Volio bih da sa svim dionicama može trgovati bez ograničenja cjelo radno vrijeme ZSEa.
Jednostavno i otvoreno .
Da ove njihove drazbe su totalna glupost samo unistavaju likvidnost burze, trebalo bi koju peticiju poslat da to mjenjaju 🙂
mislim da će prije oni otjerati nas 3/4 nego mi njih, čak bi moglo biti da je to i krajnji cilj, zatim netko kupi kompletno tržište zajedno s burzom i krene se normalno trgovati, nije ovo za špekulante, jer svaka kumica na placu več zna ranije kakvo je stanje u nekoj tvrtki, nego mi dobijemo službene obavijesti na ZSE, o portalima da ne govorim, oni su čak i kreatori trgovanja pojedinim odabranicama, a najgore od svega što možete ulagati u nešto na osnovu izvješća, za koje nitko nije siguran, tko, kako i zašto ih je tako sastavio i da li uopće sadržavaju vjerodostojne podatke, nitko za ništa nije odgovoran, ako nešto ne valja, jednostavno odeš u London i praviš se Englez,
očito je da nam zato tvrtke na burzi padaju (nestaju) k’o glineni golubovi, ostaje samo neka tajanstvena prašina u zraku, iz koje samo oni koji su “pucali” mogu zaključiti što se dogodilo
bez edukacije gradana o znacaju kvalitetnog trzista kapitala na cjelokupno drustvo i gospodarstvo nece biti puno pomaka na bolje.
takoder, nedostaje nekakav IPO (a nije da se nema sto za ponuditi).
Ali edukacija, edukacija…
a da krenemo od političara, boli njih što već gotovo deset godina ne mičemo s mjesta, tržišna kapitalizacija je možda 20% pretkriznih, prometi na 5% negdašnjih,
nekome bi očito odgovaralo da Hrvatska nema burzu, a ovo što ima već i jeste to,
danas ima samo 50 vrijednosnica u redovnom trgovanju, od toga je 1/5 uopće nema prometa, ostalih pola se predstečajuše, a pola ostatka su Todorićevi otpaci, za koje se svakondnevno bore sakupljači misleći da to još uvijek nešto vrijedi
@ajmooooo
mislim da puno griješite, sve navedene imaju najmanje jednoga, a neke i više svojih Ramljaka,
cijelo tržište nam je Ramljak, a moglo bi uskoro biti i Hrkljuš
Nije vam uprava ZSE kriva što je burza ovakva,iako bez sumnje bi se svašta trebalo promijeniti.
Evo razloga:
Nakon što je Eurostat krajem ljeta objavio najnovije podatke o BDP-u za sve zemlje članice Europske unije, jedna neugodna stvarnost dobila je i službenu potvrdu. Hrvatska je ostala jedina zemlja tzv. Nove Europe koja još uvijek nije dosegla razinu BDP-a zabilježenu u zadnjem kvartalu prije izbijanja globalne krize (2008:Q2). U drugom kvartalu 2017. to su napokon uspjeli učiniti i Slovenci, čime je Hrvatska ostala jedina među 11 postsocijalističkih zemalja koja tavori na razinama BDP-a ispod onih pretkriznih.
Unatoč tome što nam BDP raste tri godine uzastopce, trenutno se nalazimo čak 6,5 posto ispod razine zabilježene u drugom kvartalu 2008. Ukoliko nastavimo rasti po prosječnim stopama od 3 posto godišnje, jednostavne projekcije govore da ćemo pretkriznu razinu BDP-a doseći tek u četvrtom kvartalu 2019., što će biti pomalo nevjerojatnih 11 i pol godina od izbijanja krize. Za usporedbu, Slovacima su za istu stvar trebale dvije godine, Bugarima tri godine, većini zemalja oko šest godina, a Poljacima točno nula godina jer recesiju nisu ni imali.
Opet je ZSE u leru, prije se čekalo 6 mjeseci da se todex odblokira pa kad se odblokiralo imali smo tjedan dana normalnog trgovanja, a sad je opet sve stalo jer se opet čeka todex radi sklapanja nagodbe.
U biti, mi stalno nešto čekamo, ova burza kao da je ukleta!
Da, evo ovaj tjedan gdje god uđeš ne uđeš dobro… nakon izvrsna 2 tjedna studenoga ovaj loš totalno. Nekakvo rascjepkano trgovanje bez glave i repa na mnogim dionicama.
Opet je ZSE u leru, prije se čekalo 6 mjeseci da se todex odblokira pa kad se odblokiralo imali smo tjedan dana normalnog trgovanja, a sad je opet sve stalo jer se opet čeka todex radi sklapanja nagodbe.
Shvati ovih 7-8 mjeseci pred nama kao poklonjeno vrijeme za dokup dionica koje preferiraš jer nakon toga sljedi smjer koji je više nego očit.
Podizanje rejtinga, novac iz EU fondova, prelijevanje štednje u rizičnije oblike imovine, špekulantići koji počinju kupovati tek kada indeksi počnu rasti, medijske spektakularne objave namjenjene mediokritetima, bolje poslovanje tvrtki….. nastavi niz.
Dakle, znaš što ti je za činiti.
Reći HVALA!
Shvati ovih 7-8 mjeseci pred nama kao poklonjeno vrijeme za dokup dionica koje preferiraš jer nakon toga sljedi smjer koji je više nego očit.
Podizanje rejtinga, novac iz EU fondova, prelijevanje štednje u rizičnije oblike imovine, špekulantići koji počinju kupovati tek kada indeksi počnu rasti, medijske spektakularne objave namjenjene mediokritetima, bolje poslovanje tvrtki….. nastavi niz.
Dakle, znaš što ti je za činiti.
Reći HVALA!
[/quote]
a ako preferira one na kojima piše tada i mi znamo što nam je učinit?
Da ove njihove drazbe su totalna glupost samo unistavaju likvidnost burze, trebalo bi koju peticiju poslat da to mjenjaju 🙂
ja jednostavno ne mogu vjerovati da su oni toliko nesposobni. meni to više liči na neku smišljenu sabotažu.
Volio bih da sa svim dionicama može trgovati bez ograničenja cjelo radno vrijeme ZSEa.
Jednostavno i otvoreno .
već sada imate 5-6 tvrtki daleko boljih i kvalitetnijih od Todexa, ali pravila se moraju poštovati, nema šanse da Uprava ZSE razmisli o promjenama, ispada da je i burza Todorićeva