Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

S obzirom na to da je ZSE sve TODEX dionice 31. 10. 2017. stavila u segment promatranja, očekujem da će se sutra početi trgovati.
Inače promatranje nema smisla, zar ne? 🙂

Osim, naravno, ako nas dutra u 8:55 HANFA ne razveseli s novim dopisom o prolongiranju trgovanja do daljnjeg.

Vaš link …
Vaš link …
.
.
.
itd.

ako HANFA opet prolongira trgovanje, onda treba pokrenuti peticiju za smjenu kompletnog čelništva HANFE jer su ex todex firme ispunile oba uvjeta koja su bila postavljena kao preduvjet za nastavak trgovanja, odnosno dostavili su i revidirano FI za 2016.i FI za 1Q 2017. + FI za 2Q 2017., dakle i više nego je traženo tako da bi eventualno produljenje blokade trgovanja bilo besmisleno i štetno za burzu i ulagače

Ignore: KressoM, delux

Tehnicki uvjeti su ispunjeni.
Ali nisu oni sustinski: nitko ne zna koliko ce nakon nagodbe biti novih dionica todorki i koliko bi sadasnje dionice mogle vrijediti.
Pokusajte to osporiti.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ali nisu oni sustinski: nitko ne zna koliko ce nakon nagodbe biti novih dionica todorki i koliko bi sadasnje dionice mogle vrijediti.
Pokusajte to osporiti.

To nije nikakav argument jer i dionicama svih firmi koje su u PSN se cijelo vrijeme trajanja postupka PSN normalno trguje iako nije poznato niti koliko će biti dionica nakon sklapanja PSN niti koliko će vrijediti nakon PSN, niti hoće li PSN uopće biti sklopljena ili će firma završiti u stečaju!
A čak i dionicama firmi koje su u stečaju se i dalje trguje na ZSE!
Pokušaj sada ti osporiti moje navode…

Najbolje još da Vam HANFA odredi i cijenu po kojoj će te trgovati, pa da ih poslije možete tužakati. To nije njihov posao, dobili su ono što su tražili a imaoci dionica, trenutni vlasnici i budući kupci nek se “dogovaraju”. Puno je nepoznanica još uvijek to je očito ali očito je i da je stanje isto za sve sudionike dakle nitko nije povlašten u nekim informacijama, svima je dostupno što je dostupno pa nek se lome da li će prodavati ili kupovati.
Ja znam samo da ću biti pasivni promatrač “dvoboja kod O.K. korala”. Nema šanse da potežem sve dok vjerovnici ne namire svoja potraživanja na neki od mogućih načina. A da će biti kuku-lele, bit će svakako, u to ne sumnjam!

To je i stvar burze da odredi cijenu svega, a time olakšala i smjer nagodbe
Nove dionice nisu moguće bez pretvorbe duga u kapita i dokapitalizacije, a oboje imaju svoj postupak u provedbi koji ne smeta redovnom trgovanju, već kalkulaciji.

Evo kako sam ja svoj Ledo upisao kao nula Kuna, sve što dobijem direktno ću preseliti u DDJH kao fenomen svjetske burze, itako sam pisao nula

S obzirom na to da je ZSE sve TODEX dionice 31. 10. 2017. stavila u segment promatranja, očekujem da će se sutra početi trgovati.
Inače promatranje nema smisla, zar ne? 🙂

Osim, naravno, ako nas dutra u 8:55 HANFA ne razveseli s novim dopisom o prolongiranju trgovanja do daljnjeg.

