Meni ovo paše, ionako se rijetko liparim. Obično lupam po asku ili po bidu. Muda, cohones i idemo dalje.
iako kad malo razmislim u ovako nelikvidnoj burzi to bi ipak moglo stvarati veći pritisak na prodaji nego na kupnji…
Ma jasno.
Često se dogodi da nema prometa na spreadu od 1% zato jer netko ne da lipu više.
Apazite vi samo ove 3 vijesti unutar 24 sata, na svjetskim burzama bi indexi poludili 4% minimum. Mi bi danas mogli u minus. Ali doći će cica na kolica kad tad a ja očekujem sljedeće godine ima da se sve polako krene uračunavati.
http://hr.n1info.com/a266999/Biznis/Hrvatska-medju-4-zemlje-EU-s-najvecim-rastom-zaposlenosti.html
To ti je kad si sirotinja.
Vani imaš nešto što se zove Santa Claus rally.
A kod nas božićna rasprodaja.
Ekipa se sjeti da ima pa proda 30 dionica Peveca ili HT-a da može kupiti špeceraj za Božić.
Ja isto očekujem lagano klizanje indeksa pre 1800 do kraja godine.
Vidi se na svim blue chipovima.
Osim Atpl, to je druga priča.
Apazite vi samo ove 3 vijesti unutar 24 sata, na svjetskim burzama bi indexi poludili 4% minimum. Mi bi danas mogli u minus. Ali doći će cica na kolica kad tad a ja očekujem sljedeće godine ima da se sve polako krene uračunavati.
http://hr.n1info.com/a266999/Biznis/Hrvatska-medju-4-zemlje-EU-s-najvecim-rastom-zaposlenosti.html
ZSE je jad i bijeda po pitanju likvidnosti, to gledam svaki dan: liparenje na GAMA, strah i nevjerica na THNK, ‘mrcvarenje’ na VLEN, stagnacija na ADPL… svega par dionica ima koje možeš s par miljunčeka natjerati da plešu kako želiš tipa ATPL
a što reći o ovima, svaka ima svoju priču (različite fundamente i različit stil trgovanja): PVCM, RIVP, DDJH ili SLPF
sve si mislim da kolega Tigrus ima pravo: trend je zakon i to treba pratiti, ali opet – ništa bez likvidnosti! to je majka otključavanja vrijednosti
Je, ali kad tad će i likvidnost krenuti a ako ovako fino zarađujemo na jednoj lošoj godini kao ova što li će tek biti kad bude likvidnosti… najžalosnije je što smo imali savršenu oluju u nastajanju i onda dođe agrokor, strašno.
Nelikvidnost je došla do te razine da se s prometom od 900 kn ruši blue chip tipa Podravka za 1%. Mislim, to sam ja bio na bidu, ali kad sam upalio gledalicu sinulo mi je… Ajme majko.
A bogme je i na ATPL izgleda nestalo ovaca za šišanje na 1.7 book.
Struže se glet masa sa stropa, što bi rekao kolega ING.
Meni ovo paše, ionako se rijetko liparim. Obično lupam po asku ili po bidu. Muda, cohones i idemo dalje.
iako kad malo razmislim u ovako nelikvidnoj burzi to bi ipak moglo stvarati veći pritisak na prodaji nego na kupnji…
upravo tako. ako misliš kupiti kupi ili prodati prodaj, a ne da tu stvaraš privid neke ponude. ne trebam ni pominjati brokerske automatske naloge u rasponu od nekih 0,50%. ti taman ukucao nalog pa te robot preskoči i tako do plafona njegovog limita. da se mene pita preispitao bi i onu trgovinu trezorskim dionicama na ulpl. oni stalno nešto kupuju i prodaju. da li je svrha trezorskih dionica rušenje cijene ostalih i samim time nanošenje štete malim dioničarima koji su zapravo jednim dijelom i sami vlasnici tih istih trezorskih?
I sada još treba potpuno se povući s kupnje, opaliti par brutalnih sniženja s par komada i izbjeći plaćanje poreza za ovu godinu !
Neće se dogoditi ništa.
Tako su svi kukali i za porez kad se uveo 2016 pa je na kraju ispala najbolja godina od krize. Nikog nije bilo briga za porez.
I da nije bilo Agrokora i 2017 bi bila sjajna.
Naši problemi leže na drugom mjestu.
A onda kad te nešto jako svrbi sve ti ide na živce.
Danas totalno mrtvilo….čak se ni Atlantskom ne trguje…:-)))
Niti 1 milja prometa…strašno….očekujem barem da ATPL živne nakon 12 sati…:-)))