Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zar vam treba bolja poruka od te da Erste Plavi OMF već tjednima rasprodaje jednu od najboljih sastavnica CROBEX-a https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=ADPL-R-A
toliko o vjeri naših OMF u domaće dionice

Bogami, imaš pravo, prava rasprodaja!
Smanjili su udio sa 2,08 na 2,07 i prodali 500 dionica!
Priznajem, zaista zabrinjavajuće.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

@hasenfefer,
kolega i forumski prijatelju, ako se moj post našao neposredno ispod vašega, ničim nije naglašeno da bi se odnosio na vas osobno, u većini slučajeva pišem općenito, tako da ovo vaše kopipastiranje i citiranje smatram vašom bezgraničnom željom, da istaknete vaše pesimistično opredjeljenje i jedino ne mogu dokučiti što uopće stalno pišete i odlazite već (koliko sam zapamtio) nekoliko godina iz Hrvatske, imate li uopće za kartu ? dugo se nešto namještate za to putovanje, ozbiljni ljudi se već vraćaju od kada ste vi najavili svoj odlazak, što nikako ne znači da vam na bilo koji način sugeriram ubrzavanje toga procesa ili ne pisanje na forumu, samo zaključak, nako osobni

Obzirom da sam 100% u dionicama, očekujem žešći pad… do 3. Mjeseca, tako da razočarano rasprodam na dnu. Idućeg dana slijedi streloviti rast.

Ne možete napravit to , to je moja strategija!

@Migra

dečko koji je tebi vrag, jesi na tabletama, THC ili na C2H3OH?
Smanji malo doživljaje, dosadan si.
Priskrbio si sebi oznaku spammer i ne odustaješ od lupetanja.
Neđi si komada, odi igraj nogomet, ispuši se negdje.
Imam dojam da te ulovila kockarska groznica.

čiča na ćemu si ti?na cashu? štednja ili zakopano?
na dionicama nisi,vidim crnjačio bi…
možda da razmotriš kakav antidepresiv?
a što se tiće mojih spamera kroz prošlost do sada su oni koji su po njima pravilno postupali su ili su mogli značajno podebljati svoje riznice.
tako da ako je tebi namjera suprotna,zna što trebaš….
ostavljam vama željnim igranja sa ocijenjivanjima da uživate,ja sam to odavno prerastao.
i pohvali se sutra ako nešto prodaš,nije valjda da bi ti bilo neugodno?
kada si već tako uvejren u svoj pesimizam i depresiju.
zašto sam uvjeren da nećeš?
naći će se netko da sve vas spasi terete dionica i razloga za pesimizam i depresiju.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Iznad svih – HRVATSKA!

ex maratonac, ex neumoran (05.10.2007.)

a što se tiće mojih spamera kroz prošlost do sada su oni koji su po njima pravilno postupali su ili su mogli značajno podebljati svoje riznice.
ostavljam vama željnim igranja sa ocijenjivanjima da uživate,ja sam to odavno prerastao.
naći će se netko da sve vas spasi terete dionica i razloga za pesimizam i depresiju.

Ovaj tvoj stil pisanja, pjesma u prozi, ukazuje na frustraciju koju liječiš pretjeranim piskaranjem.
Sam sebe želiš uvjeriti u ono što pišeš, a većini drugih si iritantan jer zapravo ne kažeš ništa bitno niti preneseš bilo koju bitnu informaciju.
Ako te to veseli, samo naprijed, svaka budala svoje veselje.
Samo šteta jer zauzmeš pola stranice bez veze, a zapravo ne napišeš ništa korisno.

Već sama činjenica da su samo četiri tvrtke iz koncerna – Ledo, Belje, Jamnica i PIK Vinkovci – dosad priznale više od 90 milijardi kuna izdanih jamstava i sudužništva pokazatelj je zastrašujućih razmjera bezglavog (pre)zaduživanja, kao i potpune nedjelotvornosti hrvatskih institucija, koje su morale primijetiti da stvari izmiču kontroli. To se prije svega odnosi na Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga (Hanfa), koja je od Todorićevih tvrtki koje su izdavala jamstva po nekoliko puta veća od njihove vrijednosti tražila i očekivala tek formalno izvještavanje Zagrebačke burze te, de facto, nije učinila ništa da zaštiti interese manjinskih dioničara.

Ovaj tvoj stil pisanja, pjesma u prozi, ukazuje na frustraciju koju liječiš pretjeranim piskaranjem.
Sam sebe želiš uvjeriti u ono što pišeš, a većini drugih si iritantan jer zapravo ne kažeš ništa bitno niti preneseš bilo koju bitnu informaciju.
Ako te to veseli, samo naprijed, svaka b udala svoje veselje.
Samo šteta jer zauzmeš pola stranice bez veze, a zapravo ne napišeš ništa korisno.

