Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@serislav
Sve je realnija opasnost da se ZSE pretvori u burzicu na kojoj će se aktivno trgovati sa 5-10 dionica. Neki (manji broj) ulagači će se tome prilagoditi, a većina bi mogla potražiti druge normalne sredine za ulaganje kapitala jer ovo u što se pretvara ZSE teško da će se moći zvati burzom.

Ignore: KressoM, delux

Strašno koji jad od burze ispada kamata u banci zlata vrijedi.
Ovo čista kla(di)onica malih ulagača.

mi smo ipak zemlja slučaj

@serislav
Sve je realnija opasnost da se ZSE pretvori u burzicu na kojoj će se aktivno trgovati sa 5-10 dionica. Neki (manji broj) ulagači će se tome prilagoditi, a većina bi mogla potražiti druge normalne sredine za ulaganje kapitala jer ovo u što se pretvara ZSE teško da će se moći zvati burzom.

Imaš pravo, depresija je očajna i potrajat će još neko vrijeme.
Međutim, osjeća se da se grebe po najdebljem glibu i da prostora za mnogo lošije više nema.
Ipak će se taj todex riješiti na neki način, a onda će stvari krenuti nabolje.
Jer mnogi su driveri za to.
S riješenim todexom i u skladu s ekonomskim kretanjima ravnotežni Crobi je negdje na 2200-2300 uz znatniji pomak dionica koje su ispod Crobexa.
To je objektivna stvarnost, nije navijanje.

Sukus je da sunce neće doći dok se potroši najdeblji mrak. Ali onda hoće.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

kakva impotentna burza, dođe mi da sve prodam i prebacim keš na neku normalnu burzu u okruženju. ima li prijedloga?

Također, nisu zanemarive ni kuloarske priče da je Hanfa zbog svojih propusta i sama pod povećalom te da je naoštrila noževe i traži načine da opravda svoje postojanje.
Što se onda kaskadno prelijeva na druge sudionike koji su mnogo oprezniji.
Napomena: ovo je priča s ceste. Nije provjereno.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@serislav

Imaš pravo, depresija je očajna i potrajat će još neko vrijeme.
Međutim, osjeća se da se grebe po najdebljem glibu i da prostora za mnogo lošije više nema.
Ipak će se taj todex riješiti na neki način, a onda će stvari krenuti nabolje.
Jer mnogi su driveri za to.
S riješenim todexom i u skladu s ekonomskim kretanjima ravnotežni Crobi je negdje na 2200-2300 uz znatniji pomak dionica koje su ispod Crobexa.
To je objektivna stvarnost, nije navijanje.

Sukus je da sunce neće doći dok se potroši najdeblji mrak. Ali onda hoće.
[/quote]

Samo je pitanje tko će to dočekati? Masa ulagača je već otišla na druge burze, novi ulagači ne dolaze i na žalost nam prijeti jači egzodus od onoga kakvog svaki dan gledamo kako naši ljudi sele iz HR i odlaze zauvijek u zemlje EU. Kad se napokon stvore uvjeti za nekakav rast, tko će uopće ovdje biti da tome posvjedoči?
Umjesto da se država i uprava ZSE angažiraju da potaknu TK, njih baš briga! Porez na KD i dalje je tu, Agrokor i todex dionice i dalje su neriješene i prijete 100% gubicima sadašnjim dioničarima, a firme sa ZSE idu u PSN i stečajeve….U takvom okruženju ulagači uopće više ne reagiraju ni na kakve pozitivne vijesti kao što se vidjelo kod ove s dizanjem rejtinga.

Ignore: KressoM, delux

Također, nisu zanemarive ni kuloarske priče da je Hanfa zbog svojih propusta i sama pod povećalom te da je naoštrila noževe i traži načine da opravda svoje postojanje.
Što se onda kaskadno prelijeva na druge sudionike koji su mnogo oprezniji.
Napomena: ovo je priča s ceste. Nije provjereno.

prije 5 godina sam napisao, da bi Hanka Paldum bila bolja regulatorica od onih naših baba s davne reklame, još su im trebali tutnuti kakvo pletivo u ruke i reklama bi bila vrh

Hanka Paldum!
Apsolutni vrh, bravo, bravo!!!
Slažem se.

Belje na 2 tj na petnaestini bv.29,99
VPIK na 3,20 na dvadesetini bv 64,38.Dakle 33% jeftiniji.
ZVZD na 150 na četrdesečetvrtii Bv 6623 ,tri puta jeftinija od BELJA
Prema Jamnici i LEDU po zadnjim cijenama belje na 2 kn za 50% skuplje od njih.
Ako sve bude ništa po nagodbi onda i nije bitno,ali ako dobijemo nešto to će biti najmanje u BELJU.

Uostalom smatram da jamstva treba poništiti, a one koji su ih odobrili tužiti sa ciljem da im se osigura guljenje krompira i oduzme privatna imovina.

Još kad Todex bude definitivno nuliran, tek onda nastupa pravi potop i razočaranja.
Burza propada a ovi naši vrli političari “lete u oblacima”. Pa valjda je burza u svim zemljama dokaz da ekonomija štima ili ne štima. Ovdje ništa ne štima sve je prepušteno slučaju i stihijski bez realnih planova i programa. Mi će mo ovo, mi će mo ono, a na kraju sve pucnji u prazno bez većih reformi. Ovo sve do sada su samo socijalne mjere a ekonomija ne počiva na socijali, odnosno kod nas počiva.

Ako sve bude ništa po nagodbi onda i nije bitno,ali ako dobijemo nešto to će biti najmanje u BELJU.

s druge strane, kad na kraju nagodbom ne dobiješ ništa, gubitak po dionici bit će ti najmanji upravo u belju. recimo kupiš sad 10 komada jamnice po 4000 kn i na kraju si spušio 40.000 kuna. s druge strane, na istoj količini, tj. 10 komada belja spušit ćeš samo 20 kn 😉

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

A koje to razočaranje?
Pa već je palo 95-98%.
Nije valjda da je netko uložio penziju u Todex na ovim razinama pa bi mogao biti razočaran.

P.S.
Ukupni trenutni TK Todexa je manji od VLEN-a.
I uvjeren sam da će nestankom te magluštine, mrene s mozga, biti stečeni uvjeti za oporavak.

New Report

Close