Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim da uopće neće biti problem kupiti.

Kod prodaje bi mogao nastati problem.

Onaj tko se hoće istresti po većoj cijeni morati će uložiti u vlak smrti.

Da nema g.lupih klackalica vožnja bi bila zanimljivija.

Lijepa stara vremena prije nego što su ubili trgovanje na ovoj ZSE.

iako je u interesu svih nas da tržište kapitala živne,pošteno prema dioničarima todexa da mogu raspolagati svojim kapitalom,dojma sam da će to izazvati nove “nepravde” te da bi poštenije bilo da se trgovanje odblokira tek kad će biti poznati uvjeti nagodbe i dokapa.
neki će jedva dočekati da prodaju, neki da dokupe,kupe…
neka igre počnu
puno uspjeha svima da
citius,altius,fortius…
respect

p.s.
osobno priželjkujem odljev preme todexu kako bi neke druge dionice ponudile diskonte.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Sutra crvenilo na komplet todexu (po meni)

Belje -16kn
Ledo – 4500kn
Ostalo me ne zanima

A zasto bi bile toliko kad su gledajući dugove u debelom minusu?
To je kao da kažeš da dionica kredita u švicarcima, (bez isplaćene glavnice, jer glavnice više nema, isplaćena je nekom drugom), s mjesečnim anuitetom od x tisuća kn, vrijedi npr 1000kn? Zašto bi vrijedilo? To je čisti minus, ne vrijedi ništa, kupujete dug.

Isto tako nitko nije htio napraviti novo financiranje bez da se svi stari dugovi zamrznu i da novo ima senioritet.

Druga stvar bi bila da se ponište postojeće dionice, pa da se s nekim novim dionicama krene ispočetka. Ali to nije slučaj… vi kupujete i prodajete one stare čija je vrijednost pojedena. Da je pravde trebali bi posjedovanjem te dionice postati odgovorni za dug. Znači, ne kupujete vrijednost, nego za svoj novac ulazite u dug, a da ništa niste dobili zauzvrat.
Osim ako ste altruisti i filantropi koji žele svojim novcem pomoći ozdravljenju gospodarstva i nadoknadi gubitaka prijašnjim vlasnicima dionica, onda razumijem 🙂

Ljudi stvarno prodaju dionice po bidu da uđu u Ledo? Sick.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

@poaskubidu
kod leda očito odmah na otvaranju ide jaki pad…a onda je moguć i jak odbijanac…na to očito igraju oni koji prodaju druge dionice (koje su uglavnom odradile svoje) pa sad ulaze u ledo

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

To samo govori da su im portfelji od par desetaka tisuća kuna. Hebeš burzu ako nemaš par stotina tisuća uvijek spremne za ovakve situacije.

evo ovi na otvaranju su već siromašniji za 100 kn po dijonici.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

I, kakve su prognoze za ostatak Todexa?
Naravoučenije kaže da ljudi uče sporo, ali ipak uče.
Rezultat ne Ledu je putokaz za daljnji razvoj situacije.
Što je naravno dobro.
Neka patosira i tamo ostane.
Najgore što može biti su valovi, da rulja rasprodaje drugo da bi lovila valove na Todexu.
Samo stabilno i brzo prema nuli i to je najbolje tako.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ajde sad iz Leda napokon u normalne dionice!
Još kad uspiju svi izaći iz Belja, Jmnc, Zvzd … mogao bi Crobex dobrano pozeleniti!
Dionice Todexa bolje ne kupovati.

Ajde sad iz Leda napokon u normalne dionice!
Još kad uspiju svi izaći iz Belja, Jmnc, Zvzd … mogao bi Crobex dobrano pozeleniti!
Dionice Todexa bolje ne kupovati.

baš suprotno, prodaje se i prodavat će druge dionice da se kupi ledo jer nakon pada od preko -70% bit će i odbijanca i vjerojatno dobre zarade na trejdu…no, prodajom drugih dionica po kupnji, pada i crobex…to će potrajati par dana dok se situacija ne stabilizira. kod drugih todex dionica bit će puno mirnije

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

ovo je vrlo pozitivno za burzu
danas bi trebalo preko 20 miliona
od Todexa je sve što se naplati dobro
onda idemo dalje

New Report

Close