Ipak ga bude. Još ako to Povjerenstvo odradi posao kak se spada, bit će veselja i naslađivanja za široke narodne mase.
http://www.seebiz.eu/hdz-i-sdp-ipak-dogovaraju-istrazno-povjerenstvo-za-agrokor/ar-163288/
saborsko povjerenstvo da odradi posao kako treba? za analize FI angažirali su vrhunske međunarodne stručnjake koji su skoro 6 mjeseci radili analize…da ne govorimo da istrage agrokorora vode stručne osobe iz DORH-a i MUP-a + specijalisti iz porezne itd. …a saborski “strućnjaci” će kao nešto istražiti i pametno zaključiti?obično politikantstvo i glumatanje veličina pred narodom
Ovo s torbicama nije losa ideja.
Kupis par komada……pricekas par godina……i zarada minimalno x 2…….i nema nikakve sekiracije kao s dionicama…….
Ja mislim da ti sanjaš neki malo vjerojatan scenarij!
[/quote]
ništa ja ne sanjam, napisano temeljim na činjenicama:
– za sutra je Ramljak najavio prezentaciju FI što znači da bi ista morala biti objavljena i na ZSE (u protivnom bi to bilo teško kršenje zakona)
– a glede blokade trgovanja vrijedi ovo: "Stoga je Agencija ocijenila da je u svrhu zaštite ulagatelja i osiguravanja redovitog i pravilnog trgovanja na uređenom tržištu potrebno privremeno obustaviti trgovanje dionicama izdavatelja do kraja sljedećeg trgovinskog dana nakon dana kada izdavatelji izvrše svoju obvezu objave javnosti godišnjeg izvještaja za 2016. godinu (…) zajedno s revizorskim izvješćem i tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2017. godine", zaključuje se u rješenjima Hanfe."
[/quote]
Da,i tromjesecnim izvjescima za 2017,a njih nitko ne spominje za sutrasnju objavu,zar ne?
Nemam pojma što će biti s dionicama Agrokorovih firmi nakon deblokade, neovisno kakvi bili rezultati. Ali ne očekujem značajniji utjecaj na ostatak tržišta. Ako se cijene drugih dionica nisu u ovih pola godine pomaknule na razine na kojima ih tržište cijeni, bez obzira kakav utjecaj na njih imao ili nemao Agrokor, zašto očekivati ikakav pomak idući tjedan, pogotovo prema dolje?
Mjesecima se već licitira s dubiozama Agrokora; je li to 40, 45 ili 50 milijardi, nije više toliko bitno, cijene su se iskorigirale kako su se iskorigirale. Bjesomučna kupnja ili prodaja dionica Agrokorovih dobavljača ne bi bila normalna, manje više se znaju stanja u firmama tipa Adris, Saponia, Kraš, Atlantic i drugi… Stvarno ne bi bilo logično da itko idući tjedan rasprodaje ako nije do sada…
A dionice Agrokorovih firmi su druga priča, iako se i tu manje-više već znaju brojke, barem one negativne. Neki će izletiti uzeti bilo što, neki će kupovati očekujući duplanje preko noći, prvi dan je baš sve moguće. Cijena koja se formira na kraju prvog dana će biti stalna idućih tjedana, čini mi se
Tako nešto i ja očekujem.
A onda će nakon toga nadam se maknuti se veliki strah i početi kvalitetnije vrednovanje onog što stvarno vrijedi.
Ako se otvori trgovina Todexom iduci tjedan, bog zna hoce li ici gore ili dolje ali mislim da ce svaka buduca izjava Ramljaka/Plenkovica/Dalicke/Vjerovnika u buducnosti uzrokovati +/- 20% na dionice firmi iz koncerna Agrokora.
Ja mislim da ce to biti kao igranje ruskog ruleta.
EDIT:
U biti znaju fondovi hoce li ici gore i dolje.
Eto ako ima netko tko radi u tim fondovima, neka nam ovdje anonimno rekne sta ce raditi, ili neka mi psoalje privatnu poruku, da si zaradim nesto 🙂
Nemam pojma što će biti s dionicama Agrokorovih firmi nakon deblokade, neovisno kakvi bili rezultati. Ali ne očekujem značajniji utjecaj na ostatak tržišta. Ako se cijene drugih dionica nisu u ovih pola godine pomaknule na razine na kojima ih tržište cijeni, bez obzira kakav utjecaj na njih imao ili nemao Agrokor, zašto očekivati ikakav pomak idući tjedan, pogotovo prema dolje?
Mjesecima se već licitira s dubiozama Agrokora; je li to 40, 45 ili 50 milijardi, nije više toliko bitno, cijene su se iskorigirale kako su se iskorigirale. Bjesomučna kupnja ili prodaja dionica Agrokorovih dobavljača ne bi bila normalna, manje više se znaju stanja u firmama tipa Adris, Saponia, Kraš, Atlantic i drugi… Stvarno ne bi bilo logično da itko idući tjedan rasprodaje ako nije do sada…
A dionice Agrokorovih firmi su druga priča, iako se i tu manje-više već znaju brojke, barem one negativne. Neki će izletiti uzeti bilo što, neki će kupovati očekujući duplanje preko noći, prvi dan je baš sve moguće. Cijena koja se formira na kraju prvog dana će biti stalna idućih tjedana, čini mi se