Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Možda na Todex, ali na ostalo ne, jer to je već dobro prožvakana priča koja nema veze s ostalim dionicama, a koje su pale već puno previše zbog te priče.

Ma vidiš malo:
Vaš link …
Vaš link …[/url]
http://mobius.blog.franklintempleton.com/2017/11/07/croatias-many-cultural-ties/

halfte trinken, halfte Šarcu geben

ledo se ekspresno vratio u fokus i ponovo je zvijezda burze 🙂

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Da ovoga nema, trebalo bi ga izmisliti !
Stvoreno za najbrzi prst.
U svakome zlu dakle ima i neceg dobrog !

Ova razina na Ledo-r-a mi čine probleme haha, 1110-1010 slični brojevi, lako se zeznut pri tipkanju naloga u brzini. Moram priznati da sam se dv puta zeznuo danas 🙂

Pod temperaturom sam ali to ne opravdava ali ajmo na višu razinu, 1200-1300 tu se teže zahebati.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Mali dioničari podružnica iz koncerna

Mali dioničari podružnica iz sastava koncerna su kao imatelji kapitala zapravo u najtežoj poziciji. Oni u redoslijedu naplate stoje zadnji te je njihova pozicija kao vlasnika kapitala najslabija. Vjerujemo da će zapravo mali dioničari podružnica u cijelom procesu nagodbe najviše izgubiti, čemu u prilog ide i kretanje cijena dionica podružnica u zadnjih 8 mjeseci, s obzirom na to da prioritet u nagodbi imaju drugi vjerovnici. Neovisno o tome u kojem smjeru će nagodba krenuti, bilo da je riječ o otpisima, zamjeni duga kapitalom, kombinaciji to dvoje ili nečim četvrtim, mali dioničari dolaze zadnji na red.

Nažalost, neugodno iznenađenje malih dioničara sastavnica posljedica je njihove pozitivne percepcije tih kompanija kao izrazito zdravih, jakih i “nezaduženih” unatoč činjenici da su izdavale ogromna jamstva za maticu.

http://www.jutarnji.hr/biznis/top/Agrokor/odnos-snaga-i-pregovaracke-pozicije-vjerovnika-agrokora-u-nagodbi-dva-su-nacina-da-koncern-otplati-golemi-dug-a-prosjecni-bi-otpis-mogao-biti-77/6729465/

Vjerovnic njvišeg reda morat će otpisati 70ak posto svojih tražbina. Vjerovnic najnižeg reda tj. dioničati morat će otpisati 100 posto svojih potrživanja

Današnji vlasnici Leda ostat će vlasnici Leda u istom onom postotku u kojem je Zdravko Pevec ostao vlasnik svog carstva – = 0 kn.

Kakve bedastoće ovdje ljudi pišu, to je z ane vjerovati. Suvlasnici su stana od 300 000 kn, banka potražuje 1 000 000 i ide o prodati. I oni misle kad banka proda stan za 300 000 kn i otpiše ostalih 700 000, da će banka njima nešto dati.

Bilo mi je žao ljudi kojiu gube na todexu, sad mi vie nije žao, gorda i opetovana glupost zaslužuje primjerenu kaznu

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Mali dioničari podružnica iz sastava koncerna su kao imatelji kapitala zapravo u najtežoj poziciji. Oni u redoslijedu naplate stoje zadnji te je njihova pozicija kao vlasnika kapitala najslabija. Vjerujemo da će zapravo mali dioničari podružnica u cijelom procesu nagodbe najviše izgubiti, čemu u prilog ide i kretanje cijena dionica podružnica u zadnjih 8 mjeseci, s obzirom na to da prioritet u nagodbi imaju drugi vjerovnici. Neovisno o tome u kojem smjeru će nagodba krenuti, bilo da je riječ o otpisima, zamjeni duga kapitalom, kombinaciji to dvoje ili nečim četvrtim, mali dioničari dolaze zadnji na red.

Nažalost, neugodno iznenađenje malih dioničara sastavnica posljedica je njihove pozitivne percepcije tih kompanija kao izrazito zdravih, jakih i “nezaduženih” unatoč činjenici da su izdavale ogromna jamstva za maticu.

http://www.jutarnji.hr/biznis/top/Agrokor/odnos-snaga-i-pregovaracke-pozicije-vjerovnika-agrokora-u-nagodbi-dva-su-nacina-da-koncern-otplati-golemi-dug-a-prosjecni-bi-otpis-mogao-biti-77/6729465/

Vjerovnic njvišeg reda morat će otpisati 70ak posto svojih tražbina. Vjerovnic najnižeg reda tj. dioničati morat će otpisati 100 posto svojih potrživanja

Današnji vlasnici Leda ostat će vlasnici Leda u istom onom postotku u kojem je Zdravko Pevec ostao vlasnik svog carstva – = 0 kn.

Kakve bedastoće ovdje ljudi pišu, to je z ane vjerovati. Suvlasnici su stana od 300 000 kn, banka potražuje 1 000 000 i ide o prodati. I oni misle kad banka proda stan za 300 000 kn i otpiše ostalih 700 000, da će banka njima nešto dati.

Bilo mi je žao ljudi kojiu gube na todexu, sad mi vie nije žao, gorda i opetovana glupost zaslužuje primjerenu kaznu

Pisci ovog serijala o Agrokoru , vidim imaju dobru taktiku! Istovremeno straše propašću malih dioničara sastavnica i kupuju oni i povezani sa njima . Super , nema šta !

Je li to stigao preokret na ZSE?!!
Napokon !!
E ako sad nije sve loše završeno, onda ne znam kad će biti.
Jučer na TV predstavnik mirovinskih fondova govori kako je Crobex jedini indeks koji je ove godine u minusu, te da prostora za oporavak i rast itekako ima!.

Ide konačno u ambis……

Pisci ovog serijala o Agrokoru , vidim imaju dobru taktiku! Istovremeno straše propašću malih dioničara sastavnica i kupuju oni i povezani sa njima . Super , nema šta !
[/quote]

Kad je riječ o todexu, ja nisam ulagač. Više sam pručavatelj ljudske psihologije. Ako ste vi u pravu, to će biti jako dobro za vas, puno nova za vas, a i za cijelo trziste – nešto će se i sentimenta i novca preliti.

Ja samo pokušavam shvatiti kako ljudi trgujući dioniama vjeruju u jedne zakone prirode, a onda isti ti ljudi uzimaju ći kredit kod banke za auto ili stan, bespogovorno potpisuju i ravnaju se po nekim drugim zakonima prirode.

Ako jamsta nisu problem – zato ih Grgić pobija. Zasto one kao svi drugi ne pričeka nagodbu da se ta jamstva dignu. Pa njegove dionice Vupika ili Belja ce odmah vrijediti trostruko. Nerazuman čovjek.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Fondovi krenuli kupovati adpl, koei, rivp, Adris.

To je u redu.

Neka kupe sada ljudima dionice na vrhu da ipak ljudi nešto zarade, a tko želi može i uložiti u Ledo.

Polako se dobiva volumen.

Naravno. Dok prometi ne budu 20 milja kuna na dnevnoj bazi teško da će se tržište pokrenuti.

Naravno da će i dalje 50% padati na trgovanje s Ledom ali glavno da se novac obrće.

Lp

New Report

Close