Likvidnih papira sve manje.
U modalitetu dražbe sve više dionica.
Izvjesno je da će Lex Agrokor pokušati ošišati male dioničare/mirovince,fondove,investicijka društva i
dvadesetak tisuća fizičkih osoba/što bi moglo izazvati razočaranje ali i bojkot ZSE.I što tada slijedi.
Oporavak?Malo morgan,Slijedi sunovrat i možda veliki pad cijena.Ali trgovati se mora.Trenutno je
Todex trejderski eldorado,U suludim padovima cijena dionica izazvanim izlascima revoltiranih fond menađera će se
pojavljivati fantastično jeftine kupnje,naročito kod nelikvidnih izdanja.
U 12h 59 min i 59 sekundi treba biti spreman.
Naravno i 9h i 30 min i u 12h i 10 min.
Svako vrime nosi svoje brime.što bi rekli naši stari.
Ja to cijelo vrijeme govorim bez koliko toliko pozitivnog rješenja na todexu nema rasta na ostalim dionicama.
@ oreskovic…
Iz proživljenog iskustva reći ću kako stvari stoje sa ljudima koji imaju nešto viška novaca. Prijateljica me zatekla kako gledam u " gledalicu" dok sam je čekala.
Imala je izraz na licu kao da me zatekla u sportskoj kladionici. Od pedesetak ljudi koje bolje poznajem, nitko ne ulaže u papire, i ne pada im na pamet. . Nema svježeg novca, a zašto bi ga i bilo ? U okruženju — sada imaš udjel, a vrijediti će ništa.
Super, to je najbolje vrijeme za investirati kad nitko ne želi… kad budu svi pričali kako je super biti u dionicama i investirati… onda laganobježi van, klasika već masu puta ponovljena 😎
Ali da se razumjemo, jedno je pametno diverzificirano investiranje… ili kockanje na dionicama gdje jednom kupis nesto pa se nadas da ce ti ti biti N% vrijednije za X vremena ili godina 🙂
Koje smo mi sreće dogoditi će se nova globalna kriza, a mi još nismo krenuli. A onda postoji samo put dolje iako se krece sa niskih pozicija. Ipak iza ljeta ocekujem porast crobexa od oko 5%.
A mi imamo sreću/nesreću da ako dođe kriza mi nismo ni izašli iz krize 🙂 pa ni ne može puno pasti… ili ćeš za iznos malo bolje auta ući u TOP 10 gro komanija 😂😂😂
Pada potpora HDZ-u.
http://hr.n1info.com/a271933/Vijesti/CRO-Demoskop-Raste-broj-neodlucnih-biraca-SDP-i-HDZ-u-padu.html
Moze li se to povezati sa aferom oko pokusaja pljacke malih dioničara?
@ bugs
Čitam što pišete, pozlatilo vam se.
U načelu je to tako, u našoj praksi….za ovaj tržišni ciklus ukraden nam je završetak, jagma, …morati ćemo pričekati idući ciklus. Završetak nam je ukrao znate već tko i koji.
Biti će dobitka, ali ne spektakularnog. Dok se ovo zaboravi, poklopiti će nas vanjska recesija. Voljela bih da pogrešno prosuđujem.
SeRija, 85% Hrvata nema za dostojanstven zivot, a kamoli da razmislja o ulaganju u dionice. Nemoj mislit da Hrvati misle o dionicama. Nas šačica ovdje plus jos nesto malo zna barem donekle nesto o dionicama….vjeruj da većina uopče o tome pojma nema. Ljudi gube radna mjesta, prihode za normalan zivot…kakvi mali dionicari, kakvi bakraci…tko uopce ista zna o tome i koga briga…
IPO HT-a je izazvao euforiju koja se moze ponoviti eventualno u slucaju IPO HEP-a, ali do tada bi Crobex trebalo dici preko 3000 bodova kako bi mediji mogli odigrati svoju ulogu stvorivsi takav slican euforicni rast.
pisati o povratku ulagača na ZSE može samo onaj tko je ili totalno naivan ili tko svjesno laže sebe i druge. ZSE je mrtva burza, svakih par mjeseci izbije neka gadna afera, više im se ni broj ne zna, od VDKT, todex dionica do nedavnog micanja peveca sa burze. tko normalan bi ovdje išao spaliti svoj teško zarađen novac? zato u jednu ruku imaju pravo ljudi sa strane koji nas koji još ulažemo na ZSE gledaju kao na polu-kockare i špekulante jer normalni ulagači koji cijene sigurnost ulaganja, poštivanje propisa i zaštitu ulagača – ti su odavno zauvijek otišli odavde
Apsolutno potpisujem svaku riječ, kolega popolo.
