Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

tko bi vama ugodio,prošle godine u ovo vrijeme su se tipkovnice hladile vani u snjegu pa su se opet mnogi žalili?
da stvar bude bolja svi su zaboravili kao da je bilo prije 10g?
i nismo imali dignuti rejting ali ni todomor.
svakoj babarogi istekne rok trajanja pa će i ovoj i opet će se tipkovnice hladiti u nečemu.
siguran sam da će i tada opet bti puno nezadovoljnih.
znači nama HR investitorima (večini) nikad nije dobro iako je sve po vl izboru.
e moj narode a život je tako ….
i samo jedan
i brzo prolazi
još brže i teže pesimistima i depresivcima.
bolje biti optimista bez para nego pesimista sa parama,naravno najbolje je biti optimista sa parama.
a prlike su tu oko nas bile,jesu,biti će….
zovu nas ali nas ne mogu natjerati da ih ugrabimo,ništa bez voljnog momenta pojedinca investitora i još nekih sitnica…
za koji mjesec možemo ovo izvući i dokazati da nam i danas stoji pred nosom.
reklo bi se pare na cesti ali treba imati prave”naočale” i volje za pokupiti.
na prvu izgleda teško i jako rizično a često kasnije večina se složi da nije bilo tako teško i ne tako rizično.
čuvajte se vl emocija na marketu i kažnjavajte tuđe emocije.
neka i sreća prati hrabre.
neka hrabriji naplate manje hrabrijima
neka strpljivi naplate nestrpljivima
neka oni koji će prije naplate onima koji će poslije….
opet dolaze bogom dana vremena kako ja gledam
možda griješim nebi bilo….
rezime neće izostati u nekoj budućnosti

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ja sam po izlasku vijesti da je agrač u komi mislio da je burza gotova za narednih par godina kad ono sjajan 10., 11.,i 12. mjesec, pa čak i ovaj nije loš zbog prva dva dana trgovanja u istom. Brijem da ide dosada ali nakon dosade opet će se moći zaraditi. Takva je burza.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

https://www.investing.com/rates-bonds/croatia-government-bonds

Kamate na HR dug i dalje u slobodnom padu.
Očekujem ulazak u investicijski rejting u trećem mjesecu, znači S&P diže za dva stupnja.
Dotad će se već spustiti na 1.6-1.8% za 10y bond i to je to.

A onda se već i neka nagodba bude skuhala u nekim jasnijim obrisima.

Dalje kako bude…

Ali trenutno moram primjetiti da su bidovi toliko stanjeni da bi malo jači udar po bidovima sprašio Crobex do 1600 kao od šale.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

S obzirom da su prije par dana digli španjoskim obveznicama rejting , ne vidim razloga zašto uskoro ne bi i našim.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

https://www.investing.com/rates-bonds/croatia-government-bonds

Kamate na HR dug i dalje u slobodnom padu.
Očekujem ulazak u investicijski rejting u trećem mjesecu, znači S&P diže za dva stupnja.
Dotad će se već spustiti na 1.6-1.8% za 10y bond i to je to.

A onda se već i neka nagodba bude skuhala u nekim jasnijim obrisima.

Dalje kako bude…

Ali trenutno moram primjetiti da su bidovi toliko stanjeni da bi malo jači udar po bidovima sprašio Crobex do 1600 kao od šale.

kako koji bidevi ,evo tamo gdje sam se neuspješno lipario je sa 10 otišlo na 13.
držim da se nije potrebno previše zamarati šta bi bilo da netko udari po bidu,ne zato jer se to ne može dogoditi već jer bi se likvidnost marketa značajno smanjilla iako se čini da je s obzirom na njezinu razinuto nemoguće.
već sada nema prodavača a kako ja gledam ima tu i nemalo “glumaca” i “iluzionista”.
ovdje je bitno primjerenije pitanje što će biti ako netko raspali po asku i di će to stati?
jer ask je još i šupljiji od bida i ono što je najvažnije na bluechipovima a na ostalima je ementaler.
mi se ovdje gledamo i mislimo tko će prvi potegnuti?
izgledno nitko od domaće pameti,nju je okovao samopesimizam i samodepresivizam i opsesija štednjom koja to nije jer ostvaruje realno negativan prinos te ostalim iz te kategorije.
lijek će stići izvana,rekao bi da je na putu.
a tada će i pesimizam i depresija početi kopniti kod dijela domaće pameti pa će oni koji će prije onima koji će poslije . sve je to prokušana receptura koja ne zakazuje jer ju pogone jaki zakoni prirode.
dolaze opet dobra vremena,imamo dosta toga za nadoknaditi na necrobexu,ima dosta odličnih primjera sa nestvarnim diskontima za odvažnije a i za one manje odvažne će biti isto mesa.
bilo bi mudro razmotriti ne odgađanje pozicioniranja,malo ranije nikog neće ubiti a malo kasnije može biti vrlo bolno i značajno manje profitabilno.
Be Prepared, son. That’s my motto. Be Prepared.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ni ja ne smatram da će se to dogoditi.
Samo kažem da je interes jako slab.
No dobro, mora biti slab da bi postao jak.
Jedino što se ova crkotina od Bagrokora toliko razvukla da je to prestrašno.
I mnogi odustaju od daljnjeg čekanja.
Svijet je dinamičan, raste, a kod nas se diskutira o tome da li će bagrokorskim dioničarima ostati 0 ili 3%. To je glavna tema.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

