Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

današnji pad leda i ostalih od -80% tek je uvod u opći pad ZSE….idući tjedanza očekivati je će i ostale dionice popratiti današnji pad todex dionica, bojim se da će biti padova i po -20% kod mnogih dionica

Pa kolega jeste li vi više norma…??!
Pa sad imate napokon priliku izvući tih 10% od Todexa i uložiti u neku normalnu dionicu da uspijete nešto povratiti.
Vi bi da sada sve padne također 90-ak% pa da možete ući i nadoknaditi sav gubitak za mjesec dva??
Ali tko će vam normalan sada nakon konačne i definitivne kapitulacije Todex problema kao zadnje kočnice rasta ZSE prodati jeftino dobre dionice??
Radije kupite odmah u ponedjeljak u 9.30 nešto dok voz nije otišao s perona, jer jako ste dobro prošli i dočekali odlične cijene za ulazak!!
Budite zahvalni što su gotove sve dionice na vrijednostima još iz prošle godine, jer da nije bilo Agrokora već bi bile barem 30-50% skuplje.
A to bi se moglo dogoditi već do kraja godine jer sad smo uistinu (napokon) sve iscrpili!!

Svi Todexi, Brexiti, Katalonije, Sjeverne koreje, Novi izbori, Rušenja Marića, Piranski zaljevi… i ostala sra.. su sad iza nas!!!
Koji bi sad problem trebalo izmisliti da spriječi neminovan rast – NAPOKON! ?!?!

“Odmori se, zaslužio si !” ??!!

Forumas
Dzaba krecis. Ovdje je u pitanju stockholmski sindrom, kad oteti postane dusevno ovisan o svom otmicaru. Nema smisla. Gledaj svoja posla.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ma koji vražji margin?!
Od svih ljudi koje poznam, a poznajem ih poprilično i iz raznih branši, recimo par stotina, niti jedan se ozbiljnije ne bavi dionicama.
Možda tu i tamo neki ima dionice HT-a ili kakve firme kupljene devetesetih uz popust, ali nitko nema pojma o burzi i burzovnim događajima!
Sve ih pitam jesu li čuli za firmu AD Plastik – nikad čuli!
E sad, koji to ljudi uzimaju margin kredit u HR i koliko takvih ima?
Ja bih rekao da ih ima maksimalno do 100!
I sad će ta sila djelovati na tržišne prilike i neprilike?!
Mo'š mislit"!

PS
Probajte nekoga koga poznajete pitati da li je čuo za AD Plastik.
Ja vam tvrdim da nitko nema pojma o toj tvrtki koja je među vodećim proizvodnim tvrtkama u HR!

Jesi probao pitati kojeg brokera jel čuo za ADPL (mm bomboni su izuzeti)

Mislim da od forumaša za ADPL znaju samo ti, domaći, ivana i još koji zalutali s kompasom ili automarkom :):):).

današnji pad leda i ostalih od -80% tek je uvod u opći pad ZSE….idući tjedanza očekivati je će i ostale dionice popratiti današnji pad todex dionica, bojim se da će biti padova i po -20% kod mnogih dionica

Pa sad imate napokon priliku izvući tih 10% od Todexa i uložiti u neku normalnu dionicu da uspijete nešto povratiti.
Vi bi da sada sve padne također 90-ak% pa da možete ući i nadoknaditi sav gubitak za mjesec dva??
Ali tko će vam normalan sada nakon konačne i definitivne kapitulacije Todex problema kao zadnje kočnice rasta ZSE prodati jeftino dobre dionice??
Radije kupite odmah u ponedjeljak u 9.30 nešto dok voz nije otišao s perona, jer jako ste dobro prošli i dočekali odlične cijene za ulazak!!
Budite zahvalni što su gotove sve dionice na vrijednostima još iz prošle godine, jer da nije bilo Agrokora već bi bile barem 30-50% skuplje.
A to bi se moglo dogoditi već do kraja godine jer sad smo uistinu (napokon) sve iscrpili!!
[/quote]

na ovim cijenama todexa u relativno kratko vrijeme očekujem zaradu od preko 100 %….a ti samo i dalje kupuj dionice koje su već odradile po 100-300% rasta i sad ih ni bager ne može gurnuti još gore

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Uletio sam na tekst. Očekujete ogromnu zaradu na agrokoru ? Moje je mišljenje da ce vjerovnici uzeti 100% dionica Leda i Jamnice jer su to najvrijednije cash mašinen. Dakle njihove dionice bi ako se ovo ostvari bile bezvrijedne. Sutra očekujem.naravno njihov daljnji pad. Špekulanti mogu probati sa Vupikom.i Beljem jer je to.druga priča. Nevjerojatmo mi.je da.mali ulagatelj očekujem.100 posto prekomoćne zarade ali različiti.smo to je evidentno. Memi.je jasno da ce padat cijena…

