Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kad krene rast će necrobex brže od crobexa, ali ima tu dovoljno prostora za rast crobexovih sastavnica. Pa kako će skočiti crobex ako njegove sastavnice nemaju prostora za rast?

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

ukupan dionički promet burze za sada je 0,5 mil.kuna…još malo pa ravna crta, klinička smrt

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

sokolić@
a što je crobex?
dali trgujemo sa crobexom osim zanemarevivo kroz indexne fondove?
rasti će crobex ali taj će rast biti sjena rasta necrobexa.
crobex je u fokusu 10g i jasno da je rastao bitno više od necrobexa.
došlo je vrijeme za promjenu ne vidim tu ništa nepošteno nepravdno,neopravdano…
crobex je realno danas trebao biti 2500- 3000.
zašto nije?
radi metodologije uvrštavanja koja je propustila zabilježiti rast na većem boju izdanja ali je zabilježila dio pada todexa.
vrijedi jednako i za sektorske indexe.
ono što jedino je BITNO i jedini je pravi mjeritelj stanja tržišta kapitala je TK zse.
znači praktično valuiranje svih kretanja na marketu kao najtočniji prikaz.
zašto se ne radi?
neznam ali volio bi znati,biće da nema dovoljno zaposlenih i onih koji su to spremni,sposobni,željni odraditi?
možda su im premale plaće?
da spasimo “stvar” i market od propadanje te percepcije prevladavajućeg pesimizma i depresije za koje nema temalja predlažem da ja to odradim gratis u skladu sa svojim sposobnostima,znanjima i vještinama.
ili još bi mi draže bilo da to odradi netko drugi ako ima volje vremena….
molim zainteresirane koji vide smisao i potrebu da se ovdje jave ili na private.
ukoliko neće biti zainteresiranih sam ću se pozabaviti time.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Stvarno kad gledaš ovaj jad od burze onda se čovjek čudi da su svi postali burek dioničari prodaš dionicu zaradiš 300kn i sretan.
Ako ne prodaš onda si u dugoročnom problemu.

mi smo ipak zemlja slučaj

sve su zbraljali što su mogli, od uvođenja poreza na KD preko šišanja malih ulagača u tvrtkama kćerima agrokora skoro do 0 pa do ovih stupidnih pravila o zabrani liparenja i uvođenja besmislenih dražbi u podne. nije ni čudo da zse propada

Evo krenulo novo šišanje malih. Super.

mi smo ipak zemlja slučaj

Stvarno kad gledaš ovaj jad od burze onda se čovjek čudi da su svi postali burek dioničari prodaš dionicu zaradiš 300kn i sretan.
Ako ne prodaš onda si u dugoročnom problemu.

Veliki su opećeni i ozrcaljeni i ližu rane.I ništa ne poduzimaju,a to je prilika za trejd.Dok mačke spavaju miševi kolo vode.
A 300 kn dnevno na ulog od 10.000 kn je nemoguća misija.I 150 kn bi bilo super!

Veliki su opećeni i ozrcaljeni i ližu rane.I ništa ne poduzimaju,a to je prilika za trejd.

Trejd?? Na ovoj burzi više ne možeš trejdati ni za bureke, jedino za lizalice, a i to je pitanje dokle. Sve su uništili!

Ignore: KressoM, delux

trejdanje je igra sa vatrom u bullu koji će ako već nije a nećemo dugo čekati brojeve.
ta će vam igra spakirati,priuštiti SŽJ ili barem jedno od navedenog.
vidim da malo tko vjeruje što nije za zamjeriti jer su spammerske naočale kod mene
al nije tajna što se kroz njih vidi pa…
svakome po njegovom izboru

p.s.
samo je jedno gore od neiskorištavanja bulla a to je neulazak u rani bull a nedaj bože većeg zla.
nejednom sam zahvalio svima koji namjerno propuštaju kao bi drugi mogli više
to su te moralne visine o kojima ja još mogu samo sanjati
ali radim na tome pa ….