Osim svega toga, nova Xetra platforma, manipulatorske drazbe (sada i usred dana), poseban rezim trgovanja (isključivo domaća izmisljotina dizajnirana da vas xxxx u zdrav mozak), i kao šećer na kraju, nova regulacija pomaka cijena koja ti automatski jos vise smanjuje i onu malu mogućnost zarade pri trejdu…….sve upravo savršeno da se ostatak ulagača otjera do kraja…….
@hasenfefer
Vi ste nepopravljivi pesimista 🙂
ON KONTRE kolega. Moj problem je što sam preveliki optimista.
Stalno pokušavam naći dobro u ljudima kojeg nema.
Jedanput ću Vam ispričati priču kako sam postao ovakav pesimista.
Zahvaljujući hrvatskom pravosuđu koje ne poštuje privatno vlasništvo, već samo veze, vezetine i novac.
Ako ne date dovoljno novca onda ostanete bez svog privatnog vlasništva.
Do sada me je došlo 200.000 kuna, a do kraja očekujem da će mi račun premašiti i 500.000 kn.
A s time sam samo (za sada) obranio svoju privatnu imovinu, a o onome što su mi uzeli…..
To me tek čeka.
Ali dosta o meni.
Prošle godine, na početku godine, sam Vas upozoravao da će Vam uvaliti dionice.
Koliko vidim prema uglavnom gubicima na ZSE za 2017. godinu ove godine ne moram nikoga upozoravati.
Gubitak na vlastitoj koži najbolji je lijek za otrežnjenje.
Kad pročitam sada opet o nekim vlakićima dođe mi zlo.
Ajmo logično razmišljati. Ako ste vani ulagali jako ste dobro zaradili. Teško da ste mogli fulat.
Makar sad već siluju rast tako da ja polako izlazim iz svih pozicija i vani.
Na kripta valutama mogli ste zaraditi ergelu autića, kako bi rekla naša poznata forumaMAŠIca.
A kaj ste mogli dobiti na ZSE? Osim životnog iskustva kako Vas sve mogu preveslati, puno lošiju platformu, ovisnost o bufrenima, tabletama za srce i antidepresivima (što je opet dobro za burzu jer kolegici Miami posao cvjeta s tabletićima pa je promet na burzi veći) vrlo malo.
Eventualno veliki gubitak (pa se tješite da ne morate platiti porez) i jaaaaaaaaaaaaaaaaaako puno pravničkih savjeta od kolege @bisakova koji su potpuno promašeni jer nijedan ne kaže kako da vratite svoju lovu.
Budite svjesni sljedećeg. INA nije vraćena pod hrvatski nadzor kako je obećano prošlog Božića (nemate više firme koja će povući rast gospodarstva iznad tih mizernih 3%.)
Od tih 3% rasta mora se oduzeti 1,5 % inflacije zbog rasta cijena, pa Vam je je bolje za 1,5%.
Taj rast nek si Marić zeme doma. Oni i njihove NEreforme.
Kad se smiri Turska, Grčka i Bliski Istok turisti će nam odletjeti.
Mislim HDZ je uspio uništiti Nacionalni park Plitvice. Možete zamisliti kako je tek na područjima koja nisu međunarodno zaštićeni nacionalni parkovi pod Unescom.
HDZ zapošljava svoje ljude na sve moguće i nemoguće pozicije. Da li moram govoriti da se radi o nestručnim ljudima?
Evo ovo zapošljavanje ljudi za EU fondove pokazuje zašto nismo povukli nikakve novce iz EU fondova.
Da li ste čuli od ministra da će otpustiti tih 300 nesposobnih ljudi koji su nesposobni završiti tečaj uzimanja novaca iz EU? Svaki diplomirani inženjer tehnološke struke nema problema s radom na projektima dobivanja love iz EU fondova.
I na kraju Agrokor. Onih 400 milja EURA su samo poslužili da se netko opet dobro obogati i da se za godinu dana prolongira propast Konzuma i Agrokora.
Da li će doći do stečaja ili će HDZ pametnjakovići Vašu imovinu prebaciti u novu firmu potpuno je nevažno.
Tada dolazi do izlistavanja dionica s burze, više se s njima se neće moći trgovati, a virtualni gubitak mnogih dioničara će postati stvaran.
Lošiji PR za burzu ne možete ni zamisliti.
Zato ljudi, pametno sa svojim novcima.
Namučili ste se da ih zaradite.
The name of the game je zarada, a ne stalni gubici.