Uletio sam na tekst. Očekujete ogromnu zaradu na agrokoru ? Moje je mišljenje da ce vjerovnici uzeti 100% dionica Leda i Jamnice jer su to najvrijednije cash mašinen. Dakle njihove dionice bi ako se ovo ostvari bile bezvrijedne. Sutra očekujem.naravno njihov daljnji pad. Špekulanti mogu probati sa Vupikom.i Beljem jer je to.druga priča. Nevjerojatmo mi.je da.mali ulagatelj očekujem.100 posto prekomoćne zarade ali različiti.smo to je evidentno. Memi.je jasno da ce padat cijena…

ako ti misliš da će todex dionice samo padati, onda niti si upoznat dobro s razvojem situacije, niti dobro percipiraš planove za opstanak agrokora i tvrtki kćeri…kako god, ja sada kupujem todex jer po svemu do sada iznijetom očekujem pozitivan završetak cijele ove priče,a ovaj pad od -80% vidim samo kao dobru priliku…u takvoj situaciji u kojoj preuzimam rizik, očekujem adekvatnu nagradu za taj rizik, odnosno puno veće prinose od onih kakvi se ostvaruju od klasičnog trgovanja dionicama

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

ako ti misliš da će todex dionice samo padati, onda niti si upoznat dobro s razvojem situacije, niti dobro percipiraš planove za opstanak agrokora i tvrtki kćeri…kako god, ja sada kupujem todex jer po svemu do sada iznijetom očekujem pozitivan završetak cijele ove priče,a ovaj pad od -80% vidim samo kao dobru priliku…u takvoj situaciji u kojoj preuzimam rizik, očekujem adekvatnu nagradu za taj rizik, odnosno puno veće prinose od onih kakvi se ostvaruju od klasičnog trgovanja dionicama

[/quote]

Izgledi stoje vrlo visko u korist nagodbe tako da imas pravo – ledo i jamnica itd će preživjeti – ali nitko ziv ne zna koja je fer cijena npr leda jer fer ciujen aoviso i dvije veličine – prihodi i ebitda te dug. Prihode i ebitda znamo, ali dug ne znamo – mi n zanmo hoce li ledo izaci sa 2,4 6 ili 8 miljardi kn duga na sebo. A to onda ogrmnu razliku činu u vrednvanju Leda, zar ne.

Da, neki će tzaradit, ali 90 psoto će izgubiti. Oni koji kupe ispod predstojećeg dokapa i ulaza novih vlasnika če zaraditi, oni koji kupe iznad, će izgubir

Ovdje mioze zaraditi samo netko s dubokim i osvjedočenim poznavanjem finc probelmatike i računovodstva, netko iz agrkora ili izvanredne uprave.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

[/quote]
Kolega Vi kad bi bili i Rockfellerov sin brzo bi ćaću stjerali na prosijački štap. Svi pametni su ovo ulaganje odavno prekrižili i vode ga pod 0 kuna.
Ako ste se baš zaljubili u Todexove dionice i ne možete preboliti neuzvraćenu ljubav onda sačekajte da nagodba prođe da vjerovnici uzmu svoje što ih sleduje pa onda kupujte te nove dionice. Vjerujte mi da će te ih moći tada kupiti i po cijeni po kojoj će ih dobiti vjerovnici tako da ništa nećete izgubiti. Ali za to treba strpljenja i samokontrole koje Vi očito nemate i zato su Vam unaprijed zagarantirani samo dodatni gubitci.

Ludost je sad kupovati Todex dionice. Doista ne razumijem ove koji se ne mogu pomiriti sa gubicima, te su toliko iracionalni da su spremni ući i u nove gubitke. Doista nevjerojatno…

ex. maratonac (05.10.2007.)... :-)))

Najbolje sada je ovo niti kupovati niti prodavati (tko ih ima).
Iako je trgovanje trebalo odblokirati, najpametnije je mirovati kao da nije jer je previše nepoznanica.
Ili vrijede 0 kn ili više nego sada, a sve ovisno o načinu razriješenja problematike.
Rizik je jednostavno prevelik, jer “između” tu nema, ili se gubi sve ili će se moći nešto (ali mislim da u kratkom roku ne baš previše) zaraditi.

[/quote]

na ovim cijenama todexa u relativno kratko vrijeme očekujem zaradu od preko 100 %….a ti samo i dalje kupuj dionice koje su već odradile po 100-300% rasta i sad ih ni bager ne može gurnuti još gore
[/quote]

Je,, mogu 100 %gore, samo je pitanje prije do kojeg dna će doći…. i dlkv je otišao cca 100 % gore… ali tek kad se sve raspetljalo i provedena dokapitalizacija… vdkt tko zna kako će na kraju završiti..
tako da ako znaš koja je minimalna vrijednsot todexovih perjanica super, udri… ja nemam pojma, a mislim niti svi ovi iz fondova, ove prinudne uprave…. to je sve još ni na nebu ni na zemlji,,, tako kad sve dovedu u red, onda se može razmišljati dali ući negdje, sada je sve kao da si u kasinu 🙂
Prodavati nešto drugo da bi u todexu kockao.. ne hvala, toliko lud nisam 🙂 možda ako se bude radila dokapitalizacija ili se sve raspetlja kroz koji mjesec, kad se banke i fondovi dogovore…

New Report

Close