Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Todex dionice su sad prilika, triger fondovima da sruše kompletno tržište do tih razina da je to nezamislivo kako bi osigurali znatno jeftiniju kupnju drugih kvalitetnijih dionica kojih nesumnjivo ima i kako bi bar malko na taj način povratili gubitke koje imaju na Todexu.
Očekujem doista brutalan, neselektivni pad svih dionica.
Previše sam izložen u ATPL i DLKV tako da si ne smijem dozvoliti više od 100 k kn iako mislim da će prilika za ulaz u mnoge dionice biti povijesna….sada i tko zna gdje i tko zna kad ponovo…:-))

je sigurno. pad na malom volumenu tako da će se svi stići natrpati u milionskim količinama. da ponekad propratiš trgovinu shvatio bi da na ovim razinama nema likvidnosti ,a na nižima će biti još i manje. osim ako ne misliš na one što sami sebi prodaju.

who dares, wins

Todex dionice su sad prilika, triger fondovima da sruše kompletno tržište do tih razina da je to nezamislivo kako bi osigurali znatno jeftiniju kupnju drugih kvalitetnijih dionica kojih nesumnjivo ima i kako bi bar malko na taj način povratili gubitke koje imaju na Todexu.
Očekujem doista brutalan, neselektivni pad svih dionica.
Previše sam izložen u ATPL i DLKV tako da si ne smijem dozvoliti više od 100 k kn iako mislim da će prilika za ulaz u mnoge dionice biti povijesna….sada i tko zna gdje i tko zna kad ponovo…:-))

je sigurno. pad na malom volumenu tako da će se svi stići natrpati u milionskim količinama. da ponekad propratiš trgovinu shvatio bi da na ovim razinama nema likvidnosti ,a na nižima će biti još i manje. osim ako ne misliš na one što sami sebi prodaju.
[/quote]

Nemoj tako.
Kolega je vrlo iskusan.
Za razliku od nas zelenih

meni se ništa značajno neće promjeniti kad krene trgovina todexom. zadnji put sam imao od njegovih jedino ledo prije 7,8 godina i od tad ništa jer je krajnje nepošten prema malim dioničarima. ne mislite valjda da ću sad prodati npr. perspektivne građevinare koji su prošli sito i rešeto, psn i ostale golgote pa da se uvalim u todex. rađe onda rulet nego to. jedina satisfakcija bi mi bila da ga zatvore doživotno (njega i svu mu užu rodbinu) jer sam skoro cijelu ovu godinu izgubio zbog kr….a.

who dares, wins

meni se ništa značajno neće promjeniti kad krene trgovina todexom. zadnji put sam imao od njegovih jedino ledo prije 7,8 godina i od tad ništa jer je krajnje nepošten prema malim dioničarima. ne mislite valjda da ću sad prodati npr. perspektivne građevinare koji su prošli sito i rešeto, psn i ostale golgote pa da se uvalim u todex. rađe onda rulet nego to. jedina satisfakcija bi mi bila da ga zatvore doživotno (njega i svu mu užu rodbinu) jer sam skoro cijelu ovu godinu izgubio zbog kr….a.

perspektivne gradevinare?
obrnuta psihologija ili?

druze, slaba ti je tamk perspektiva, niti jedan izlistan nije sa zdravim nogama a treba trcat maraton ili sprint, svejedno..

Invest,
Znaci Ingra, IGH, hdel, thnk, dlkv = 0.

Veliko 0.
Rade da bi servisirali dugove, robovi banaka.
Marze su im ionako male, a svi su iscrpljeni do boli.
Potrebne su svima velike dokapitalizacije.

Ali dllv je imao već nekoliko dokapitalizacija i dalje ne funkcionira kako treba nakon svega.

imao je. ali ni dalje to nije to.
iako od svih gradevinara (a dlkv ipak nije klasicni gradevinar) subjektivno mislim da jd dlkv najbolji.

ne mislite valjda da ću sad prodati npr. perspektivne građevinare koji su prošli sito i rešeto, psn i ostale golgote pa da se uvalim u todex.

tvoji su novci pa radi s njima što hoćeš, ali tvrditi da su građevinari perspektivni baš i ne stoji…VDKT je do nedavno bio “perspektivan”, cijena na 400 kn a sad je na 16 kn, blokiran im je račun i pred stečajem su. INGRi je nedavno također blokiran račun (iako je prošla PSN) i pitanje je kako će tamo završiti, a vidimo da netko rasprodaje i THNK… svi oni imaju kao perspektivu, ali te perspektive kod građevinara ne djeluju nimalo optimistično

Ignore: KressoM, delux

nemam ni jednog od navedenih. kladim se na igh i dlkv od građevinara.

who dares, wins

uostalom Agrokor će u stečaj, to nitko ne osporava, i on će prestati postojati… a BLJE, VPIK, LEDO, ZVZD, JAMN… pa to su žive firme koje imaju konkretne proizvode, ispretumbati će se vlasništvo i idemo dalje!

ne bih se kladio na stečaj agrokora, logičnije je otpis oko 40-50% dugova te putem nagodbe pretvaranje ostatka duga u vlasničke udjele u agrokoru… razlozi za to su:
– teško bi se vjerovnici dogovorili tko bi dobio udio u kojoj tvrtki kćeri jer bi svi naravno htjeli u one bolje i profitabilnije, a ako dobiju udio u agrokoru, onda indirektno dobivaju udjele u svim tvrtkama kćerima,
– dobivanjem udjela u agrokoru i stavljanjem istih na burzu omogućava se svima da ih u neko dogledno vrijeme unovče po nekoj xy cijeni, a bude li agrokor radio dobro ta cijena može i porasti i nadoknaditi dio otpisanog duga
– sva imovina tvrtki kćeri je nedavno opterećena hipotekama za novi kredit od 480 mil.EUR (3,5 milijarde kuna) pa realno-što će neki vjerovnik s udjelom u firmi kćeri kojoj je sva imovina založena?
– od ranije postoje solidarna jamstva za kredite teška milijarde kuna i ovdje opet vrijedi isto kao i za prethodno – što će vjerovnik s udjelom u takvoj firmi nad kojom vise potencijalno pogubna jamstva i koja se mogu aktivirati svaki čas ako se ne potpiše sporazum/nagodba?

Ignore: KressoM, delux

Veliko 0.
Rade da bi servisirali dugove, robovi banaka.
Marze su im ionako male, a svi su iscrpljeni do boli.
Potrebne su svima velike dokapitalizacije.

hehe, eh kolega.. ajda daj jednu kompaniju na zse koja nešto radi,a da ne servisira dug prema banci???

New Report

Close