Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Valjda nisi toliko isključiv, znaš da moraju postojati i iznimke. Treba imati i sreće. Ja sam veliki dio onog pada grobexa sa 5500 na 1300 bio u INA-inom radničkom lock up preiodu tako da sam neokrznut prošao… A stan je kupljen od dobiti od 2010 pa do ljeta ove godine. Jedino ne daj bože potres pa da sve izgubim.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Ma samo ti zarađuj,super da je tako,samo budi malo realniji i spusti kriterije,na duže staze ćeš jako,jako teško to ponoviti,ako misliš biti u ovom poslu.
Na ZSE ne trgujem nego u USA,10% bi odmah potpisao u sljedećih 10 godina,iako mi je istina portfelj dosta veći od tvog.
Ove godine mi je bio dvoznamenkasti rast,bio bi i veći vjerojatno pošto je tamo bull market a u cashu sam oko 50% ali stvari se brzo promijene.

"Only dead fish swim with the stream"

slažem se sa koja “depra” ovdje?
zar je večina vas zaboravila što je bilo samo prije godinu dana?
a lijepo vam je jedan “doktor” citirao “narod koji zaboravlja svoju….
koji su temelji za depru kada je pred nama dizanje rejtinga,povlaćenje 70 mlrd kn iz fondova
turizam koji blago rečeno buja,prognozira se rast bdp od 3,5%,raste sve,plaće,penzije,izvoz,potrošnja,samo pada dug…

pa čak i za nas na marketu najvažija statistika dokazuje da razloga za depru nema.
dapače trend je preokrenut i opet će onih 160mlrd na štednji postati jako nervozne.

Imovina fondova oporavila se od Agrokorova šoka

ne zaboravimo najvažnije da mnogostruko veće količine mlrd će sa dizanjem rejtinga baciti oko na na market.
ako ste stvrno u depri vi koji tako pišete,učinite si uslugu i ugasite ekran na koji mjesec.
osi m ako vas ne plaši smak svita,gašenje sunca,vanzemaljci,3.sv rat,erupcija super vulkana…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

@bigfoot

Razumijem ali prošle godine sam napravio 61% a samo do sredine travnja ove 26% i onda ono s agrokorom nas je sve zakočilo i padalo je i što treba i što ne treba, to je sve nadnoknađeno brodarima i sad sam u plusu 29%. Vjerujem, zaista vjerujem da je ova godina trebala biti duplo bolja od prošle. Ali agrokor je upleo prste.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

@ migra, ne budite neozbiljni !

I najbolje i, na sreću, najlakse se ovdje moze zaraditi na dionicama firmi pred (u) stečaju, kao VDKT (neki dan po 1kn) i BLJE (nedavno po 2,47kn – drugi dan 6kn).

upravo tako…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Ljudi vole kocku…….apsurdno, ali istinito.

I najbolje i, na sreću, najlakse se ovdje moze zaraditi na dionicama firmi pred (u) stečaju, kao VDKT (neki dan po 1kn) i BLJE (nedavno po 2,47kn – drugi dan 6kn).

Sve ostalo, manje-vise, nije vrijedno ozbiljnog truda, upravo zbog razloga koje je kolega Lucijan naveo u prethodnom postu.

Ma nemoj, a sto s nama ostalima koji smo kupovali Belje po 80 kn. Koliko smo zaradili?

ode ZSE u hibernaciju….treba sačekati veljaču 2018. i svisca Phila da vidimo što on kaže kad će zatopljenje

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Iznimke potvdjuju pravilo.
Prosjecan godisnji rast burzi je 20ak % i to ne baziran na spekulativnim dionicama..Toga ima svagdje i tko zeli riskirat ..kockat moze na kojoj god burzi zeli…KOliko je ono god rast crobexa ?
Nemam sad sve podatke niti mi ih se neda izvlacit..ali koje su to blue chip dionice na zse koje ako nisu kocka bar “vuku” index ..burzu..Motiviraju ljude da “oroce”..uloze u njih !?!..adrs/ina/ht/er/kon/pod/zaba…Isprika ako sam neku nepravedno uveo ili drugu ispustio ?!?..Koliki je njihov godisnji rast ?..To sto se da dobro zaradit na nekom pred stecaju..propasti tvrtke..novinskom clanku…Jos vise izgubit na ne odluci ili odluci vlasnika ( vlade)..nije kicma /kostur burze..To su spekulacije.
Nasa burza zivotari na spekulacijama..ne na dobrom poslovnju tvrtki..motivaciji za ulaganjem zbog isplate dividende..itd..itd…
Onda jos “ekipa” sa zse odluci mjenjat platforme trgovanja pa to diletantski napravi..pa uprave nikad nista neznaju zasto vrijednost tvrke pada ili raste…itd..itd…
Sta bi se desilo da svi mali dionicari / spekulanti / povremeni investitori prestanu trgovat na zse..da “strajkaju”..Nama nista…fondovima nista..jedino bi se mozda a i to je mozda “ekipa” u birokraciji zse malo zabrinula..ali i to je ” mozda i malo “..
Tako kolege moj osobni plan je da prvom prilikom kad mi cijena bude odgovoarala rasprodam portfelj i drzim cash na racunu..tamo bar nitko od tri kune nece napravit jednu..”spalit ” ih..ulozit negdje bez moje suglasnosti….Za sad

