ljudi je otišla van, a još polovica će otići.
Također sva svoje vrijeme Vlada troši na privatnu kompaniju Agrokor koji je jedan malo veći trgovac, a koji je uništio domaće poljoprivrednike i male trgovačke dućane i lance i to u velikim uvozom bofl robe.
S druge strane hrvatske firme, uglavnom državne su pred kolapsom i zatvaranjem.
Nabrojimo neke. Cijela brodogradnja, PTKM, Đuro Đaković, Croatia Airlnes, INA.
INA za sada nije pred bankrotom ali ovakvom Mađaronskom politikom, hrvatskom izdajom i ona će biti pred krahom.
I dalje uvoz nekontrolirano raste naročito naftnih derivata.
Sve to će utjecati da ćemo i dalje imati jako niske stope rasta, doći će do povećanja cijena (zbog povećanja cijene energenata). Valjda struja neće poskupiti kad smo toliko uložili u obnovljive izvore energije ala Vrdoljak. Inflacija će preskočiti 1,5 %.
Turizam. Držite fige da bankrot Grčka i ratoborna Turska ostane na suhom.
I da nađete radnike koji će za duplu plaću raditi u turizmu.
Naravno, ako vani krene kriza, a na Njemačku i Francusku bi mogle utjecati zaštitne carine u USA, onda smo tek u banani.
To što Vi tu stalno pišete g.lupi sti neće ljudi natjerati da kupe dionice.
Jer nemaju s čim.
Ovi kaj imaju ne treba im zahebancija s dionicama.
Otiđu u kockarnicu i zakockaju na kartama i kotaču milju kuna po večeri.
Jer im je dosadno
Lp
Iskaču da bi uskočili. Kad to vidim zapitam se šta ti ljudi ovdje uopće rade. Ako nemaš barem 100 000 kn ne trguj.
Pa nismo na placu. Ako nemreš izgubiti milju kuna ne trguj.
Tko ima preko milju kuna, pa želi ulagati na ovu burzu preporučam da koju godinu prvu trguju s 20 do 50.000 kuna da vide što znači zaraditi ili izgubiti na burzi.
Ulaganje (na više godina) na ovoj burzi zaboravite. Tu ćete sigurno spušiti u 99, 8% slučajeva.
..samo cu spomenuti da se radi o gradjevinskom sektoru..vidite kako sam posten!
Čestitam, odličan izbor !
držim da će najmanje dobar izbor biti crobex koji je značajan dio svog potenijala iskoristio a građevina je onaj sektor koji je pri dnu tog iskorištavanja a ako ne i …
ako na to dodamo da dolazi (je počela dolaziti) nova građevinska konjuktura kroz tsunami investicija(EU fondovi turizam,stanogradnja…) ima dima i bijelih miševa da bi moglo biti SŽJ u nekim količinama,nebi bilo prvi put u zadnjih 12 mj ali….
u 2018 sektor na +11,72 pri crobex +1,41%.
tu su i rizici uz koje idu potencijalni dobitci vrijedni respektabilnih SŽJ.
više na temi građevinski sektor za one koje kopka.
iako večina je nezadovoljna volumenom trgovanja na marketu osobno vidim nemali pomak prema gore.
očekujem da će to potvrditi statistika za siječanj a to bi mogla biti potvrda dolaska novo trenda.
crobex je zadnja stvar koje će ga potvrditi pa nebi bilo mudro previše u njega gledati jer postoji rizik od zasljepljivanja.
živi bili…
Ako je Crobex iskoristio dosad najveci dio svog potencijala onda smo doista u qurcu. To ne znaci da neCrobex dionice nece rasti. Na kraju krajeva jedan od “građevinara” je u Crobexu.
Podsjecam da su i neki brodari u Crobexu od kojih ocekujem vise nego od ostalih…
maratonac@
crobexom se ne trguje osim beznačajno kroz indexne fondove.
meni osobno rast crobexa nije važan,bitno mi je važnije da rastu dionice iz mog portfelja.
slažem se da je za psihologiju masa važno da raste crobex čak i kada nemaju dionice koje se trenutno nalaze u indexu ali…
i dalje držim da je najvažniji crobex MAX ili trenutno crobex 107.
na tome ću bazirati jednu buduću tablicu koja će 100% vjerodostojno pratiti kretanja na marketu.
biti će to zadnji čavao u lijesu pesimizmu i depresiji ili fake pesimizmu i depresiji .-):D
čudi i žalosti da sa strane ZB nema više razumjevanja i shvaćanja važnosti prikaza potpuno objektivnog stanja na tžištu kapitala,posebice kada je svima jasno da crobex nije ispunio svoju ulogu,nije sada bitno radi ćega već je važno da se poduzme ono što je potrebno.
nema veze,ima nas volontere sa dovoljno volje,vremena,znanja da to odradimo umjesto njih.
oni koji žele i kojima je stalo će doći do traženih informacija.
p.s.
ZB kroz periodička izvješća daje podatke o TK marketa ali ih ne uspoređuje i ne prilagođava što otežava njihovu interpretaciju i praćenje, očito nesvjesni važnosti istih.
p.p.s.
i naravno da isti podatci objavljeni sa njihove strane imaju veću težinu nego da ih negdje objavljuje trenutno jedini živući spammer 🙂
ako netko prati vremenski ovir istog i iz tog se benchmarka mogu izvući potencijalno vrlo
plodonosne informacije.
možda griješim,nebi bilo…
živi bili…