Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Cilj je da se privuče dobar prosječan ČHiK (čovk Hrvat i katolik), a ja mislim da ono gore izneseno pravi put.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ta vremena su bila krajem 2007…….i neće se ponoviti tako skoro u ovoj zemlji…….bar ne za naših zivota……..

Serislav

Ovaj tvoj post kandidiram za upus godine! 🙂 🙂 🙂

“Jednostavno, da bi se pojačala ulaganja u nešto što nisu nekretnine, to ovdje naprosto moraš reklamirati. Doslovce, oglašavati na HRT-u u terminu prije Dnevnika.
Ono: “Odbacite svoje stare, dosadne i loše navike oročavanja na knjižici i uđite u novi svijet uzbudljivih prilika i potencijalno visokih prinosa. Budimo Amerika!” I onda naravno idu jinglovi tj. spotovi u kojima trebice s pojačanim dekolteima nešto šapuću na uho i obmotavaju se oko tipa koji broji pare koje je zaradio na burzi, dok pijucka single malt on the rocks.
Tako treba ići, a ne Gažićkine konferencije na kojim svi umiru od dosade.”

La vita e bella!

kvart99
Hoće hoće, i te kako. Samo je pitanje kada.
Po mom mišljenju tamo negdje kad se oglasi prodaja ili IPO HEP-a.
Bez obzira na prijašnje gubitke, stasala je nova generacija ljudi, a i sad je para više nego što je bilo onda. Sad ima gomila štednje, a tada su bili samo krediti u CHF.
To je dokumentirana činjenica.

Posejdon
Hvala!:-)
Naprosto, trenutak inspiracije.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ljudi koji su izgubili na forex-u neće uložiti u Bictoin sigurno.
Ne vjerujem da “obični” ljudi ošišani na burzi razmišljaju o povratku…

Možda tko zna kada ide ocjene o (kretanju) kreditnog rejtinga!?
Ovaj dolazeći tjedan!?

kakve pomake burze očekujete od tih ocjena?
sa 250 000 prometa u pola sata, postavlja se pitanje, treba li Hrvatskoj uopće burza ?

http://www.seebiz.eu/veca-transparentnost-i-zastita-ulagaca-glavni-ciljevi-novog-zakona-o-trzistu-kapitala/ar-167149/

nisam čuo da se bilo gdje raspravlja o tržištu kapitala, naši dometi su NU2 kod Ace, Otvoreno s većinom političkim temama i gotovo uvijek istim gostima, koji svako malo rotiraju, ŽIvot na vagi, Tri, dva, jedan, kuhaj, Šoping kraljica, Na kavi kod Doris( njajnovija zajebancija i sprdačina na n-tu), U svom filmu( ovdje mi se čini da je Čeljuska dobila priliku da pronađe neku novu "partiju" za sebe , jer joj je povjerenik Ante izmakao taman malo prije funkcije, možda i njega pozove za gosta) i tako te teme,
nisam dugo vidio bilo gdje neku smislenu emisiju ili raspravu u političkim krugovima o tržištu kapitala, njima je najveći domet bio kupiti HT i držati ga trajno, pogledajte koliko je političara i koju količinu dionica, udjela u fondovima i sl. prijavilo u svojim karticama, blago rečeno, boli njih kuki dok državna sisa dobro doji
[/quote]

“Nažalost, ako govorimo isključivo o tržištu kapitala u Hrvatskoj, nadolazeće promjene investitorima neće donijeti baš nikakve koristi, a o investicijskim društvima, ali i o samim izdavateljima da i ne govorim…. Uistinu je već smiješno ponavljati koliko je na našem tržištu malo kvalitetnih izdanja, koliko je slab promet, koliko je malo investitora… U takvim okolnostima uvođenje dodatnih obveza s jedne strane, a s druge propuštanje donošenja bilo kakvih konkretnijih mjera koje bi išle u smjeru poticanja razvoja tržišta, jednostavno nema smisla”, zaključuje Rinkovec.

Vise su ljudi izgubili na nekretninama po 2500 eur plus chf nego na burzi. Deseci milijardi naspram samo nekoliko milijardi na burzi. A krediti opet idu, kupuju se stanovi…
Tako da prispodoba ne stoji.
Sve u svoje vrijeme. Nema nikad i nece i nedajboze itd. Kad veliki podupru, a to ce biti uskoro, doci ce i mali.

Ne samo da razmisljaju, nego ih je ovo s Agrokorom jos vise potaknulo….cudno, al tako je….to je bila najbolja reklama u zadnjih 10 godina:)

Četvrti argument je još jedan fenomen opće poznat na financijskim tržištima, a radi se o proročanstvu koje samo sebe ispunjava. Zagovornici ovog argumenta smatraju da nije bitno kako je došlo do toga da dionice rastu krajem godine. Onog trena kada je fenomen otkriven, investitori su masovno počeli kupovati dionice u predbožićno vrijeme, kako bi profitirali na tome. Upravo ta kupnja uzrokuje dodatni rast koji potvrđuje teoriju, a s vremenom ovaj fenomen postaje sve izraženiji.

Serislav

Ovaj tvoj post kandidiram za upus godine! 🙂 🙂 🙂

"Jednostavno, da bi se pojačala ulaganja u nešto što nisu nekretnine, to ovdje naprosto moraš reklamirati. Doslovce, oglašavati na HRT-u u terminu prije Dnevnika.
Ono: “Odbacite svoje stare, dosadne i loše navike oročavanja na knjižici i uđite u novi svijet uzbudljivih prilika i potencijalno visokih prinosa. Budimo Amerika!” I onda naravno idu jinglovi tj. spotovi u kojima trebice s pojačanim dekolteima nešto šapuću na uho i obmotavaju se oko tipa koji broji pare koje je zaradio na burzi, dok pijucka single malt on the rocks.
Tako treba ići, a ne Gažićkine konferencije na kojim svi umiru od dosade."

meni isti gažićka uz piće nikako ne ide.

who dares, wins

@rege
Vezano uz problem čekanja na odmoderiranje poruka da bi se mogle pročitati – mislim da bi trebalo korigirati softver na forumu na način da svi koji su učlanjeni na forum mogu automatski pročitati sve poruke pa i one koje nisu odmoderirane, a ako netko ne želi s nekim komunicirati tj. da taj ne vidi njegove poruke prije odmoderiranja, stavi ga na ignore i onda taj ne bi vidio poruku dok se poruka ne odmoderira (ili ne obriše).

Ignore: KressoM, delux

HRT “vrti” tekstualne vijesti…” zse ocekuje se nastavak mirnog trgovanja..na wall streetu novi rekordi ”
I koga da to motivira..potakne..da samo na trenutak pomisli da bi mozda trebao neki svoj novac ulozit u hr dionice ?!..
Nekad davno se za vrijeme dnevnika na novoj tv u dnu ekrana izlistavalo dnevno trgovanje sa cijenama i promjenama ..nema veze dali rasle/padale..svejedno je to bio nacin da se ljudima “priblizi”… Strasno !?!?!..Vratite nam Karduma 🙂 ( toliko je strasno )

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close