Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A jedino šta ekipa vjeruje da će prodajom njih ući u todex pa tamo zaradit 🙂 ….. ali nekako mi se čini da će se načekat da se to sve konsolidira i posloži, pa tek onda eventualno razmislit jel se isplati ulaziti u neku poziciju

PersJesus, 03.11.2017. u 23:32
brokeri zovu nakon zatvaranja trgovanja da se podmiri dug. Ak sam u pravu, u ponedjeljak bi trebala bit rasprodaja zbog margina.
Neugodna situacija za sve one koji su imali od današnjeg dana Todorićeve dionice na margin. Em, im je cijena drastično pala, em će morati podmiriti razliku odnosno u krajnjem slučaju prodati dionice. Pitanje je koliki udio dionica Todexa u cjelokupnoj masi je kupljen na margin. Pretpostavljam da taj udio kupljen na margin ne igra toliko značajnu ulogu na tržištu, no možda bi mogao biti okidač za daljnji pad dotičnih dionica.

Ma koji vražji margin?!
Od svih ljudi koje poznam, a poznajem ih poprilično i iz raznih branši, recimo par stotina, niti jedan se ozbiljnije ne bavi dionicama.
Možda tu i tamo neki ima dionice HT-a ili kakve firme kupljene devetesetih uz popust, ali nitko nema pojma o burzi i burzovnim događajima!
Sve ih pitam jesu li čuli za firmu AD Plastik – nikad čuli!
E sad, koji to ljudi uzimaju margin kredit u HR i koliko takvih ima?
Ja bih rekao da ih ima maksimalno do 100!
I sad će ta sila djelovati na tržišne prilike i neprilike?!
Mo’š mislit”!

PS
Probajte nekoga koga poznajete pitati da li je čuo za AD Plastik.
Ja vam tvrdim da nitko nema pojma o toj tvrtki koja je među vodećim proizvodnim tvrtkama u HR!

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Od svih ljudi koje poznam, a poznajem ih poprilično i iz raznih branši, recimo par stotina, niti jedan se ozbiljnije ne bavi dionicama.
Pametno! 😀

Nema tu nikakvih margina.
Pogotovo ne na Todex.
I kad bi uopce ti krediti bili izdani?
U ovoj situaciji? Mislim da ne.
Moguc je i zapravo vjerovatan nastavak rasprodaje perifernih dionica i nesto manje blue chipova. Ali to ima ogranicen doseg. Koliko jos Todex moze dolje? Ne mnogo. Ostatak trzista? Jos manje.
Ovo se moralo odguliti. Nista nije vjecno.
Sad treba razmisliti o tajmingu ulaska kad se jos stvar rascisti / patosira / okrene…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

U nekom trenutku ce poceti rasti.
A dotad su moguce svakakve turbulencije.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Kolega Havi strašna je dezinformacija moram ispravit vjerujem nenamjerna da ce u ponedjeljak biti rasprodaja radi margina. Agrokoruše su naravno skinute sa liste finan. Instrumenata koje pokrivaju margin kredite.

zorangutane, ajde se lijepo pomiri s događanjima na Agrokorovim perjanicama. Ovo padovi danas bili su da ekipa na brzihen upeca neku paru hvatajući padajuće noževe. Malo su se izrezali, izrezat će se još sljedećih dana, propadat će i ostale špekulativne dionice, ali ovaj ostatak ionako je zakucan pa nema previše prostora za pad.

vidjet ćeš kako nema prostora za pad crobexa idući tjedan, bit će držte gaće kad se pad todexa prelije na ostale dionice….
[/quote]

Opet se čuje škrgut na ZSE.

Kad ste već Vi popušili, zašto ne bi i ostale povukli sa sobom.
Mudro. Nema sta…

Znaci, ostaje vam nada da ce i ostali izgubiti paru kao i vi na Ledu.
Ajd vidjet cemo…. Hehehe

Ljudi su jako nervozni, sve je više novca, on se akumulira, a ovo s Agrokorom je samo odgodilo stvari….i to dobro odgodilo stvari, čak je upitno dali će se bull market uopće nastaviti u ovom makro ciklusu

Uskoro će krenuti, neće direktno ulagati, ne, ne, to se boje, oni vjeruju bankama i fondovima, evo PBZ Invest kreće s jakom kampanjom, a bit će toga još više…..a kada krene, krenuti će pošteno, prvo treba ovo s Agrokorm dovršiti i završiti, znači tamo do slijedeće sezone ne očekujte veće pomake, tj. otključavanje vrijednosti određenih dionica….

Sretno…mičem se s foruma do danjeg, vjerovatno do Q3_2018

@darac

Ne kuzim se bas previse u margine, al mislim da brokeri zovu nakon zatvaranja trgovanja da se podmiri dug. Ak sam u pravu u ponedjeljak bi trebala bit rasprodaja zbog margina.
Nek me netko ispravi ak sam krivo napisao.

Nema margina na todex već mjesecima

Ignore: KressoM, delux

@darac

Ne kuzim se bas previse u margine, al mislim da brokeri zovu nakon zatvaranja trgovanja da se podmiri dug. Ak sam u pravu u ponedjeljak bi trebala bit rasprodaja zbog margina.
Nek me netko ispravi ak sam krivo napisao.

Nema margina na todex već mjesecima
[/quote]

Nema službeno. Uvijek bude onih koji imaju nazovimo to tako neslužbene i/ili posebne uvjete.

Margina za todex nema u agram brokerima tamo negdje od trećeg mjeseca…

New Report

Close