Svjetska banka povećala procjene rasta hrvatskog BDP-a
To bi onda Čobex trebao nagraditi barem s 1% pada u ponedjeljak onda.
To bi onda Čobex trebao nagraditi barem s 1% pada u ponedjeljak onda.
sve drugo bi bilo iznenađenje ali
ne vidim problem u tome već ponuđeni dodatni bonus koji će netko uzeti
i jednog dana će bonus+bonus+bonus i naplatiti
ako si tako izabere i ako je dovoljno strpljiv
lajkam slobodu izbora
idemo prema danu dizanja kreditnog rejtinga
nisam niti gajio iluzije da će u ovom krugu domaća pamet pametnije nego u prošlom.
opet će kupovati od strane pameti
najjača mi je ona kako život u HR ne pruža dovoljno dobrih prilika:-))
o evolucijo…
Pa ni bezveze IGH ušao u Crobex.
https://tockanai.hr/biznis/ivan-paladina-intervju-5925/
ovaj novi sustav dražbi/uravnoteženja ili kako se već zove je promašaj.
gledam sad na DDJH, netko stavi nalog za kupnju 2 komada po 37,63 kn, a na prodaji na 37,50 kn je na prodaji 150 komada, znači više nego dovoljno da se taj kupovni nalog od 2 dionice izvrši…ali ne! trgovanje se zaustavilo 5 minuta zbog te 2 dionice i malo prije se realizirala ta kupnja od 2 komada po 37,50 kn.
totalno besmisleno
Ne.
Našom nelikvidnom burzom upravljaju dva lika i.b. i n.b. Tko je to shvatio mogao je lijepo zaraditi 🙂 Sve je stvar prilagodbe 🙂
onda bi prema vašem navodu morali na burzi uvesti index Sljedbex, da se ostatak ulagača ne mora mučiti i razmišljati svojom glavom, taj bi index bio mnogima interesantniji od fondova, ako se na nečemu dalo zaraditi to je upravo onda to
gledam sad na DDJH, netko stavi nalog za kupnju 2 komada po 37,63 kn, a na prodaji na 37,50 kn je na prodaji 150 komada, znači više nego dovoljno da se taj kupovni nalog od 2 dionice izvrši…ali ne! trgovanje se zaustavilo 5 minuta zbog te 2 dionice i malo prije se realizirala ta kupnja od 2 komada po 37,50 kn.
totalno besmisleno
što god su mijenjali ukakili su stvar. potrebna je neizmjerna količina ljudske gl…sti da se takve izmjene naprave. nešto tipa da ja sad odem neuro hirurgu da mi odstrani pola mozga i onda prosipam pamet okolo.
Od ponedjeljka domaće financijsko tržište bit će pojačano novim zvučnim imenom. Svoje usluge u Hrvatskoj počet će nuditi Fidelity International, investicijska kuća koja ulaže i raspolaže imovinom vrijednom 348 milijardi eura.
Hrvatsko tržište radi jako dobro i mi ćemo ga podržati. Problem na hrvatskom dioničkom tržištu je niska likvidnost. S obzirom na to da naši fondovi imaju dnevnu likvidnost, moramo biti sposobni brzo prodati udjele: u pravilu, gledamo da smo u mogućnosti prodati poziciju u roku od pet radnih dana, a da se ne uzdrma tržište. Obično to zahtijeva dionice s prometom od oko 20 milijuna dolara dnevno.
totalno besmisleno
što god su mijenjali ukakili su stvar. potrebna je neizmjerna količina ljudske gl…sti da se takve izmjene naprave. nešto tipa da ja sad odem neuro hirurgu da mi odstrani pola mozga i onda prosipam pamet okolo.
[/quote]
Od svih ovih novouvedenih promjena prelaskom na Xetru, jedini pomak unaprijed je ukidanje one 8min. + 5min. drazbe koja je kidala zivce svima u posebnom rezimu u 13h. Sad lijepo opet radi najbrzi prst, pa tko zadnji stavi nalog tocno prije 13:00:00……njegovo je.
Jedino problem je što se više nema što povoljno kupovati…….