@ oreskovic1 Vaše mišljenje jako cijenim. Što mislite o ADPL? Prema fundamentima meni se ovo čini nevjerojatno podcijenjeno na trenutnim razinama.
Hvala.
Nisam Orešković ali da kažem par o autoindustriji…ta se branša ni vani ne trži skupo GM ima fw p/E 7.5,Ford 8 a čak i najveća Tojota ima p/e kao Adpl.
Ovo je ciklička industrija i kao brodari kupuje se kad je p/e visok a ne pred recesiju kad su automobili,namještaj,turisti prvi na udaru…
crobex -0,25%
toliko o dizanju rejtinga i bajkama o rastu koje su neki danas prognozirali…
Fondmenađeri su još na sanjkanju.
Pričekajmo iduću sedmicu!
[/quote]
Kad se vrate drugi tjedan imat će muskulifibere pa će još neko vrijeme na bolovanje…na neodređeno 🙂
crobex -0,25%
toliko o dizanju rejtinga i bajkama o rastu koje su neki danas prognozirali…
Fondmenađeri su još na sanjkanju.
Pričekajmo iduću sedmicu!
[/quote]
Kad se vrate drugi tjedan imat će muskulifibere pa će još neko vrijeme na bolovanje…na neodređeno 🙂
[/quote]
Nekoć sam smatrao, a i dalje to mislim, da bi za burzovna kretanja Todex trebao biti zapravo nebitan, mala burica u čaši vode nakon koje se u par tjedana vratimo na staze na kojima smo bili, a to je odlučan rast. Što se sve lijepo vidi iz makroekonomskih statistika.
Zbog prenaglašavanja važnosti Todexa od strane vlasti i dijela investicijske zajednice 2017 je izgubljena, a postoji dobra mogućnost da ako se sklapanje nagodbe otegne da to bude i 2018.
Pri ovome smatram da je za spas ove godine potrebno nagodbu sklopiti što prije, bilo kakvu, samo da prođe zakonom propisani % na vjerovničkom vijeću. Ukoliko tu bude velikih povuci-potegni, natezanja oko % otpisa, lobiranja dobavljača i malih dioničara kod uvijek odlučnog i vjerodostojnog Plenkija ne bih se čudio niti produljenju Lex Agrokora, a onda je propala i 2019.
@ oreskovic1 Vaše mišljenje jako cijenim. Što mislite o ADPL? Prema fundamentima meni se ovo čini nevjerojatno podcijenjeno na trenutnim razinama.
Hvala.
Nisam Orešković ali da kažem par o autoindustriji…ta se branša ni vani ne trži skupo GM ima fw p/E 7.5,Ford 8 a čak i najveća Tojota ima p/e kao Adpl.
Ovo je ciklička industrija i kao brodari kupuje se kad je p/e visok a ne pred recesiju kad su automobili,namještaj,turisti prvi na udaru…
[/quote] Kolega, vi imate neku informaciju da smo pred recesiju, ili je to onako, prošlo je par godina pa je vrijeme za recesiju? Slažem se da se branša ni vani ne trži skupo, kao da su i u stvari niske marže u toj industriji, ali moje je mišljenje da smo negdje u sredini. https://www.infrontanalytics.com/fe-en/HRADPLRA0006/AD-Plastik-d-d-/market-valuation
procjenjujem da će 2018 biti prekretnica na ZSE ma u kojem smjeru se to kretanje dogodilo, za sada sam pozicioniran u pozitivnom smjeru, ako se ne dogodi neki novi Todex, u tom slučaju se nadam da neće baš kod mene ostati Crni Petar
Ima li materijala za institucije da krenu u zastitu hrvatske imovine?
Radikalne razlike između Ramljakova vođenja Agrokora i slučaja talijanskog Parmalata
Nekoć sam smatrao, a i dalje to mislim, da bi za burzovna kretanja Todex trebao biti zapravo nebitan, mala burica u čaši vode nakon koje se u par tjedana vratimo na staze na kojima smo bili, a to je odlučan rast. Što se sve lijepo vidi iz makroekonomskih statistika.
Mislim da ovdje veoma griješite – naime mnogi su pogubili ozbiljne pare u todexu i ti ožiljci još peku i peći će još dugo. Sjetite se sloma 2009 – pa mi se do dna danšnjeg nismo oporavili od toga – jer neki nikad više se nisu vratili, a oni koji su ostali su postali upuuuno puuuuun skeptičniji.
… mnogi su pogubili ozbiljne pare u todexu i ti ožiljci još peku i peći će još dugo. Sjetite se sloma 2009 – pa mi se do dna danšnjeg nismo oporavili od toga – jer neki nikad više se nisu vratili, a oni koji su ostali su postali upuuuno puuuuun skeptičniji.
To je sve na žalost točno. Dodao bih još da su oni koji su preostali ne samo da su puno skeptičniji, nego da i oni polako odlaze s ove burze…A i krize se izgleda kod nas ponavljaju svakih 8 godina i onda se 8 godina oporavljamo do nove krize i tako u krug.
Ima li materijala za institucije da krenu u zastitu hrvatske imovine?
Radikalne razlike između Ramljakova vođenja Agrokora i slučaja talijanskog Parmalata
u normalnoj državi bi Antu još večeras očekivali na večeri na Oranicama
Kompletan turizam fer vrednovan.
Možda zasada.
A kad dođe nova sezona i novi rezultati pokazatelji će biti drugačiji.
Jedino ako mislite da će rezultati hotelijera ostati na nivou prošle godine što čisto sumnjam.
Sve će to biti dobro….samo se pametno pozicionirajte….nemojte očekivati da će gubitaši postati čudo…
kompletan je turizam fer vrednovan, uz neke koji su već dobrano napucani….
ostale dionice imaju prostora,
građevinu zaboravite,