Vaš link …
Vaš link …
.
.
.
itd.

ako HANFA opet prolongira trgovanje, onda treba pokrenuti peticiju za smjenu kompletnog čelništva HANFE jer su ex todex firme ispunile oba uvjeta koja su bila postavljena kao preduvjet za nastavak trgovanja, odnosno dostavili su i revidirano FI za 2016.i FI za 1Q 2017. + FI za 2Q 2017., dakle i više nego je traženo tako da bi eventualno produljenje blokade trgovanja bilo besmisleno i štetno za burzu i ulagače
[/quote]

čemu nagađanja , pošalje se email Hanfi i zatraži očitovanje na ZSE

“Stoga je Agencija ocijenila da je u svrhu zaštite ulagatelja i osiguravanja redovitog i pravilnog
trgovanja na uređenom tržištu potrebno privremeno obustaviti trgovanje dionicama Izdavatelja
oznake LEDO-R-A do kraja sljedećeg trgovinskog dana nakon dana kada Izdavatelj izvrši svoju
obvezu objave javnosti godišnjeg izvještaja za 2016. godinu iz članka 403. ZTK zajedno s
revizorskim izvješćem i tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2017. godine iz članka 410.
ZTK, u sadržaju i na način propisan ZTK-om.”
Nakon ovog zadnjeg rješenja gore HANFA do danas nije navela nikakve dodatke koji bi priječili trgovanje.

stvarno, jel poslao netko mail prema HANFI glede očekivanog sutrašnjeg početka trgovanja todexom?

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Pokusajte to osporiti.

To nije nikakav argument jer i dionicama svih firmi koje su u PSN se cijelo vrijeme trajanja postupka PSN normalno trguje iako nije poznato niti koliko će biti dionica nakon sklapanja PSN niti koliko će vrijediti nakon PSN, niti hoće li PSN uopće biti sklopljena ili će firma završiti u stečaju!
A čak i dionicama firmi koje su u stečaju se i dalje trguje na ZSE!
Pokušaj sada ti osporiti moje navode…
[/quote]

Nema problema.
Ti nisi osporio moje, a ja ću lako osporiti tvoje:
Za tvrtke koje su u PSN ili stečaju relativno lako znaš da će cijena / vrijednost biti vrlo mala. I onda svoje investicijske odluke prilagodiš tome.
Za ovaj konkretan slučaj ne znaš da li će broj dionica Leda ili nečeg drugog biti ovaj koji jest ili deset puta veći. Znači postoji veliki element nesigurnosti.
OK?
I sad, na koji se to način uklapa u zakonsku normu o zaštiti ulagača?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Za ovaj konkretan slučaj ne znaš da li će broj dionica Leda ili nečeg drugog biti ovaj koji jest ili deset puta veći. Znači postoji veliki element nesigurnosti.
OK?
I sad, na koji se to način uklapa u zakonsku normu o zaštiti ulagača?

To nije nikakva relevantna argumentacija da se i dalje blokira trgovanje jer je već rečeno da se neće ići na pretvaranje dugova u udjele u tvrtkama kćerima nego na razini Agrokora, što znači da će broj dionica u tvrtkama kćerima, barem za prvo vrijeme, ostati isti. A što se nesigurnosti ulaganja na burzi tiče, to je normalno stanje na burzi jer se pozitivne i negativne informacije smjenjuju iz dana u dan, poanta je samo da se svima jednako osiguraju dostupne informacije i to je sada izvršeno kroz dostavu Fi za 2016. te 1q i 2Q 2017. Nikakvih razloga za daljnju obustavu trgovanja NEMA

serislav@
Nemojte se zamarati tim nepoznanicama, sve firme imaju nepoznanice pa se trguje. Tko je znao da će se npr. broj dionica na Petrokemiji dijeliti na 3 pa se ipak prije toga trgovalo, a i poslije. Svaki klik je ovdje rizik, to HANFU ne bi tzrebalo zanimati taj dio rizika preuzimaju sudionici trgovanja
Očekujem početak trgovanja tek u ponedjeljak po meni ako me ovi opet ne demantiraju nekom smicalicom

nema razloga da sutra ne krene trgovanje… jedino ostaje nepoznanica hoće li se moći trgovati cijeli dan ili samo u sistemu dražbe u 13 sati?

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

New Report

Close