Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Reci ti meni tko je kupovao VDKT na 420 kn?

使用を信頼し、あなた自身の能力の

@zorangutan

Ma tko bi ulozio u nesto gdje mozes izgubiti sve, koliki mora biti omjer rizika/profita 1:20.
Sta ako fondovi pocmu izlaziti, tko onda moze sprijeciti brutalan pad. Dovoljno je jedan fond da odluci izaci i ode sve u neku stvar.
Sjecate se da je bilo prica da su strani fondovi ulazili u LEDO i JAMNICU kad je Agrokor poceo padat.

Oni nisu ulazili po 10k kuna u LEDO, nego po 2500, 3000 kuna.

Daj boze da sam u krivu ali kad se stavim u svoju situaciju, ne pada mi na pamet kupovati ista od Agrokora.

@SeRija

A bili ljudi kupovali da su znali da Ledo i Belje garantiraju po 17, 20 milijardi?

SeRija
Pa bili su veliki prometi, ali je cijena padala.
Odradio se žestoki pad, onda je uslijedio lažni odbijanac i kad je ponovno krenulo dolje trgovanje je blokirano. Ekstrapolirajte budućnost…
S tim da su u međuvremenu osviješteni svi problemi s jamstvima i iznosom duga koji premašuje ukupnu imovinu, u svakoj varijanti. Dotad se još mislilo da imovina koncerna pokriva dug, odnosno da je kapital pozitivan. Sad definitvno znamo da to nije točno. Znači da je kapital istopljen, negativan, i da su dioničari zapravo suvlasnici ničega, netto duga.
Ako krenemo od premise da su tržita racionalna, barem u prosjeku svega vremena, nije teško pogoditi daljnji ishod.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@zorangutan

Ma tko bi ulozio u nesto gdje mozes izgubiti sve, koliki mora biti omjer rizika/profita 1:20.
Sta ako fondovi pocmu izlaziti, tko onda moze sprijeciti brutalan pad. Dovoljno je jedan fond da odluci izaci i ode sve u neku stvar.

fondovi će izlaziti samo ako bude velike ponude na kupnji, inače neće…ali ako bude velike i jake ponude na kupnji, to će biti samo ponude onih koji i te kako dobro znaju kako stvari stoje i koji su svjesni rizika i koji imaju relativno pouzdane informacije kako će se priča rasplesti
naravno, svatko sam odlučuje u što će ulagati svoj novac

p.s. ne znam zašto misliš da oni koji imaju nešto dionica todexa u portfelju već sada ne bi kupovali druge dionice da ih one zanimaju? jer velikoj većini ulagača todex ne prelazi 20% portfelja pa prema tome i sada imaju keša za kupnju za druge dionice kad bi ih željeli kupovati, tako da tvoje mišljenje da će se prodavati todex da bi se kupovalo druge dionice – jednostavno ne stoji

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

@zorangutan

Nije se odnosilo samo na imaoce Todexa, vec na citavu burzu.
Misljenja sam da dosta ljudi ceka sa kesom rasplet situacije sa Agrokorom, mozda misle da ce i dalje sve padati 10, 15, 20 posto pa zele uletjeti na dnu i imati maximaln profit.

Mislim da je to i jedan od glavnih razloga zasto imamo tek nesto manje od 600kkuna prometa danas a vec je 11:30.
Ovi sto imaju kes cekaju rasplet sa agrokorom jer mozda misle da ce sve jos vise padati, vec tjednima se spremaju za agrokor, i bas zbog toga Crobex i pada tjednima, bar ja mislim da je tako, a ovi drugi ne zele prodavati po diskontnim cijenama.

Problem je u tome sto kad se otvori Todex, bit ce puno kupaca a malo prodavaca za non Todex dionice.

ohladi

To je točno, mnogi s kešom čekaju dodatne popuste.
I ja sam među njima, i lagano dokupljujem.
Ali nekako mi se čini da prodavatelja po ovim cijenama nema previše.
Iako se čekaju izvješća od Agrokora kao neki okidač kupnje / prodaje / rasprodaje mišljenja sam da su već svi ukalkulirali da će biti koma, veća ili malo manja, pa svejedno nema rasprodaje jer se izgleda osvještava da je pad bio prevelik i neopravdan.
Može biti kratkotrajni jitter, down-up, up-down, ali će definitivno skinuti veliku dozu neizvjesnosti. Anakon toga smjer je samo jedan, a vodi prema gore. Koliko točno, vidjet ćemo. Vjerovatno ne previše dok se ne rasparča Agrokor i ne provedu otpisi.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@ohladi
Ne, nego su gotovo svi, ili većina njih(malih, do 200k portfelj), 90+% u dionicama i to na iznosima puno većim od trenutnih

Zato nemaš trgovine, jer nemaš dodatnog kapitala, inflow je sigurno kriminalan ili negativan

Nije se odnosilo samo na imaoce Todexa, vec na citavu burzu.
Misljenja sam da dosta ljudi ceka sa kesom rasplet situacije sa Agrokorom, mozda misle da ce i dalje sve padati 10, 15, 20 posto pa zele uletjeti na dnu i imati maximaln profit.

ima i toga naravno, dio ljudi čeka jake padove da bi uletio….ali ako ne bude jakih padova na ostalim dionicama, ljudi ih neće kupovati nego će ostati po strani …i moguće opet završiti na kupnji todexa ako one bude imali jači pad od npr. 15-20%

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Danas ima više komentara na forumu nego transakcija na burzi. Izgleda da su svi kupili i prodali što su željeli. Sad prvi čekaju da cijene narastu, dok drugi čekaju da padnu. I tako vrijeme prolazi.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Imamo rekord 100 K eura za 3 sata ‘trgovanja’… brokeri trljaju ruke.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Dionički promet
791.684,74 kn

Ljudi moji, što je nama nasa borba dala – rušimo rekorde iz dsana u dan.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Strpljen spašen, strpljen spašen, kolega, sami ste rekli.
Ovo je samrtni hropac jedne neuspješne tranzicije i porođajne muke jedne uspješne, nadajmo se.
Oduzmite Agrokor, u mislima, i vidjet ćete svu ljepotu i svjetlost koja nas čeka jednom kad se ovo završi. Da sami ne vjerujete u to ne biste bili ovdje. Bavili bi se nečim drugim.

New Report

Close