Lp
Ja to cijelo vrijeme govorim bez koliko toliko pozitivnog rješenja na todexu nema rasta na ostalim dionicama.
Toga se ja i pribojavam! Ako im jedanput(sada) uspije, niz će se samo nastavit! I ovo malo koliko toliko profitabilnih dioničkih društava će nestat na isti način na koji nas pokušavaju pokrast na Agrokorovim perjanicama!
ON KONTRE kolega. Moj problem je što sam preveliki optimista.
Stalno pokušavam naći dobro u ljudima kojeg nema.
Jedanput ću Vam ispričati priču kako sam postao ovakav pesimista.
Zahvaljujući hrvatskom pravosuđu koje ne poštuje privatno vlasništvo, već samo veze, vezetine i novac.
Ako ne date dovoljno novca onda ostanete bez svog privatnog vlasništva.
Do sada me je došlo 200.000 kuna, a do kraja očekujem da će mi račun premašiti i 500.000 kn.
A s time sam samo (za sada) obranio svoju privatnu imovinu, a o onome što su mi uzeli…..
To me tek čeka.
Ali dosta o meni.
Prošle godine, na početku godine, sam Vas upozoravao da će Vam uvaliti dionice.
Koliko vidim prema uglavnom gubicima na ZSE za 2017. godinu ove godine ne moram nikoga upozoravati.
Gubitak na vlastitoj koži najbolji je lijek za otrežnjenje.
Kad pročitam sada opet o nekim vlakićima dođe mi zlo.
Ajmo logično razmišljati. Ako ste vani ulagali jako ste dobro zaradili. Teško da ste mogli fulat.
Makar sad već siluju rast tako da ja polako izlazim iz svih pozicija i vani.
Na kripta valutama mogli ste zaraditi ergelu autića, kako bi rekla naša poznata forumaMAŠIca.
A kaj ste mogli dobiti na ZSE? Osim životnog iskustva kako Vas sve mogu preveslati, puno lošiju platformu, ovisnost o bufrenima, tabletama za srce i antidepresivima (što je opet dobro za burzu jer kolegici Miami posao cvjeta s tabletićima pa je promet na burzi veći) vrlo malo.
Eventualno veliki gubitak (pa se tješite da ne morate platiti porez) i jaaaaaaaaaaaaaaaaaako puno pravničkih savjeta od kolege @bisakova koji su potpuno promašeni jer nijedan ne kaže kako da vratite svoju lovu.
Budite svjesni sljedećeg. INA nije vraćena pod hrvatski nadzor kako je obećano prošlog Božića (nemate više firme koja će povući rast gospodarstva iznad tih mizernih 3%.)
Od tih 3% rasta mora se oduzeti 1,5 % inflacije zbog rasta cijena, pa Vam je je bolje za 1,5%.
Taj rast nek si Marić zeme doma. Oni i njihove NEreforme.
Kad se smiri Turska, Grčka i Bliski Istok turisti će nam odletjeti.
Mislim HDZ je uspio uništiti Nacionalni park Plitvice. Možete zamisliti kako je tek na područjima koja nisu međunarodno zaštićeni nacionalni parkovi pod Unescom.
HDZ zapošljava svoje ljude na sve moguće i nemoguće pozicije. Da li moram govoriti da se radi o nestručnim ljudima?
Evo ovo zapošljavanje ljudi za EU fondove pokazuje zašto nismo povukli nikakve novce iz EU fondova.
Da li ste čuli od ministra da će otpustiti tih 300 nesposobnih ljudi koji su nesposobni završiti tečaj uzimanja novaca iz EU? Svaki diplomirani inženjer tehnološke struke nema problema s radom na projektima dobivanja love iz EU fondova.
I na kraju Agrokor. Onih 400 milja EURA su samo poslužili da se netko opet dobro obogati i da se za godinu dana prolongira propast Konzuma i Agrokora.
Da li će doći do stečaja ili će HDZ pametnjakovići Vašu imovinu prebaciti u novu firmu potpuno je nevažno.
Tada dolazi do izlistavanja dionica s burze, više se s njima se neće moći trgovati, a virtualni gubitak mnogih dioničara će postati stvaran.
Lošiji PR za burzu ne možete ni zamisliti.
Zato ljudi, pametno sa svojim novcima.
Namučili ste se da ih zaradite.
The name of the game je zarada, a ne stalni gubici.
Lp
[/quote]
Svaka cast!
Sve stoji.
Kolika ljudi ocekivanja imaju od ove drzave govore guzve na kolodvorima.
Svi bjeze ☹