Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zna li tko je li dividenda do 12 000 knjos uvijek neoporeziva?

Na temi “Porez na kapitalnu dobit” sam pisao o apsurdnosti tog zakona, ali po komentarima se dalo vidjeti da ima čak i zagovornika istog što je još veći apsurd!
Zakon treba pod hitno mijenjati jer je “pravedan” koliko i privatizacija iz 90-ih!!

Možda tko zna kada ide ocjene o (kretanju) kreditnog rejtinga!?
Ovaj dolazeći tjedan!?

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Dobro vodene kompnije – plag, rivp, atln, atgr, pbz, cklm, viro, lrh, jnaf(apsolutni pobjednik, obzirom da je u drzavnom vlasnistvu)

Kriminalno vodene kompanije – podr, aci, adrs, atpl

Sredina – auhr, zaba, koei, adpl, ht

evo, sve koje sam se sjetio iz “glave”….

Pazite sada apsurd npr.kupio si JMNC prije 2016. primjerice po100.000 kn sad ju prodaješ po 13.000 kn ti ovom transakcijom nemožeš zabilježiti gubitak jer je dionica kupljena prije stupanja na snagu zakona o oporezivanju kapitalne dobiti.Realno gubiš ali ti nije priznato kao gubitak

Istina, ali da si kupio po 13k a prodao po 100k nebi platio porez, šta nije jasno?
Da ubija tržište kapitala, ubija, al hbga, kad frikovi donose zakne, a nemaju pojma sta rade po običaju 🙂

Možda tko zna kada ide ocjene o (kretanju) kreditnog rejtinga!?
Ovaj dolazeći tjedan!?

kakve pomake burze očekujete od tih ocjena?
sa 250 000 prometa u pola sata, postavlja se pitanje, treba li Hrvatskoj uopće burza ?

http://www.seebiz.eu/veca-transparentnost-i-zastita-ulagaca-glavni-ciljevi-novog-zakona-o-trzistu-kapitala/ar-167149/

nisam čuo da se bilo gdje raspravlja o tržištu kapitala, naši dometi su NU2 kod Ace, Otvoreno s većinom političkim temama i gotovo uvijek istim gostima, koji svako malo rotiraju, ŽIvot na vagi, Tri, dva, jedan, kuhaj, Šoping kraljica, Na kavi kod Doris( njajnovija zajebancija i sprdačina na n-tu), U svom filmu( ovdje mi se čini da je Čeljuska dobila priliku da pronađe neku novu “partiju” za sebe , jer joj je povjerenik Ante izmakao taman malo prije funkcije, možda i njega pozove za gosta) i tako te teme,
nisam dugo vidio bilo gdje neku smislenu emisiju ili raspravu u političkim krugovima o tržištu kapitala, njima je najveći domet bio kupiti HT i držati ga trajno, pogledajte koliko je političara i koju količinu dionica, udjela u fondovima i sl. prijavilo u svojim karticama, blago rečeno, boli njih kuki dok državna sisa dobro doji

Nažalost, rezultat bi moglo biti povećanje transakcijskih naknada, za početak.

Po meni, ono što bi bilo bitnije za uvesti, je izvještavanje o sklopljenim krupnim poslovima kompanija. Svim većim od 5% godišnjeg prihoda. Bez iznimke.
A ne da se dogodi da o regresnim mjenicama od 50 mil koje je THNK isplatila Agrokoru doznamo preko bilješki iz revizorskog izvješća jedno 2 mjeseca nakon događaja. Kad su insajderi već krenuli debelo s rasprodajom dionica.
Za takve poslove se treba ne izvjestiti post festum o njihovom sklapanju već dati i samu najavu da će se o njima raspravljati na Upravi.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Kakvo mlitavo trgovanje na ZSE (ako se to uopće može zvati trgovanjem)

Ignore: KressoM, delux

Predsjednica je pomješala redosljed, iako joj Bakić savjetnik

Porezna uprava ne TUŽI, ona je Kadija i Sudija, kao posljednja komunistička ostavšina bivših režima . Uvedeno prije Sulejmana Velečanstvenog, ali čak i on je tome stao na kraj . Još samo zamlje bivše ex Yuge njeguju tradiciju lova u mutnome.

http://www.seebiz.eu/grabar-kitarovic-porezna-uprava-ne-treba-biti-represivni-aparat/ar-167187/

Koja letargija i mali prometi…dođe mi da sve rasprodam, imam osjećaj da ova naša burza nema smisla….možda poslije Nove Godine bude bolje ili gore ipak!

Ovo danas je zaista strava i uzas.

Jednostavno, da bi se pojačala ulaganja u nešto što nisu nekretnine, to ovdje naprosto moraš reklamirati. Doslovce, oglašavati na HRT-u u terminu prije Dnevnika.
Ono: “Odbacite svoje stare, dosadne i loše navike oročavanja na knjižici i uđite u novi svijet uzbudljivih prilika i potencijalno visokih prinosa. Budimo Amerika!” I onda naravno idu jinglovi tj. spotovi u kojima trebice s pojačanim dekolteima nešto šapuću na uho i obmotavaju se oko tipa koji broji pare koje je zaradio na burzi, dok pijucka single malt on the rocks.
Tako treba ići, a ne Gažićkine konferencije na kojim svi umiru od dosade.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close