serislav@
kolikogod interes za trgovanje bio slab opet je važno na kojoj je strani slabiji a ja ga vidim na strani prodavača i da će to odrediti smjer i način trgovanja u predstojećem razdoblju.
vrijeme radi za imaoce dionica a neimaoci će više ili manje uspješno glumiti kraće ili duže nezainteresiranost ali taj će blef isporučiti račun.
meni ga je isporučio ovih dana jer sam na 10 blefirao nezainteresiranost i drugi će dočekati isto.
sada imam opciju platiti 30% više ili dalje blefirati.
javim nekad kako je ispalo.
svima nama po našem izboru.
samo ja nisam nikad i sigurno nikad neću sa SŽJ puniti potoke,rijeke,mora…..
i nisam nikad niti ću ikad druge optuživati za ono što jesam ili ono što nisam.
nikada nisam niti ću biti zavidan i jalan.
što je malo čudno za jedinog živućeg spammera na ovom forumu 😀
mora da ima neka kvaka?
time will tell

Ni ja.
Svatko odgovara za svoje postupke.
I snosi posljedice istih.
Jedino ispravno.
Srednjeročno (6 do 12 mjeseci) mislim da ima razloga za optimizam.
Kratkoročno svašta može biti, mada neku varijantu statusa quo smatram najizglednijom.
Ali tu smo da kupimo jeftiniju sadašnjost, kao zalog bolje budućnosti.
Sve ostalo je trla trla.

belje je kratko vrijeme napucano s 2 na 3 kn (+50%), jmnc sa 3700 na 4800 (+30%), ledo sa 250 na 350 kn (+40%) i to je sve super za onoga tko je kupio na dnu cijene pa prodaje sad na vrhu…samo treba paziti da nije obrnuto tj. čuvati se kupnje po ovim cijenama da kupac ne bude zadnji magarac koji ostane s papirićima u rukama 😉

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Pitanje, kada bi se u Jadranu dogodila havarija tankera kao nedavno u Južnom Kineskom moru, koliko bi trebalo vremena za očistiti naftnu mrlju i kakav bi to imalo utjecaj na jadranski turizam?

pogledaj samo na kartu ,pa usporedi veličinu našeg mora u odnosu na ostala mora i oceane .
kad bi se izlila nafta , zaboravi na kupanje i ribanje u moru narednih 50 godina .
[/quote]

Mi (koji mi = Hrvati) i dalje ne koristimo svoj mozak.
Npr. ne bušimo u Jadranu makar se zna da ima dovoljno prirodnog plina koje bi zadovoljilo hrvatske potrebe.

Da PTKM još nešto radi osim us…ih gnojiva i ona bi bila rentabilna zbog jeftinih izvora plina.

Zašto jeftinih. Jer bi renta za INU kao hrvatsku tvrtku bila mala, pa bi mogla isporučivati PTKM plin uz povoljniju cijenu.

Inine platforme, kao i iskustvo, visoki ekološki standardi koje naftna platforma mora ispuniti (mora imati plan i sredstva za sprečavanje naftne mrlje.

Što Talijani uredno buše na svom dijelu, Crnogorci i Albanci na svom dijelu (Slovence samo čekam) nikoga ne zabrinjava.

S druge strane omogućuje se uplovljavanje ogromnih tankera u Jadran, a JANAF se hvali da će KRK napraviti glavnim distribucijskim centrom za naftne derivate u Sredozemlju.
Kao i LNG na Krku.

