Kakva će ovo prilika za ukrcavanje biti, to nitko ni u snovima nije mogao sanjati.
Zato molimo drukere da što jače rade svoj posao kako bi nam zarada ove godine bila što veća!
Ja mislim da je totalno nelogicno da mirovinci brane Agrokor, nema nikakve logike.
neće oni braniti agrokor nego kupovati jeftino dionice tvrtki kćeri kad se omogući opet trgovanje jer te tvrtke će i dalje raditi jer su kvalitetne, a njihovi udjeli u tim tvrtkama postojat će i dalje…zato je zdrava logika kupiti kad su cijene na dnu (pogotovo u prvim danima po dopuštenju trgovanja), a kad se cijene oporave znatno će si popraviti krvnu sliku i prosječne cijene stjecanja
Ja mislim da su mirovinci već otpisali sve te udjele i da će se jedino ponovno se vratiti u Agrokor ili ovisna društva u nekom novom aranžmanu putem nagodbe ili slično.
Trgovanje se možda ionako neće pokretati do zaključenja nagodbe. Ne znam, vidjet ćemo.
Vauvau
To je potpuno točno, otpisali su.
Iako to samo povlačim paralelu s privatnim fondovima kod kojih se jasno vidi NAV=0.
Što je morao biti regulatorni zahtjev. Ne vjerujem da bi to sami radili.
A što će biti kad se otvori trgovanje to iskreno dragi Bog zna.
Ja tvrdim da ne bi smjeli kupovati sad kad su stvari kakve jesu, da se ne ponavljamo.
Ali opet, u ovoj žabokrečini je sve moguće.
Malima je najbolje iskrcati se, a nikako ne nasjesti na artificijelno izveden rast i izgubiti gaće.
jel ima neka službena vijest kad će se odblokirati todex? ne pratim pa sam možda propustio…
Što je u utorak?
sutra bi trebala biti prezentacija FI, u ponedjeljak je dan počeka pa bi od utorka trebalo konačno krenuti trgovanje “todex” dionicama
ok, hvala. bi trebalo? postoji li šansa da ne krene?
HANFA na žalost može sve pa tako i skočiti sebi u usta i opet produžiti odgodu početka trgovanja todexom…
no nadam se da im je zadnjih 5 mjeseci burzovne agonije bila dovoljna pouka i da to više neće raditi, neka puste ljude da trguju pa tko hoće neka kupuje/prodaje jer to i jest smisao burze, a ne da se oni igraju Boga i tobože štite ulagače..jer kad ih nisu štitili dok se cijelo desetljeće stvarao slučaj agrokor, ne trebaju niti sada
sutra bi trebala biti prezentacija FI, u ponedjeljak je dan počeka pa bi od utorka trebalo konačno krenuti trgovanje "todex" dionicama
Ja mislim da ti sanjaš neki malo vjerojatan scenarij!
HANFA na žalost može sve pa tako i skočiti sebi u usta i opet produžiti odgodu početka trgovanja todexom…
no nadam se da im je zadnjih 5 mjeseci burzovne agonije bila dovoljna pouka i da to više neće raditi, neka puste ljude da trguju pa tko hoće neka kupuje/prodaje jer to i jest smisao burze, a ne da se oni igraju Boga i tobože štite ulagače..jer kad ih nisu štitili dok se cijelo desetljeće stvarao slučaj agrokor, ne trebaju niti sada
Pa kaj ja znam.
Ak je ovima trebalo 6 mjeseci da napišu izvještaj, onda bi malim dioničarima trebalo pustiti 1 mjesec da prouče izvještaj.
Ako je točno da u izvještajima ima 4 milijarde eura viška fiktivno, sve firme se trebaju naplatiti iz džepa Ivice Todorića jer je krivo prikazivao izvještaje, a na osnovu toga si dijelio izdašne dividende.
Ako je pak Todorić u pravu pa su novi izvještaji frizirani da bi onaj lešinarski fond obogatio.
Nakon što se izvještaji (jedni i drugi prouče) svaki mali dioničar može sam za sebe odlučiti da li će ulagati u navedene firme.
Postavlja se samo pitanje da li ima dovoljno velikih bu.dala koji će uložiti u firme koji su temeljile svoj rast i dividende na lažnim izvještajima.