Pozdrav

svi smo mi Crobex

još se nije dogodilo da se nije dogodilo da na nekom marketu pesimizam,depra nisu dobili ispostavljen račun u nekoj veličini oportunog gubitka.
nekad je to malo manje a neka puno više.
koliko će “stajati” ova današnja depra na našem marketu?
nitko nezna a svi vidimo drugačije.
jedno je sigurno jer još nije nikad izostalo,teći će SŽJ u nekim količini po vl izboru.
u siječnju ove godine zadnji put a kad opet sljedeći put?
nebi bila senzacija siječanj 2018.
vidim nemali broj temelja za takav scenarij,lako je naći više puta ponovljeno.
uskoro novi dokazi,držim vrlo izglednim da će se uskoroi veliki “profesionalci” iz nekih rejtinng agencija posipati pepelom radi svoji promašenih prognoza a sve im je bilo i ovdje sa par jednostavnih činjenica argumentirano da im sljedi baš to radi slučajnog ili namjernog “sljepila”.posipavanje pepelom.
3 mjeseca prije nego su dali svoje prognoze imali su na stolu CnB dokaze o 20% većem bookingu za jadran,nisu to htjeli razmotriti niti kada su prije njihovih prohnoza objavljeni tur.rezultati za 1Q.
čekamo da vidimo u kojoj će formi biti taj salto mortale,da se imamo ćemu…
a čekamo i da oni koji su po tim prognozama postupili izvrše promjenu svojih postupanja.
zašto mi se najizglednijim scenarijem čini da će oni koji će prije,onima kojima će poslije?
živi bili…..

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Davno sam tvrdio da je problem Agrokora trebalo ignorirati, staviti u zapećak, na margine medijskih objava, rješavati stečajno na Trgovačkom susu, a ne mu dati svu pozornost.
Naprosto kaskamo za svijetom, dok se vani uđe u novu krizu mi još nećemo izaći niti iz stare. Prije smo bar slijedili trendove s nekim izmjerljivim odmakom na sinusoidi, sad je zaostatak toliko da smo gotovo došli u protufazu.
To je zato jer smo neuređen prostor, umjesto da trčimo po uređenoj stazi mi se kaljužamo u živom blatu. Ni Usain Bolt ne bi mogao brže od ovoga.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

serislav@
uglavnom se slažem ali
utrka se može trčati brže,može sporije u nekim fazama a na kraju se mjeri vrijeme,pređena razdaljina…
s time da je ovdje na marketu realnija usporedba maraton a ne kratke pruge.
ako zakoni prirode nisu pobijedivi tada i mi moramo pretrćati ono što nam se nudi.
svi bi što prije ali tusu i razlozi zašto nije tako.
ako će biti po najizglednijem scenariju a taj je da ćemo pogonjeni svim argumetiranima i mi odtrčati svoje
tada ne vidim razlog za željenje,prigovaranje,kukanje.
vidim razlog za strpljivost,više nego ikad.
kada bi htio biti sarkastičan rekao bi srećom pa smo imali samo jedan agrokor.
koji očito nije tako močan kako su se ljudi pribojavali,htjeli da se drugi boje ili što već.
uspjeli su ti ljudi u svojem naumu,ako ne nešto drugo uspjeli su “uvjeriti ekipu velikih “stručnjaka”
iz fitcha da je agrokor tako velika babaroga da treba odustati od dizanja izgleda a o dizanju rejtinga da ni ne…
a sve što se zna danas znalo se je i prij njihove ocjene.i zato kapa dole onima koji su uspjeli širenju panike.
neki bi rekli i HVALA.
koja je sljedeća babaroga?
novi datum smaka svita ili nešto iz te kategorije….
jer market ako ne nahraniš sa deprom, panikom on ide svojim prirodnim tokom.
protutežne sile su vrlo jako utemeljene i očekujem da će ovaj puta za razliku od prošlog trebati bitno manje da krdo okrene north.
a nebi bila senzacija i da se bitno teže zaustavi i ode dalje nego prošli put kada će doći CnB.
CnB ima i svoju cijenu pa svakome po njegovom izboru.

New Report

Close