Hasenfefer potpisujem sve napisano.
Sudbina zse je razvidna sada nakon pljacke malih dionicara. Tu vise nece nitko lipe uloziti a jos kad se u svijetu pročuje sto su napravili malim dionicarima Agrokora probajte zamislite kakvo ce biti misljenje u hrvatskoj.
@ oreskovic…
Iz proživljenog iskustva reći ću kako stvari stoje sa ljudima koji imaju nešto viška novaca. Prijateljica me zatekla kako gledam u " gledalicu" dok sam je čekala.
Imala je izraz na licu kao da me zatekla u sportskoj kladionici. Od pedesetak ljudi koje bolje poznajem, nitko ne ulaže u papire, i ne pada im na pamet. . Nema svježeg novca, a zašto bi ga i bilo ? U okruženju — sada imaš udjel, a vrijediti će ništa.
Super, to je najbolje vrijeme za investirati kad nitko ne želi… kad budu svi pričali kako je super biti u dionicama i investirati… onda laganobježi van, klasika već masu puta ponovljena 😎
Ali da se razumjemo, jedno je pametno diverzificirano investiranje… ili kockanje na dionicama gdje jednom kupis nesto pa se nadas da ce ti ti biti N% vrijednije za X vremena ili godina 🙂
[/quote]
Upravo to. Oni misle sada da je kladionica burza, super, a s druge strane instaliraju eToro i ostale gluposti i stavljaju 100-500$ u kriptovalute…..neće oni nikada ulagati novce direktno, već kroz razno razne fondove, male i velike. Znate koliko samo banaka(njihovih osobnih bankara) već sada nudi aktivno klijentima razno razne proizvode koje ni oni sami ne razumiju, jer dobiju 1 slajd PP i prodaj….vjerujete mi uvijek je isto, al uvijek….
Čuvajte kvalitetne pozicije, i da se razumijemo neke dionice kod nas su već duže vrijeme precjenjene, al isto tako i dalje postoje podcjenjene….
Zadnje crnjačenje po forumu, znači biti će obrnuto od očekivanja
Morat ce biti neki pomak.
Mozda selektivan, a mozda i masovan, ali neodrzivo je da gdp i potrosnja rastu, a burza na nuli.
Ipak, mislim da ce krenuti tek kad netko kaze “Agrokor je rijesen”.
pisati o povratku ulagača na ZSE može samo onaj tko je ili totalno naivan ili tko svjesno laže sebe i druge. ZSE je mrtva burza, svakih par mjeseci izbije neka gadna afera, više im se ni broj ne zna, od VDKT, todex dionica do nedavnog micanja peveca sa burze. tko normalan bi ovdje išao spaliti svoj teško zarađen novac? zato u jednu ruku imaju pravo ljudi sa strane koji nas koji još ulažemo na ZSE gledaju kao na polu-kockare i špekulante jer normalni ulagači koji cijene sigurnost ulaganja, poštivanje propisa i zaštitu ulagača – ti su odavno zauvijek otišli odavde
Ne bih se bas slozila. Prije bih rekla da neuređena situacija diže mogućnost i očekivanje za veliku dobit. Odnosno, tamo gdje je sve neuređeno i nesigurno ulažu samo oni koji očekuju velike dobitke, a spremni su i na velike gubitke.
Tko želi imati sve uređeno, ulaže u švicarsku.
A to što se tu i tamo dogodi neki bankrot/pronevjera/lažiranje/malverzacija, to je za dionice na žalost normalno. Tko ulaže u dionice, na to mora biti spreman. Protiv toga se bori diverzifikacijom.
Ono što meni npr nije normalno, je to da netko može složiti portfelj ledo, jamnica, belje, zvijezda, vupik, pa onda tu trola i kuka. A vijesti i upozorenja 2 godine iskaču iz paštete.
danas do 16 sati sve prodajem, ovo postaje sve ozbiljnije i moguće da eskalira u jadranskosusretski okršaj,
tko zna koliko kanti nosi naš Pero na brodicama, za sada kaže neće otkrivati plan akcije,
Ako ovako nastave dionice stavljati u poseban režim više se neće ni trgovati preko dana samo nek uvedu režim od 12.55 pa do 13.00 i svi zadovoljni, da li netko zna razlog stavljanja u poseban režim, što smeta ako se nekom dionicom manje trguje, na ovaj način se još manje trguje, da možda nije cilj da se manje trguje…
Tužnog li pogleda na monitor jutros. Na prvi pogled, sa više se dionica ne trguje u redovnom režimu, nego li se trguje. Ovi na ZSE stvarno treniraju strogoću. Uspijeva im.Sve po propisima i nekažnjivo.
@ oreskovic…
Iz proživljenog iskustva reći ću kako stvari stoje sa ljudima koji imaju nešto viška novaca. Prijateljica me zatekla kako gledam u " gledalicu" dok sam je čekala.
Imala je izraz na licu kao da me zatekla u sportskoj kladionici. Od pedesetak ljudi koje bolje poznajem, nitko ne ulaže u papire, i ne pada im na pamet. . Nema svježeg novca, a zašto bi ga i bilo ? U okruženju — sada imaš udjel, a vrijediti će ništa.