Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ajme kakav ce to gubitak za ZSE biti! Nemoj ici molim te. I reci koje dionice imas. Da fond manageri znaju za sto da pripreme novac….

ne moraš biti ljut na cijeli svijet samo zato što si zaglavio u agrokorovim izdanjima i ne možeš izvući svoj novac van
[/quote]

Iz mog posta ti iscitavas ljutnju?

dajte zadržite te pesimiste i depresivce da ne propuste najbolji dio ili možda je i to baš razlog zašto odlaze jer se boje da ga nebi preživjeli?
šalu na stranu ali ima dima da je vaš najomraženiji optimista i jedini živući spammer bio u pravu.
prošli tjedan za koji sam napisao da očekujem fondovsku sinergijsku apstinenciju kako bi se obezvrijedila pozitivnost vijesti o dizanju rejtinga nakon 14 godina.
čak i usprkos zabilježili smo u prvom tjednu podignutog rejtinga rast crobex +0,12% crobex10 +0,15%.
neki će reći malo a ja bi rekao nije se moglo spriječiti.živi bili…
još bi dodao da crobex i market mogu imati začajna odstupanja u izvedbi te upravo na necrobexu očekujem značajniji rast i one najbolje prilike za 2018 i da i dalje ne mogu po bidu kupiti što želim pa i tu vidim dim ali ne skačimo pred rudo.
hopnut ćemo kada skoćimo.
neka se samo nervozica,pesimizam i deprsija na bidu slažu,jednog će dana pregristi konop na katapultu.
toga dana neće biti vjerodostojnog izgovora za propuštanje niti uz pojačanu kreativnost.
svima nama po našem izboru.

p.s.
vrijeme je ključ i na strani je optimista i strpljivih a tjedne razine nisu horizonti za investitore,za njih su to kvartali i godine…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

ovakvim prometima kao s placa mogu biti zadovoljni jedino burekđije i sitni kokošari koji ovdje u maloj barici pokušavaju zaraditi za dnevni burek i jogurt. za iole normalnog ulagača ovo nije burza niti burzovno trgovanje već šibicarenje

možda je volumen mali za dnevno zarađivanje ali nije to svrha marketa,barem meni.
a ta “nelikvidnost” omogućava diskonte kakvih nebi bilo sa likvidnošću,znači “barica” za poželjeti ali i kao i svaka druga daje samo po vlastitom izboru za koji ne mogu drugi biti krivi zar ne?
+ najbolji dio je pred nama kako ja gledam pa…

p.s.
nebi bilo zgoreg kada već ima vremena na bacanje baciti pogled još jednom na FI 3Q jer sigurno će vrijeme pokazati da se u nekima skrivalo pravo “blago” svima pred nosom i ima bitno boljih alternativa od proljvanja SŽJ, širenja pravog ili fake pesimizma i depresije.
nebi bilo zgoreg se i pitati zašto nas svijet ne gleda pesimistično i depresivno?
svako pretjerivanje ispostavlja račun a mudri i strpljivi kupe plodove tog pretjerivanja.
eto za svakoga ima što si želi izabrati.
neznam za poštenije?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Možda nema pojma, ali ni jednu prliku ne vidim, samo neprilike, za sada

A što kad bih Vam rekao da postoje dionice s P/E=3 do 7, s nevelikim dugom, neke su slabo likvidne, neke skroz nelikvidne, te cijeli niz nekih s P/E=10 do 12,15, a koje sve lako skoče kad bi se na burzi pojavila likvidnost? I kakvi takvi prometi.
Naprosto, stvar je trenutka i percepcije.
Kad zemlja uđe u investicijski rejting i rast još malo odradi, todex se rasčisti s tom nagodbom (sudovi će voziti i dalje, nema dileme, ali na sporednom kolosijeku) doći će opet onaj “a-ha” trenutak kad odjednom sve krene rasti, a da nitko ne zna ni kako ni zašto.
Hoće, doći će.
Kada? To je pitanje za milijun dolara.
Ali nikad nije bilo da nije baš upravo tako bilo.
A dotle ćemo lajati na Mjesec bez ikakvog pomaka.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Slažem se da ima dionica s izvrsnim PE, ali samo s njime. Uzmemo li Viro za primjer, PE odličan, ali dug Vira s cijenom šećera na tržištu niakako nije požaljan i može ugrožiti poslovanje.
PBZ je zacemnitiran, IPKK nemam pojma ni što je to itd…
Jedino za ADRIS bi se složio, ali čeka se Plinio da izađe……

Možda nema pojma, ali ni jednu prliku ne vidim, samo neprilike, za sada

da, trebat će se protresti ovo ZSE drvo (pad tržišta) da se opet počne trgovati i trejdati…sad je teško mrtvilo

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

krenuli veliki paketi?
da nisu strani špekulativni fonovi krenuli u ofenzivu na našu “baricu”?
to bi moglo imati velike i nesagledive posljedice za ovaj mali eko sustav prepun depresivaca i pesimista?
ne dirajte našu depresivnu baricu!
prste k sebi!
🙂

krenuli veliki paketi?
da nisu strani špekulativni fonovi krenuli u ofenzivu na našu "baricu"?
to bi moglo imati velike i nesagledive posljedice za ovaj mali eko sustav prepun depresivaca i pesimista?
ne dirajte našu depresivnu baricu!
prste k sebi!
🙂

Očito niste u toku….radi se o ponudi Adrisa, kupnja za trezor…

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju/prodaju predmetnih dionica.

Grga
Nisam na to mislio.
Btw, Viro je ove godine u gubitku.
Treba gledati dublje.
U nelikvidnoj zoni.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Grga
Nisam na to mislio.
Btw, Viro je ove godine u gubitku.
Treba gledati dublje.
U nelikvidnoj zoni.

Koelga serislave, čini mi se da toliko dobro poznajete materiju kao da ste u nekoj od slatkih branši 🙂

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

New Report

Close