Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A kad je ono crno, ustvari možda samo sivo …
http://www.seebiz.eu/vujcic-stanje-u-agrokoru-je-stabilizirano/ar-163246/

Rizično je sad po meni sad kupovati bilo šta na ZSE,ni jeftino ni likvidno,pogledajte vani situaciju,više skoro uopće nema značnije korekcije marketa,Buffet i Soros su cashu većem nego ikada,nezaposlenost u USA skoro 4%,prodaja automobila na razini 2007g,recesija je pred vratima,to zna i Buffet i FED ali moraju dignuti kamatne stope da bi iste mogle sniziti kad to bude potrebno.
Sve u svemu,sutra može nastupiti kriza a može istina i za koju godinu,ali bitno je za istaknuti kako je sad rizično biti znatnije izložen u dionicama.Trgujem i ja,vani,jer sam pohlepan,ali vidim šta se sprema.Svejedno cash pozicija mi je značajna.
Na žalost,jednom kad krene srnj Hrvatska će biti u mnogo goroj situaciji nego 2009 g.Propuštene su prilike za reformama,dug nam je znatno veći,porezi ogromni a stanovnika sve manje.

Vremena su evidentno nesigurna, rast je prisutan, i to relativno snažan, i vani i ovdje, ali dosta toga ključa u pozadini. Naprosto je ona situacija “investors are looking for directions”, a smjera niotkuda.
Vani s jedne strane blagostanje, a nije isklučeno da za dva tjedna bude nuklearni rat.
Ovdje imaš srnj s todexom, kojem je stvarni netto rezultat u realnom životu usporavanje rasta gdp-a s 3.2% na 3%, a eto posijao takav cirkus po burzi da još uvijek zapravo ne vjerujem da je to tako. Možda naprosto ne kužim zašto je to tako. Vjerovatno najviše zbog otezanja sa svim. Da su odmah išli sa stečajem, hapšenjima, već bi odavno znali tražbine, imovinu i to bi sad već bilo u raspetljavanju. A ovako dragi Bog zna što je iduće.
Tako da je možda najbolje većinom cash, ali eto, neki rivp i još nešto neka se nađe.
Svrbe me brodari jako. U uptrendu su, ali su volatilije velike na mjesečnoj bazi pa je i to sve za dobiti žgaravicu.
Nadam se jedino da ćemo od iduće godine, negdje drugapolovica, imati bar 12 mjeseci oporavka prije nego izvana opet dođe neko srnj.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Raspad. Bila je tako dobra godina na početku tamo negdje prva tri mjeseca, čak sam i u četvrtom završio s finom dobiti unatoč eskalaciji Todexa i onda 5. mjesec zabilježen gubitak i od tad samo sporadično trgovanje, većina vremena u kešu. I sad u kešu ali nije mi drago gledati ovo propadanje jer je sve manje šanse da ova burza ikada bude ona kakav je bila 2006-2008… pola dionica je delistirano ili u stečaju. Tužno. A tužno je gledati neke kako se naslađuju.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Takmicenje koji ce gradevinac danas vise pasti! Za sada VDKT u neznatnoj prednosti!

sentiment na ZSE je toliko negativan da se to već u zraku osjeća

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Raspad. Bila je tako dobra godina na početku tamo negdje prva tri mjeseca, čak sam i u četvrtom završio s finom dobiti unatoč eskalaciji Todexa i onda 5. mjesec zabilježen gubitak i od tad samo sporadično trgovanje, većina vremena u kešu. I sad u kešu ali nije mi drago gledati ovo propadanje jer je sve manje šanse da ova burza ikada bude ona kakav je bila 2006-2008… pola dionica je delistirano ili u stečaju. Tužno. A tužno je gledati neke kako se naslađuju.

Mislim da se nitko ne naslađuje.
Naprosto ljudi imaju ogromne gubitke pa se malo ispušu.
Bolje tako nego da to drže u sebi.

Sad bi i ja mogao nešto napisati što sam pisao na početku godine, kada su me razni pozivali na neke vlakiće.

Ali neću.

