Nema panike.
U tome i jest problem.
Da je panika sad bih ja već skupio koliko sam mislio.
Nitko ne paničari. Nema se što paničariti i nema se šta kupovati pa se nadati, to se tako ne radi. Fino biti u cashu i za desetak godina ući kad se okrene smjer.
Ovi se i dalje ne šale.
http://www.seebiz.eu/wall-street-indeksi-na-novim-rekordima-ekonomija-jaca/ar-163501/
Za desetak godina će se već par puta okrenuti smjer.
Uskoro će izaći Izvješća od Onoga Koji Nas Je Sve Toliko Zadužio.
Pa možda konačno bude bar malo panike.
Ako ništa drugo, bar to.
S ovim odmakom i s obzirom kako je dobro krenula godina… uz masu dobrih vijesti kako za HR tako i za svijet mi smo sad trebali biti na nekih 2800 bodova… a ja za par stotina tisuća kuna bogatiji ali srećom tu je afera agrokor da te podsjeti gdje živiš.
E moj stari, potpisujem. Da par stotina tisuća, eh…
Nego, mene čisto zanima kako će taoci živjeti bez svoga Tode, jednog dana kad se sve rasčisti, otpiše, kad više ne bude “izloženosti Agrokoru”. Hoće li uopće naći smisao da ustanu iz kreveta?
@Serislave
Ja mislim da ce nakon otvaranja Agrokora sve osim Agrokora ici prema gore je oni koji izlaze iz Agrokora ce uci negdje.
Puno ljudi se sprema za povratak Agrokora vec tjednima. Oni koji su odlucili biti u kesu prije izlaska Agrokora, vec su to uradili, zbog toga je Crobex padao tjednima.
Kad izade Agrokor na burzu, svi ce navaliti ponovno po ASKU i sve ce se opet dizati.
ohladi
I ja sam sličnog mišljenja. Samo ga se nisam usuđivao iznijeti da me taoci ne popljuju.
Izlazak iz Agrokora, pa makar s velikim gubitkom, donijet će skidanje paučine s mozga, kao i apetit da se uđe negdje drugdje. Ima diskontiranih stvari. Ali mislim da taj rast ne može biti velik jer perjanice i dalje rolaju agrokorske tražbine po knjigama i ne rade rezervacije (osim banaka) kao pripremu za otpis.
A bez jačeg rasta Adrs i sl. indeks ne raste puno, a onda psihološki niti sve ostalo.
U neku opću paniku koju se ovdje zaziva ne vjerujem, već je sad puno nervoze u zraku pa ipak ništa ne pada brutalno. Sve je već debelo patosirano. Iako bih volio pobrati jednokratni diskont od 10-20%.
@serislav
Ja mislim da je dosta svih tih buducih otpisa vec uracunato u cijenu.
Recimo PODR je na 290 a prije problema Agrokorom je bila 420, 430 (to je minus 30%), ADRIS 10, 15 posto…
A sto se tice ovih sto misle da ce Arokor rasti, po trenutim uvjetima, dok sve visi u zraku nema sanse.
Ja mislim da ce to otici zestoko dolje.
Ja mislim da ce nakon otvaranja Agrokora sve osim Agrokora ici prema gore je oni koji izlaze iz Agrokora ce uci negdje.
ti nisi niti svjestan koliko si u krivu! oni koji su agrokoru gledat će odmah prvih dan-dva kupiti veće količine dok traje rasprodaja (ako je uopće bude), a ako nemaju keša prodavat će druge dionice da dođu do keša za dokup… također će i mnogi koji sada nemaju todex dionice nastojati te dane ući unutra i kupiti na dnu jer, iako rizik postoji, nagrada u slučaju uspješnog sklapanja sporazuma vjerovnika mogla bi biti velika, a osim toga to će biti rijetke likvidne dionice na ZSE jer upravo likvidnosti nedostaje na ZSE