[/quote]
srećom da postoje i takvi kao ti od kojih se puno toga mudrog može pročitati
danas si svojim crnjačenjem doprinio dizanju pesimizma i depresije na ionako depresivan market.
dali ti je to neki osobni gušt ili računaš da će ti se to nekako isplatiti?
da sam znao da ti moje pisanje i ono što si time propustio toliko smeta odavno bi ti predložio da me staviš na ignore
pa da se ne patiš više budi dosljedan i skrati si muke po čitanju.
jedan klik,nije puno a puno će ti olakšat.
sretno u crnjačenju i širenju pesimizma,depresije i ostalog iz te kategorije.
pazi da te ne preuzme
respect

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

srećom da postoje i takvi kao ti od kojih se puno toga mudrog može pročitati
danas si svojim crnjačenjem doprinio dizanju pesimizma i depresije na ionako depresivan market.
dali ti je to neki osobni gušt ili računaš da će ti se to nekako isplatiti?
da sam znao da ti moje pisanje i ono što si time propustio toliko smeta odavno bi ti predložio da me staviš na ignore
pa da se ne patiš više budi dosljedan i skrati si muke po čitanju.
jedan klik,nije puno a puno će ti olakšat.
sretno u crnjačenju i širenju pesimizma,depresije i ostalog iz te kategorije.
pazi da te ne preuzme
respect

Crnjačim kažeš, pa mogao si barem navesti neki primjer tog mog crnjačenja.
Ili je moj zaključak kako nas Fitch nakon toliko vremena još uvijek drži ispod investicijskog praga crnjačenje?
To je činjenica!
Istina, ne napišem ni ja nešto bog zna kako pametno, tu i tamo nešto prokomentiram ovisno o raspoloženju, motivaciji ili dosadi i prenesem kakav link ili informaciju, što je zapravo najbitnije i zbog čega posjećujem forum, ali ti si se tu pojavio zadnjih godinu dana i glumiš nekakvog gurua, glumiš nekakavog prosvjetitelja, što ja znam što.
Manje piši evanđelja, a više nešto kratko i korisno.
Evo ti jedan screenshot u prilogu da možeš slatko sanjati.

U razdoblju od 02.01.2018. do 10.01.2018. smanjili portfelj za 679 dionica.
Jubito toliko si zaljubljen u ovu dionicu da ignoriraš i površno pratiš sve ono što joj ne ide u prilog. To može biti opasno za tvoj novčanik. Iskrcavanje tog OMF-a traje već šest mjeseci. Evo dokaz za nevjerne Tome http://www.seebiz.eu/erste-plavi-pao-na-osmo-mjesto-u-top-10-ad-plastika/ar-161103/

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Agencija Fitch podigla je kreditni rejting Hrvatske, to je prvo povećanje od 2004. godine

Nevjerojatno, još uvijek nas nisu uvrstili u investicijski rejting!

Gdje smo mi došli, ljudi moji jeste li vi svjesni koliko smo jadni?

Sto godina iza volova.

ovo je za mene pretjerano crnjačenje kada se na to doda kako te izbacilo iz takta moje pisanje
meni je sve jasno iako nisi odgovorio na moje pitanje koji su tvoji motivi za crnjačenje
osobno vidim puno razloga za utemeljeni optimizam.
tvoj odgovor me ne zanima jer ga pretpostavljam.
da si na tom screenshootu dodaš još koju nulu za mene si nula.
i to što si ga ovdje zaljepio govori više o tebi nego bi ja mogao.

U razdoblju od 02.01.2018. do 10.01.2018. smanjili portfelj za 679 dionica.
Jubito toliko si zaljubljen u ovu dionicu da ignoriraš i površno pratiš sve ono što joj ne ide u prilog. To može biti opasno za tvoj novčanik. Iskrcavanje tog OMF-a traje već šest mjeseci. Evo dokaz za nevjerne Tome http://www.seebiz.eu/erste-plavi-pao-na-osmo-mjesto-u-top-10-ad-plastika/ar-161103/
[/quote]

Stari, nemoj se ljutit, ali ovo nije tema ADPL, to si trebao tamo prokomentirati.
Istina je da se osjećam sasvim sigurno kao dioničar AD Plastika, možda presigurno, i da me za sada apsolutno ništa s njom u vezi ne sekira. Čekam objavu godišnjeg izvješća i maštam hoće li biti veći prihodi i dobit i da li će dividenda biti 10 kn ili manje.
A što se Erste fonda tiče, ne znam koje su njihove investicijske politike i planovi, ali neka im je sa srećom.

New Report

Close