To kao nije opasno.

Kome je u interesu da Hrvatska nije energetski neovisna i da koristi sve potencijale koje ima na raspolaganju?

Hrvatska je imala u potpunosti zaokruženu Petrokemijsku industriju.
INA, pa Petrokemija (u vlasništvu INE) (poljoprivreda), pa Dioki (u vlasništvu INE)98% izvoz, pa Adriavinil koji je opet prerađivao za Jugoplastiku, današnji ADPL.

Sada zamislite koliko bi cijene sirovine za pojedine tvornice bila manje, odnosno dobit veća da imamo Vladu koja ima energetsku viziju i Vladu koja štiti hrvatske interese i ekonomiju.

A ne drpić sistem………..

Lp

Pitanje za pravnike, revizore, knjigovođe ?

Da li u Hrvatskoj postoji tvrtka koja radi po zakonu ?
Da pojasnim, ja sam uvjerenja da ne postoji. Naime Porezni zakon za svaki članak opisa radnje poduzetnika ima protučlanak koji ga dovodi u prekršaj. Ako neki osnovni članci Poreznog zakona i nemaju protučlanak , onda je svakako ostavljena zakonska sloboda, umjetničke procjene poreznom inspektora u ispravnost određene radnje.
Porezni zakon u svojem djelu opisa radnji često zadire u specifičnosti neke poslovne brašne. Kako svaka poduzetnička inicijativa djeluje prema zakonima i normativima tih specifičnosti, Porezni zakon često je u koliziji s ostalim zakonskim odredbama ili normativima.

Mogu puno primjera navesti, ali pitanje je : da li itko u zemlji radi po zakonu kada zakoni ima dva lica za istu radnju. Naravno, koristi se ono lice, koje u datom trenutku odgovara politici ili konkurenciji.

tko bi vama ugodio,prošle godine u ovo vrijeme su se tipkovnice hladile vani u snjegu pa su se opet mnogi žalili?
da stvar bude bolja svi su zaboravili kao da je bilo prije 10g?
i nismo imali dignuti rejting ali ni todomor.
svakoj babarogi istekne rok trajanja pa će i ovoj i opet će se tipkovnice hladiti u nečemu.
siguran sam da će i tada opet bti puno nezadovoljnih.
znači nama HR investitorima (večini) nikad nije dobro iako je sve po vl izboru.
e moj narode a život je tako ….
i samo jedan
i brzo prolazi
još brže i teže pesimistima i depresivcima.
bolje biti optimista bez para nego pesimista sa parama,naravno najbolje je biti optimista sa parama.
a prlike su tu oko nas bile,jesu,biti će….
zovu nas ali nas ne mogu natjerati da ih ugrabimo,ništa bez voljnog momenta pojedinca investitora i još nekih sitnica…
za koji mjesec možemo ovo izvući i dokazati da nam i danas stoji pred nosom.
reklo bi se pare na cesti ali treba imati prave"naočale" i volje za pokupiti.
na prvu izgleda teško i jako rizično a često kasnije večina se složi da nije bilo tako teško i ne tako rizično.
čuvajte se vl emocija na marketu i kažnjavajte tuđe emocije.
neka i sreća prati hrabre.
neka hrabriji naplate manje hrabrijima
neka strpljivi naplate nestrpljivima
neka oni koji će prije naplate onima koji će poslije….
opet dolaze bogom dana vremena kako ja gledam
možda griješim nebi bilo….
rezime neće izostati u nekoj budućnosti

Vidim da ti i dalje ne shvaćaš što pričaš.

Znači nema ovdje depresivaca ili pesimista, odnosno optimista.

Ovdje su svi ulagači koji akceptiraju stanje na tržištu Hrvatske i vani, i na temelju obrazaca mogu predvidjeti kretanje na našoj ZSE.

To migra kaj si ti optimist ZSE ništa ne znači.

Mislio sam da si nešto naučio prošle godine, ali očito ćeš ulagati dok više nećeš imati novaca.

Kao što si lijepo primjetio kupaca nema. I to je činjenica.

Nakon 50 tvojih postova mogu samo zaključiti da će se kupci još strpiti.

Strpljen, spašen.

Lp

ps. Vidim da je većina postala pesimistična. To morate biti 6 mjeseci prije.

Sada je kasno. Optimizam i nada u bolje sutra Vam je sada bolje stanje.
Istina da je niš koristi, ali ne može biti ni viška.
Od optimizma glava ne boli.

New Report

Close