Nema smisla da se trgovina pokreće prije konačne nagodbe jer dionicar niti dioničari ne mogu procijeniti niti kako će ona izgledati, a kamoli sto če se dogoditi s njihovim postojećim kapitalom. To bi bila čista spekulativna igra bez ikakve suvisle podloge u bilo čemu.
Ja ne kuzim ekipu ovdje, stvarno ne kuzim. Mirovinac vas je trpao dionicama sto ne znam da l se ikad dogadjalo i to simultano, skoro svi mirovinci i vi to kupujete jer kao valjda vi znate bolje procijeniti rizike i vrijednost od onih kojima je to posao?!
I još se sad žalite da ste prevareni…. je, al tko vas je tjerao u igru u kojoj su mogući toliki gubitci?
@Vau
Koje nagodbe?
Nakon godinu dana Lex Agrokor je out i sve dolazi na naplatu.
Opa crobi u zelenom……
Neke nove materijalne činjenice 🙂
One koju će dogovoriti vjerovnici. Konačne.
Malo o trgovinskom traderu.
Ovo je smiješno da se postotak trenutne cijene računa i iskazuje od jučerašnje zadnje, a ne od jučerašnje prosječne kako je bilo prije. To veze s mozgom nema. Jučer je netko kupio u zadnji čas jednu dionicu i danas se po njoj gleda rast ili pad te dionice. Smiješno.
Usto, i ovo da se ne mogu vidjeti ask i bid nalozi izvan radnog vremena je isto nečija opaka umotvorina. Što je falilo onome od prije?
sutra bi trebala biti prezentacija FI, u ponedjeljak je dan počeka pa bi od utorka trebalo konačno krenuti trgovanje "todex" dionicama
Ja mislim da ti sanjaš neki malo vjerojatan scenarij!
[/quote]
ništa ja ne sanjam, napisano temeljim na činjenicama:
– za sutra je Ramljak najavio prezentaciju FI što znači da bi ista morala biti objavljena i na ZSE (u protivnom bi to bilo teško kršenje zakona)
– a glede blokade trgovanja vrijedi ovo: “Stoga je Agencija ocijenila da je u svrhu zaštite ulagatelja i osiguravanja redovitog i pravilnog trgovanja na uređenom tržištu potrebno privremeno obustaviti trgovanje dionicama izdavatelja do kraja sljedećeg trgovinskog dana nakon dana kada izdavatelji izvrše svoju obvezu objave javnosti godišnjeg izvještaja za 2016. godinu (…) zajedno s revizorskim izvješćem i tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2017. godine”, zaključuje se u rješenjima Hanfe.”
Vratio se optimizam na burzi ususret objavi revidiranih izvjesca za kompanije iz Agrokora, znaci li to da kupci ocekuju pozitivan rasplet?
@serija
ma bitno je da se konačno pusti trgovanje todexom idući tjedan, to bi vratilo živost na burzu…
p.s. ove prodaje po bidu zadnjih dana djeluju mi kao da dio ulagača prodaje druge dionice da skupe keš za očekivani početak trgovine todexom
Ja mislim da ti sanjaš neki malo vjerojatan scenarij!
[/quote]
ništa ja ne sanjam, napisano temeljim na činjenicama:
– za sutra je Ramljak najavio prezentaciju FI što znači da bi ista morala biti objavljena i na ZSE (u protivnom bi to bilo teško kršenje zakona)
– a glede blokade trgovanja vrijedi ovo: "Stoga je Agencija ocijenila da je u svrhu zaštite ulagatelja i osiguravanja redovitog i pravilnog trgovanja na uređenom tržištu potrebno privremeno obustaviti trgovanje dionicama izdavatelja do kraja sljedećeg trgovinskog dana nakon dana kada izdavatelji izvrše svoju obvezu objave javnosti godišnjeg izvještaja za 2016. godinu (…) zajedno s revizorskim izvješćem i tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2017. godine", zaključuje se u rješenjima Hanfe."
[/quote]
Objava je najavljena sutra za 15,00 sati.
Ovo nejde nikuda…smirivanje…pred ozbiljan pad ili rast…svatko neka sam procijeni.
Ja bi se kladio na ozbiljan pad prema onome što vidim…ali nikad ne znaš..zato i je burza nepredvidiva.
Ipak ga bude. Još ako to Povjerenstvo odradi posao kak se spada, bit će veselja i naslađivanja za široke narodne mase.
http://www.seebiz.eu/hdz-i-sdp-ipak-dogovaraju-istrazno-povjerenstvo-za-agrokor/ar-163288/