poaskubidu@
nejednom sam na to upozoravao,da je samo dio te lova usmjeren na market di bi nam bio kraj?
ali financijska pismenost na razini balkanskog brdovitog čovjeka isporučuje šta isporučuje.
mora se dobivati svaki dan.
ovo dobivati čitati kao gubiti.
mazohizam na hrvatski način.
možda će vlasnici kladionica kada takvima uzmu sve novce uložiti na market?
a negdje ulažu,negdje se mora sa tom ogromnom lovom koju uzimaju “pametnima”
PITANJE :
dali lova koja je upucana u ” MArket ” doprinosi razvoju lijepe naše, dali poduzeće radi bolje ako njegova dionica vrijedi x ili xx ili xxx ? Od ulaganja love u market zaradu imaju samo frizeri, i ZSE, nešto i brokeri, naravno .
Ovcama je potpuno svejedno gdje su i tko ih šiša, čak im je vjerojatno ugodnije u kockarnici .
A kockarnice plate porez državi . Dijele profit, ulažu…
Lova zarobljena u marketu – ne funkcionira .
PITANJE :
dali lova koja je upucana u " MArket " doprinosi razvoju lijepe naše, dali poduzeće radi bolje ako njegova dionica vrijedi x ili xx ili xxx ? Od ulaganja love u market zaradu imaju samo frizeri, i ZSE, nešto i brokeri, naravno .
Ovcama je potpuno svejedno gdje su i tko ih šiša, čak im je vjerojatno ugodnije u kockarnici .
Jesi ti “malo” puk’o?
Ne znam u čemu je stvar s kockarnicama.
Koliko ja vidim ljudi su više zaradili na kocki i platili veći porez na dobitke nego forumaši na
dobit kod trgovanja dionicama.
Možda je stvar u tome da će te lakše dobiti na lotu, nego zaraditi na ZSE.
A zašto je veća vjerojatnost da će te dobiti na kocki nego na ZSE?
E to je pravo pitanje.
PITANJE :
dali lova koja je upucana u " MArket " doprinosi razvoju lijepe naše, dali poduzeće radi bolje ako njegova dionica vrijedi x ili xx ili xxx ? Od ulaganja love u market zaradu imaju samo frizeri, i ZSE, nešto i brokeri, naravno .
osobno sam prilčno uvjeren da se todomor nebi dogodio da se je gazda ivica financirao na marketu kako to radi veliki dio civiliziranog i uspješnog dijela svijeta
čak bi i on izvukao neusporedivo više love za svoj đep nego će ovako.
bilo je i drugih sličnih primjera pa…
tko ne koristi najjeftinij kapital na svijetu(market) stavlja si veliki hendikep i svjesno preuzima veliku izglednost london stand up scenarija,
svakome po njegovom izboru ali nebi ja ipak omogućavao,dozvoljavao takve samoubilačke poteze.
a posebice kada mu se poklanja puno mlrd-i poreznih obveznika kroz poticaje i kupnju za 1 kunu.
Ovih dana malo intenzivnije razgovarao sa obicnim ljudima o dionicama.
Sokiralo me neznanje.
Nema nama jos dugo oporavka….
to se ništa nemoj čuditi. ja sam davnih dana odustao od toga. sve nepismeno. ali zato znaju sve koeficijente i s kim je rozga noćila.
Iskaču da bi uskočili. Kad to vidim zapitam se šta ti ljudi ovdje uopće rade. Ako nemaš barem 100 000 kn ne trguj.
PITANJE :
Jesi ti “malo” puk’o?
[/quote]
Petak je :-)))))))))))))))))
nisam, ali ne mislim na izdavanje dionica od strane imatelja te prikupljanje kapitala itd..,
mislim na čisto ulaganje ,preprodaju dionica, nadanje u prodaju zadnjem magarcu, … dionica koje nikad nisu dale ni lipe dividende…
ne mislim na kupovanje dionica u cilju vlasništva poduzeća, več čisto ” ulaganje u budućnost ” .
Mislim na onaj izraz, na burzu ulažite onaj novac koji Vam ne treba ( bacite ga kroz prozor )…
Ako svi bacimo novac kroz prozor, i SAMO AKO vjetar puše u našem smjeru, možemo se nadati da će nešto i da se vrati, a ako imamo sreće ili veliki prozor, onda će i tuđe pare sletjeti nama .
samo… mi bi ih opet bacili.
osobno sam prilčno uvjeren da se todomor nebi dogodio da se je gazda ivica financirao na marketu kako to radi veliki dio civiliziranog i uspješnog dijela svijeta
čak bi i on izvukao neusporedivo više love za svoj đep nego će ovako.
bilo je i drugih sličnih primjera pa…
tko ne koristi najjeftinij kapital na svijetu(market) stavlja si veliki hendikep i svjesno preuzima veliku izglednost london stand up scenarija,
svakome po njegovom izboru ali nebi ja ipak omogućavao,dozvoljavao takve samoubilačke poteze.
a posebice kada mu se poklanja puno mlrd-i poreznih obveznika kroz poticaje i kupnju za 1 kunu.
To smo raspravljali već… zaključak je bio, da Ivica nije mogao izdati prospekt zbog sveprisutnih muljaža, te je gurao dok je bilo maziva.
nema ništa dosadnije nego pratiti trgovinu u petak popodne. ali danas se je isplatilo. čisto onako radi senzibiliteta. koje fino štelovanje sa po jednu dionicu na građevinarima izvode ovi što su zadnji ostali u kancelarijama. zaključak: papci pročitani ste. praćka je napeta i džaba vam ovo mazanje očiju. proljeće će biti napeto.
nema ništa dosadnije nego pratiti trgovinu u petak popodne. ali danas se je isplatilo. čisto onako radi senzibiliteta. koje fino štelovanje sa po jednu dionicu na građevinarima izvode ovi što su zadnji ostali u kancelarijama. zaključak: papci pročitani ste. praćka je napeta i džaba vam ovo mazanje očiju. proljeće će biti napeto.
Kolega,
ne mogu se ne sloziti s vama…prisutna je nervoza na okidacu i moguce je da ce ga mrcvariti do jeseni ali to je i najkasniji triger…vrlo izgledno da katapult krece ovog proljeca i donosi obilje zelene trave.
A pesimisti ionako sjede impotentni kuci i sanjare snove bez borbe iliti faight-a a bez borbe u zivotu nikada ne mozes ostvariti cilj…
Lp …. i hmm da…iako sam 80% u dionicama, dovlacim tesku artiljeriju iz pricuve i tucem po prvoj crti…nema vise cekanja..javiti cu kad odradim paljbu…samo cu spomenuti da se radi o gradjevinskom sektoru..vidite kako sam posten!
Paulie
Zivot ce ici dalje.
S Agrokorom ili bez njega.