nema aktivnosti ni bida,,cuva se cash za otvaranje trgovanja perjanica 🙂
kad pogledaš promet ispadne da ove kamate u banci od 0.5-1% i nisu tako loše
trial
Jedan je ministar, i to relativno dobar, mali Marić.
Ako ima još neki sigurno ne valja jer ga nisam zapazio, a pratim na dnevnoj bazi.
A s tim da je Marić bio nanižoj funkciji nego Crnjac, nota bene.
Već sam iznosio da CFO firme od 8 mlrd USD prometa mora biti onaj kojeg ti na večeri preporuči drug Warren, a ne netko tko ti je naletio s ulice, što prijatelji od tvoje djece jesu.
Na ATGR aktivirao se market maker na bid strani sa ozbiljnim nalozima visine od prije ove priče sa Agrokorom. A s druge strane, na ask strani ga nema, kao što ga je bilo prije. Neki signal?
A što se Marića tiče, nisam baš siguran da je on dobar, čak niti prosječan ministar. Što je dobroga (pametnoga) napravio, osim nekoliko pokušaja provođenja i uvođenja novih poreza, a čak mu niti to nije uspjelo. Nula bodova je.
Naravno da nije uspio kad mu se šef bori za svaki glas.
Uspio je refinancirati obveznice, i još će, po povoljnijim uvjetima, i generalno drži stvar pod kontrolom.
Više se od ministra ni ne može očekivati.
Nije ideja da bude celebrity nego da ga se što manje vidi i čuje.
nakon 2 sata trgovanja, ukupan promet ZSE je 0,8 mil.kuna…tragikomično
Dobro da nije rasprodaja.
Ništa, eto vam, samoispunili ste svoje zahtjeve / proročanstva da neće biti ničega dok se ne deblokira Todex. I eto, u pravu ste. Cijeli market je taoc Todexa. Bravo.
Ali to nisu prava pitanja, već ova:
1. Jeste li sretni zbog toga?
2. Ne bi li imaocima Todexa bilo bolje da je Crobex na 2200 pa da im druge bar investicije nešto pametno rade?
Još jednom se u svoj punini pokazao the Law of Attraction, iliti kako briješ tako će ti i biti. Brijete na Todex? Eto vam ga.
A već ga otpisali.
Ajde dobro. Jer bi bila bi debilana da propadne.
Ma pazite ovo, možda griješim, ali jedna stvar mi ne ide u glavu:
– imaš kioske po najboljim lokacijama koje uopće postoje,
– imaš mrežu dostave, možeš koristiti i tuđe usluge ako ti za neke grupe lokacija nije ekonomično,
– imaš remitendu, znači nema ono pokvarile se jagode,
– u konačnici, znači, imaš naplatu iste sekunde za to što prodaš, te gotovo nikakve troškove ako nešto ne prodaš, a neke stvari se sigurno prodaju do kraja (cigarete, grickalice i sl.).
I kako sad ti uspiješ biti u minusu????
Kako je moguće da jedan takav uhodan posao ne može pokriti robu, plaće i režije?
Ili bar je bila takva situacija. Kako je sad, ne znam.
Npr. ako neki kiosk ne radi dobro zatvoriš ga, imaš hrpu drugih, ne?
Eto, to mi ne ide u glavu pa de se ubijem.
Pogotovo što je naša regulativa dozvolila da kiosci postanu de facto mali dućani mješovitom robom. Jedino još Apaurine ne prodaju, a skoro je i to bilo.
Zanimljivo je kako sve veće pozitivne okolnosti u EU su točno dijametralne od naše zemlje.
Siguran sam da naša pametna Vlada ima opradvanje za to ( sebe ) .