Meni je sve to tužno i jako sam žalostan što ne mogu ulagati u ovo zemlju koju volim.
Nažalost, ZSE je samo pokazatelj u čemu se nalazi Hrvatska država.

Dok ne riješimo korupciju, sudstvo i počnemo se boriti protiv mafije koja je okupirala Hrvatsku bojim se da za koju godinu neće nitko ostati u Hrvatskoj.

Možda i mafija ode jer se neće imati od koga naplatiti.

Ali ti će zadnji, a prije toga će prodati Hrvatsku strancima i to na popustu.

VDKT sa 9,55 na 6,35, pa nazad na 10, pa nazad na 7,30, pa nazad na 9,90……sve u par sati….

I vi imate upravu ZSE koja je lijepo oznakonila da se uredno mogu provoditi ovakve manipulacije putem tvz.drazbi……i kako onda dalje na takvom trzistu…..

Ne znam, malo ce to oni nastojati smiriti, kao Agrokor je stabiliziran.
U biti, sa početkom trgovanja todexa moglo bi biti svašta (vjerojatno ozbiljan pad nekoliko dana pa i više sa nekoliko trzavica “rasta”), kad već sada sve pada, pa i ono što nema veze sa Todexom ali sentiment je takav. Mnoge dobre dionice nemaju veze sa Todoricem, ali pada sve naravno.
Dokle će? Malo pripremiti casha i čekati.

Prozivati Migru da je navukao ljude meni je degutantno. Čovjek je vjerovao u ono što je pisao, isto kao što serislav piše da je oporavak iza ugla a jasno je od prvog momenta kad je izašlo ovo s*anje s agrokorom da će se ovo desiti i da je cash king s povremenim uletima. No da će ovako biti nisam ni sanjao. Hrvatsko gospodarstvo u oporavku a firme u stečaj…

使用を信頼し、あなた自身の能力の

koja je ovo postala sprdačina od burze , nakon blokiranja todexa -svi su taoci …katastrofa…

vidiš kako se kolo sreće okreće, mnogi su se naslađivali zbog blokade trgovanja s todexom, svršavali na priče o 0 vrijednosti dionica,gaćama na štapu itd…sve dok i njih burzovna batina nije opalila po leđima!
karmična pravda :-))
[/quote]

Istina ..nasreću sam se Leda rješio , ali nažalost sa gubitkom i nakon 2-3 trejda kasnije u + , mislio sam da su sve druge firme na burzi taoci .posebno brodari u zadnje vrijeme …ali i ostale dobre firme ..
..bote …koda je počeo nuklearni rat u Hrvatskoj ..što se više trubi u javnosti o super stanju privrede ..na ZSE kataklizmički ..”neko” ovo dobro iz-vodi kolega -možda i izvana …

Na Jadroplovu je netko izašao sa kompletnim portfeljem.

PoAskuBidu

Nemam što ni dodati ni oduzeti.
Naprosto svatko piše ili ono u što vjeruje / vjerovao je (migra, ja, još poneki kolege) ili naprosto druka da bi nešto ušićario. To je ono što je meni osobno degutantno.
Inače, ovo s Agrokorom, da se rukovodilo na način na koji je trebalo, brzi popis tražbina, forsirana nagodba, stečaj, paralelan rad s firmama (to ajde nekako ide) itd. zaista nije trebalo imati takav negativan efekt na burzu, ali i opći sentiment u državi. GDP raste 3%, još prije par godina je padao 3%!! (op.a.), a sve ode vriti. Pa tko je tu lud?
Ali izgleda da su svojim muljanjem, skrivanjem i otezanjem naprosto uvukli strah u kosti svima i to je ono što je stvorilo negativan sentiment, a ne sam stečaj /propast Agrokora. Ili barem produljilo trajanje.
Vani Enron bum bum, stečajni došao, hapšenja, suđenja i za metar dva sve cvjeta ponovno.

Još nešto gore: mi smo zabavljeni negativnim sentimentom na burzi, a životni sentiment u narodu je takav da svi koji znaju držati šrafciger u ruci odlaze. Eno članak da 95 škola ove godine neće upisati niti jednog jedinog prvašića!!! Užas…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close