Hop hop, komentar na Adris i evo ga zaprijetio probijanjem 4 somica… hm, hm… jos malo pa cu se umisliti [smiley2]
Efekt mirovinaca ali i Plive naročito onih ulagača koji do sada nisu znali u što uložiti osim u Plivu, pa sad nabadaju samo visokolikvidne dionice o kojima se piše.
Pozdrav
plavi: ” Kolega Franck je po mojoj procijeni odlična firma , i sam sam ga nekoliko puta mjerkao za kupnju. Istina je i da ima mali P/E ali ne i najmanji , naime VIRO ima manji. [smiley2] ” malo vam je kriva racunica dragi kolega, ili vam u kucici trenutne cijene stoji cijena iz IPO-a…
Ništa meni nije krivo kolega Franck ima P/E 12, a Viro 8,5.
Kako su obje firme sa fundamentalno dobrim pokazateljima , gledajući ovaj pokazatelj mogli bi reći da je Viro podcjenjeniji, ali treba također reći da Franck ima jedan od najnižih P/E u tom sektoru.
[smiley2]
Ništa meni nije krivo kolega Franck ima P/E 12, a Viro 8,5.
Kako su obje firme sa fundamentalno dobrim pokazateljima , gledajući ovaj pokazatelj mogli bi reći da je Viro podcjenjeniji, ali treba također reći da Franck ima jedan od najnižih P/E u tom sektoru.
[smiley2]
Frankov godisnji rezultat iz prosle godine je bio 226 kuna dobiti po dionici, odnosno na danasnju cijenu p/e 9,9… istovremeno Viro je imao 53 kune dobiti po dionici sto je u tom razdoblju mozda iznosilo ovako niske p/e kakav vi navodite ali je u odnosu na trenutnu cijenu inferioran u odnosu na Frank i iznosi 11,5.
plavi: ” Ništa meni nije krivo kolega Franck ima P/E 12, a Viro 8,5. Kako su obje firme sa fundamentalno dobrim pokazateljima , gledajući ovaj pokazatelj mogli bi reći da je Viro podcjenjeniji, ali treba također reći da Franck ima jedan od najnižih P/E u tom sektoru. [smiley2] ” Frankov godisnji rezultat iz prosle godine je bio 226 kuna dobiti po dionici, odnosno na danasnju cijenu p/e 9,9… istovremeno Viro je imao 53 kune dobiti po dionici sto je u tom razdoblju mozda iznosilo ovako niske p/e kakav vi navodite ali je u odnosu na trenutnu cijenu inferioran u odnosu na Frank i iznosi 11,5.
Kolega niste u pravu, Franck je imao zaradu 180 kuna po dionici za prošlu godinu, i tada je P/E ovaj koji sam naveo. Viro nije imao 53 kune po dionici zaradu , već 70,74 kuna zaradu po dionici.
Tada je P/E Vira 8,5.
Nešto krivo računate, ali oprostit ću vam , jer vi ste već meni jednom oprostili.
Kolega niste u pravu, Franck je imao zaradu 180 kuna po dionici za prošlu godinu, i tada je P/E ovaj koji sam naveo. Viro nije imao 53 kune po dionici zaradu , već 70,74 kuna zaradu po dionici.
Tada je P/E Vira 8,5.
Nešto krivo računate, ali oprostit ću vam , jer vi ste već meni jednom oprostili.
ne morate vi meni nista oprastati, zadovoljit cu se matematickom racunicom gdje ce te mi podastrjeti neto dobit po dionici za obje firme i iz toga izvesti njihov p/e… molicu lijepo
plavi: ” Kolega niste u pravu, Franck je imao zaradu 180 kuna po dionici za prošlu godinu, i tada je P/E ovaj koji sam naveo. Viro nije imao 53 kune po dionici zaradu , već 70,74 kuna zaradu po dionici. Tada je P/E Vira 8,5. Nešto krivo računate, ali oprostit ću vam , jer vi ste već meni jednom oprostili. ” ne morate vi meni nista oprastati, zadovoljit cu se matematickom racunicom gdje ce te mi podastrjeti neto dobit po dionici za obje firme i iz toga izvesti njihov p/e… molicu lijepo
Kolega Nathan, onda vam neću oprostiti.[smiley1]
A sada izračun : Franck – 76,9 miliona dobit / 427170 dionica = 180 kuna zarade po dionici[smiley1]
2250 / 180 = 12,5 ( P/E ) [smiley1]
Zarada po dionici za Viro vam piše u malo ljepšem izvješću nego što ga ima Franck ( ipak su 1. kotacija ) i tamo vam ljepo piše 70 kuna po dionici . [smiley1]
605/70 = 8,6 [smiley1]
Igra se i baca iz balansa nervozne…
Ostajte unutra sretnici!
Kolega Nathan, onda vam neću oprostiti.[smiley1]
A sada izračun : Franck – 76,9 miliona dobit / 427170 dionica = 180 kuna zarade po dionici[smiley1]
2250 / 180 = 12,5 ( P/E ) [smiley1]
Zarada po dionici za Viro vam piše u malo ljepšem izvješću nego što ga ima Franck ( ipak su 1. kotacija ) i tamo vam ljepo piše 70 kuna po dionici . [smiley1]
605/70 = 8,6 [smiley1]
hebemu, tek sad vidim da mi je u excel tabeli bio krivo oznacen index – racunao sam neoporezivanu dobit… ali to jos uvijek ne znaci da ste u pravu… naime u izvjestaju za Viro ja vidim dobit od 73.568.000 sto je podijeljeno sa 1386667 – 53, a ne 70 kuna po dionici…
605/53 = 11,4
plavi: ” Kolega Nathan, onda vam neću oprostiti.[smiley1] A sada izračun : Franck – 76,9 miliona dobit / 427170 dionica = 180 kuna zarade po dionici[smiley1] 2250 / 180 = 12,5 ( P/E ) [smiley1] Zarada po dionici za Viro vam piše u malo ljepšem izvješću nego što ga ima Franck ( ipak su 1. kotacija ) i tamo vam ljepo piše 70 kuna po dionici . [smiley1] 605/70 = 8,6 [smiley1] ” hebemu, tek sad vidim da mi je u excel tabeli bio krivo oznacen index – racunao sam neoporezivanu dobit… ali to jos uvijek ne znaci da ste u pravu… naime u izvjestaju za Viro ja vidim dobit od 73.568.000 sto je podijeljeno sa 1386667 – 53, a ne 70 kuna po dionici… 605/53 = 11,4
Kolega , zbog vas i problema na poslu nisam danas ništa tržio, lijepo vam piše kolika je dobit po dionici na izvješću.