@migra, opte po 3kn i dlkv po 20kn su isto u velikom diskontu ako gledamo njihov ath. što više čak i puno sigurnija investicija od bilo kojeg todexa.
Nego, kako ce danas izgledati vijest u dnevniku o nastavku trgovanja agrkorovima drustvima?!
Ja jedva čekam izjavu Plenkija i Vlade.
Da li se sjećate (osim onih kojih imaju sinkopu) kako se Plenković hvalio da je LEX Agrokor donio smirenje na tržištu kapitala.
Baš me zanima nakon godinu dana stabilizacije kako će objasniti pad od 80% vrijednosti u jednom danu.
Toliko koliko ulagači vjeruju u LEX Agrokor.
i Zakaj nam je Premijer tak nervozan?
Paa nije vrag da je i on mali dioničar Leda, Jamnice, Belja, VPIK ili Zvijezde?
verdi@
lista je dugačka ali glad za todexom je bila neutaživa i moralo se što se moralo,emocije su zagospodarile marketom i teško da neće biti suza.
neka todexovci stari i novi zarade lovu i biti ću zadovoljan jer će nas pogurati nekad
citius,altius,fortius.
možda pojedine sastavnice todexa postanu mete preuzimanja prije konačnog raspleta što bi omogućilo zaradu,ne pratim vlasničku strukturu pa neznam koliko je to realno za očekivati?
možda neki ulagači računaju i sa tim scenarijem?
svaka i svačija me zarada veseli
sretno svima
p.s.
market je živnuo iako je početno donjelo minuse sa protekom vremena će se to promjeniti.
Moj komentar na današnje trgovanje dionicama todexa je : popucali su margini ili netko zna da će postojeći dioničari bit u potpunosti izbrisani pa nam (im) uvaljuje po sistemu daj što daš?
@darac
Ne kuzim se bas previse u margine, al mislim da brokeri zovu nakon zatvaranja trgovanja da se podmiri dug. Ak sam u pravu u ponedjeljak bi trebala bit rasprodaja zbog margina.
Nek me netko ispravi ak sam krivo napisao.
Ma margini ako ih je i bilo davno prije su se aktivirali. Nije Todex išao na margin, barem ne u terminalnoj fazi.
ne znam da li itko daje margin za todex. mana je što na zse nema šorta pa bi se stvari puno brže odvijale.
Onda će nas obrisat , jer netko je već računao dept to equity scenarij (kako god da se piše) i ispalo je za Ledo negdje oko 1500 do 2000kn po dionici.
današnji pad leda i ostalih od -80% tek je uvod u opći pad ZSE….idući tjedanza očekivati je će i ostale dionice popratiti današnji pad todex dionica, bojim se da će biti padova i po -20% kod mnogih dionica
zorangutane, ajde se lijepo pomiri s događanjima na Agrokorovim perjanicama. Ovo padovi danas bili su da ekipa na brzihen upeca neku paru hvatajući padajuće noževe. Malo su se izrezali, izrezat će se još sljedećih dana, propadat će i ostale špekulativne dionice, ali ovaj ostatak ionako je zakucan pa nema previše prostora za pad.
zorangutane, ajde se lijepo pomiri s događanjima na Agrokorovim perjanicama. Ovo padovi danas bili su da ekipa na brzihen upeca neku paru hvatajući padajuće noževe. Malo su se izrezali, izrezat će se još sljedećih dana, propadat će i ostale špekulativne dionice, ali ovaj ostatak ionako je zakucan pa nema previše prostora za pad.
vidjet ćeš kako nema prostora za pad crobexa idući tjedan, bit će držte gaće kad se pad todexa prelije na ostale dionice….
Ma jel’ ja to čitam i zlurade komenare na račun kolega….
To nije lijepo.
Tko je danas prodavao…..jer su forumaši samo kupovali…..vjerojatno fondovi, kao i u početku.Novac i tako nije njihov. Naš je na žalost.
Pogledao sam ZSE….strašno izgleda. Od svih papira porasla je Opte na relativno velikom prometu nakon dugotrajnog simboličnog trgovanja. Ingra i LRHC. Saponia i Slatinska banka u minornim količinama.
E sada…..zašto navješćujete pad svega i do 20%….nije mi jasno.
Gdje je čuveni optimizam ?
Zašto bi pao Hupz, Plag, ADPL, Končar itd….