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ovih dana malo intenzivnije razgovarao sa obicnim ljudima o dionicama.
Sokiralo me neznanje.
Nema nama jos dugo oporavka….

novi ulagač@

znamo mi jako dobro i odavno koji jestupanj financijske pismenosti u hrvata
ali ima ova finncijska pismenost koja je i puna caha kao ocean za našu malu baru.

https://www.marketwatch.com/story/head-of-worlds-largest-hedge-fund-says-if-youre-holding-cash-youre-going-to-feel-pretty-stupid-2018-01-23?siteid=yhoof2&yptr=yahoo

u prošlom bullu supredstavnici domaće pameti oni koji neznaju apsolutno ništa o dionicama stajali satima u redovima za kupnju dionica zar ne?
koji je argument da se neće ponoviti?
nema ine,ht-a?
pa ima hep,šume,vode….uvijek ima nešto.
važno da mase ne žele propustiti zaradu.
zar nije bitcoin dobar primjer ovih dana?
dolaze nove generacije srećom ipak financ. nešto pismenije od prošlih.
biće to još i bolje jer uvodi se u srednje škole financijsko opismenjavanje.
kasnimo 20g ali bolje ikad nego nikad.
fin pismenost nije bila prepreka da nisi mogao izaći iz banke prije 12 g a da te nisu zatrpali sa hrpom
ponuda raznih fondova i statistikama zarada.
zašto misliš da se to neće opet ponavljati il da se već nije poćelo događati onima koji imaju “svog bankara”?
preduvjet za to je i da fondovi pokažu neke rezultate kao mamac.
a ti rezultati će najprije doći ako se vratimo na početak komentara i zjavu onih koji imaju more casha za kojeg traže zaradu.
“if youre holding cash youre going to feel pretty stupid”
ani koji će prije će naplatiti onima koji će poslije.
ćekamo da strana pamet opet pokrene kotač zamašnjak.
ima jedan problemčić a taj je da su naši fondovi postali sve samo ne naši i jer avg hr fond nema po mojoj procjeni niti 50% portfelja na zse i sada kada ovakvi ogromni fondovi će htjeti
uložiti na zse oni to ne mogu u toj mjeri.
a sigurno im nisu potrenbni udjeli u našim fondovima koji kupuju dionice u usa i eu.
zato sam nedavno prizivao otvaranje novih fondova koji bi činjenica preuzimajućinešto veći rizik
na zse ali i potencijalno omogućavajući vrlo visoke prinose mogli privući kapital.
takvi bi fondovi bili interesantniji stranim špekulativnim fondovima.
strana su tržišta postigla svoje visoke vrhove i ovakvi veliki fondovi moraju(žele) “napucavati”
druga tržišta kako bi održali prinose
ZSE vidim kao jedno takvo tržište na kojem je 70-80% dionica značajno podcijenjeno.
nisu tu za njih bitna imena i čime se te kompanije bave već čista velika podcijenjenost i prilika za zaradom.
i ono najvažnije jer iz višedesetljenog iskustva znaju kada malo napumpaju tržište i podignu likvidnost da će opet tamo neki penzići stajati u redovima a tek poslije pitati zašto stoje.
taj se je obrazac toliko puta ponovio da je smješno i zabavno koja je količina pesimizma prisutna u vjerovanje da nije izgledno povaljanje istog scenarija barem u nekom dijelu.
DA u nekom dijelu ali taj dio je mnogostruko više nego je to prinos na oročenju.
i da naravno za one koje se neće godinama siliti biti depresivni cure i dečki dok drugi kupuju da bi njima prodavali.
svakome po njegovom izboru i neka oni koji će prije naplate onima koji će poslije.

@noviulagač

možda si falio temu, probaj pričat s ovcama o ovom… http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Kockarnice-i-kladionice-povecale-prihode-za-300-posto.-U-godinu-dana-Hrvati-im-ostavili-2-7-milijardi-kuna

使用を信頼し、あなた自身の能力の

New Report

Close