Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Isto tako, dionice koje u tromjesečnom razdoblju ostvare prosječno najmanje jednu transakciju dnevno i imaju prosječni dnevni promet najmanje 15.000,00 kuna trguju se u modalitetu kontinuirane trgovine, dok se ostale dionice trguju u modalitetu dražbe.

A kako, gospodo prepametna, da IJEDNA DIONICA ostvari te preduvjete kad trgovine nema. to sto u 13 00 prode jedna ili dvije transakcije, to nema Boga do moze dobaciti do jedne transakcije dnevno. Jest eli vi tog asvjesni – dionica koja zavrsi u drazbi, samo čudo je moze izvuci van, redovnom trgovinom ona ne moze izaci van.

Ta zag burza – da li vi zelite da ljudi trguju i ili mrzite male ulagače. odlučite se.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ma njima je svejedno.Svoje plaće dobiju. Mi smo nevažni. Nužno zlo.

Iskreno, nije mi baš jasno to.
Oni su ipak dioničko društvo koje živi od nekih prihoda.
I sad, ako ti prihodi opadaju, a opadaju, što se reflektira i na cijeni dionice ZB, onda mi je potpuno nejasno da ne samo što ne čini sve ono što bi trebali da populariziraju market nego upravo suprotno, čine sve da rastjeraju i ovo malo fanatika što je još ostalo.
Da li je to nevjerovatna kratkovidnost ili potpuna .urcoboljnost stvarno ne znam.
Čudo jedno. Čudo.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

A mozda im je bas cilj otjerat male, nakrcat se i onda popularizirat trziste dionica , pa tim istim malima uvalit dionice.

mali bi uvijek htjeli na brzinu zaradit xxx posto na neku cijenu, dok oni koji imaju puno vise novaca mogu cekat dulje vrijeme da dodu do svog cilja .

kad su uveli porez na kapitalnu dobit, puno je ljudi ovdje reklo da odustaje , a na kraju se ispostavilo da je bila super godina i da se jako lijepo dalo zaradit .

A mozda im je bas cilj otjerat male, nakrcat se i onda popularizirat trziste dionica , pa tim istim malima uvalit dionice.

mali bi uvijek htjeli na brzinu zaradit xxx posto na neku cijenu, dok oni koji imaju puno vise novaca mogu cekat dulje vrijeme da dodu do svog cilja .

kad su uveli porez na kapitalnu dobit, puno je ljudi ovdje reklo da odustaje , a na kraju se ispostavilo da je bila super godina i da se jako lijepo dalo zaradit .

i Gazda je htio uništiti male, koliko ja vidim, mali i dalje rade, svaka batina ima dva kraja, kada dođu na 2 kn, onda će i njih mali kupovati, prije ne

Naravno, svaka spekulacija ima dva kraja 😉 pitanje koliko tko ima zivaca kad dionice pocinju padat ili rast .

Neke ošle, neke došle.

http://www.zse.hr/default.aspx?id=81212

dojma sam da su ovi dionički fondovi kojima su cash pozicije >30% krenuli u šoping.
a i rješili su se na kraju godine iz portfelja “lošeg” neperspektivnog a ako kojim slučajem to neperspektivno raste nakon njihove rasprodaje >50% u par tjedana to je slučajnost,početnička sreća….
ostaje da vidimo koje su to bolje prilike bile radi kojih se rasprodavalo.
kako će tek one rasti ove godine a njih će se pumpati kada ove što su rušili ovako raste.
dojma sam da će ovo biti jedna dobra godina i tu sam smrtno ozbiljan i smtrno konzervativan.
ne šalim se jer ako oni počnu pumpat ono što manje vrijedi a ono što su prodali samo od sebe se pumpa to je smjesa za rijeke SŽJ na marketu koje bi mogle puniti pesimističi i despresivni investitori,štediše,zakapači casha,oni koji ga ugrađuju u tapacirunge svojeg namještaja ,pune jastuke i čarape,zazidavaju u dimnjake i tko zna gdje još sve ne??nastavite niz….
vidi li još netko dim ili je to od previše klinčića i cimeta u kuhanom vinu?
prošli siječanj je bio nezaboravan,ponovilo se barem u nekom dijelu.
početak 2018 nije za bacit a dalje?
time will tell

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

dojma sam da su ovi dionički fondovi kojima su cash pozicije >30% krenuli u šoping.
a i rješili su se na kraju godine iz portfelja "lošeg" neperspektivnog a ako kojim slučajem to neperspektivno raste nakon njihove rasprodaje >50% u par tjedana to je slučajnost,početnička sreća….
ostaje da vidimo koje su to bolje prilike bile radi kojih se rasprodavalo.
kako će tek one rasti ove godine a njih će se pumpati kada ove što su rušili ovako raste.
dojma sam da će ovo biti jedna dobra godina i tu sam smrtno ozbiljan i smtrno konzervativan.
ne šalim se jer ako oni počnu pumpat ono što manje vrijedi a ono što su prodali samo od sebe se pumpa to je smjesa za rijeke SŽJ na marketu koje bi mogle puniti pesimističi i despresivni investitori,štediše,zakapači casha,oni koji ga ugrađuju u tapacirunge svojeg namještaja ,pune jastuke i čarape,zazidavaju u dimnjake i tko zna gdje još sve ne??nastavite niz….
vidi li još netko dim ili je to od previše klinčića i cimeta u kuhanom vinu?
prošli siječanj je bio nezaboravan,ponovilo se barem u nekom dijelu.
početak 2018 nije za bacit a dalje?
time will tell

Za sad “pumpaju” samo ATPL.

Ja sam veliki optimist za ovu godinu. Očekujem rast Crobexa od min 20%. Gospodarski pokazatelji su sve bolji, rastu plaće, raste potrošnja, tvrtke sve bolje posluju, povećavaju se prihodi i dobit. Ova najava osnaživanja II. mirovinskog stupa je također jako pozitivna. S druge strane kamate na oročenu štednju odbijaju ljude od takve vrste investiranja. Dvije-tri vijesti u središnjem dnevniku o rastu cijena dionica i znatno će se povećati prometi na burzi.

Ljudi krenulo je gananje…vjerujte mi, ako mi ne vjerujete istražite sami…počelo je….koliko će trajati pojma nemam, al nemojte samo biti POHLEPNI

Za sad "pumpaju" samo ATPL.

Kolega pogledajte što se zadnjih trgovinskih dana zbivalo sa dionicama ZABE. Prvorazredna senzacija – nadam se da slijedi nastavak i na nekim drugim izdanjima.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

New Report

Close