Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Opet logicka greska. Netko ce dobiti nalog?
Fondovi, svi, pisu Todex kao NAV=0.
S razlogom. Jer je to vrijednost.
I davanje vise od nule za to predstavlja kazneno djelo. Jer je to na papiru tako.
Nema slicnosti s dokapom PTKM i slicnog, gdje se prodavala prica. Ovdje postoji papir. Na kojem pise nula.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Kolega serislav….
očekujem neočekivano…bit će svega…ništa me ne smije iznenaditi…
Na rast ako i bude na početku ne trzam…
U konačnici očekujem brutalan pad i krvi do koljena. Spremio sam 100.000 kn i čekam.

ex. maratonac (05.10.2007.)... :-)))

Ja sam spremio bitno vise.
Ostalo je rivp, thnk, atpl i sl.

Ali mislim da ste u krivu jer todex dionice percipirate kao neko sveto loziste, vrtlog, magnet ili tak nekaj oko cega ce se sve vrtiti. To je sad par % ukupne TK. Cak niti u Crobexu.
Po meni, nakon ovoliko vremena, to je suha sljiva koja ce otpasti na pod i to je to.
Zivi bili…
Inace, priznajem da znam i razumijem na koje drivere ukazujete, jer kod nas je sve nakaradno, ali se nadam da ce trzisna logika prevladati i da ce to brzo tropa.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ajde lijepo smirite strasti. Objava izvješća ne mora značiti početak trgovanja. Po meni bi to trebalo učiniti tek nakon prihvaćanja nagodbe, jer je do tog trenutka sve zapravo i dalje velika špekulacija.

A sad ako trgovanje krene po objavi izvješća, trebat će dobro razumjeti sto izvješće znaci i na koji način će se nadomjestiti nedostajuci kapital. I možda najvažnije, na kojoj razini. Razini koncerna ili ovisnih društava. Oni će objaviti svoja izvješća i ona ne moraju u jednakoj mjeri dijeliti probleme kao matica. To će ovisiti dosta i o medjsuobnim duznicko-vjerovnickim odnosima društava s maticom i medjusobno drustava unutar koncerna, kao i njihovoj profitabilnosti.

Negdje kapital ne mora biti do kraja izbrisan. Naime, vrednovanje će proizlaziti iz očekivanog ili stvarnog dillutiona za formiranje novog kapitala (i/ili) profitabilnosti samog društva. Ako negdje preostane knjigovodstvenog kapitala i društvo je profitabilno, to dakle ne mora značiti da će postojeći kapital biti u potpunosti otpisan odnosno bezvrijedan.

Zato, polako…. cum grano salis.

Todex dionice su sad prilika, triger fondovima da sruše kompletno tržište do tih razina da je to nezamislivo kako bi osigurali znatno jeftiniju kupnju drugih kvalitetnijih dionica kojih nesumnjivo ima i kako bi bar malko na taj način povratili gubitke koje imaju na Todexu.
Očekujem doista brutalan, neselektivni pad svih dionica.
Previše sam izložen u ATPL i DLKV tako da si ne smijem dozvoliti više od 100 k kn iako mislim da će prilika za ulaz u mnoge dionice biti povijesna….sada i tko zna gdje i tko zna kad ponovo…:-))

VDKT 15,16 zadnjq ..to je to over?

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

Todex dionice su sad prilika, triger fondovima da sruše kompletno tržište do tih razina da je to nezamislivo kako bi osigurali znatno jeftiniju kupnju drugih kvalitetnijih dionica kojih nesumnjivo ima i kako bi bar malko na taj način povratili gubitke koje imaju na Todexu.
Očekujem doista brutalan, neselektivni pad svih dionica.
Previše sam izložen u ATPL i DLKV tako da si ne smijem dozvoliti više od 100 k kn iako mislim da će prilika za ulaz u mnoge dionice biti povijesna….sada i tko zna gdje i tko zna kad ponovo…:-))

Da, jedino uglavnom bude kontra onog šta većina očekuje 😉

@bugs
Kolega, sumnjam da većina očekuje brutalan pad. Većina očekuje rast.
I ja ga očekujem. Očekujem doista brutalan rast na ZSE, ali tek nakon još jednog masakra u hrvatskoj režiji.

Ajde lijepo smirite strasti. Objava izvješća ne mora značiti početak trgovanja. Po meni bi to trebalo učiniti tek nakon prihvaćanja nagodbe, jer je do tog trenutka sve zapravo i dalje velika špekulacija…

nismo li ovo već apsolvirali? kako je trgovanje sastavnicama Agrokora prekinuto? HANFA-inim rješenjem u kojoj stoji to što stoji, da se sad ne ponavljam; nikakva nagodba, nikakvo suđenje Todoriću ili nešto treće nema utjecaj na to
ili će trgovanje početi po postojećem rješenju HANFA-e ili će se ‘sjetiti’ nečeg novog, do nagodbe još treba dosta vode ispod savskog mosta proteći
uostalom, osnovne crte nagodbe se već naziru, dobavljači su dobili 40% starog duga, ostalo najvjerojatnije otpisuju; što se tiče financ. institucija tu ima puno zahtjeva da bi se znalo jednoobrazno koliki će biti otpis kod koga

tako bi isto mogli reći da ne znamo vrijednost ničeg dok ne vidimo što će biti s tužbama Sberbanke i drugih nezadovoljnika, pa tko će to dočekati? ti sudski sporovi će se vuči godinama!
uostalom Agrokor će u stečaj, to nitko ne osporava, i on će prestati postojati… a BLJE, VPIK, LEDO, ZVZD, JAMN… pa to su žive firme koje imaju konkretne proizvode, ispretumbati će se vlasništvo i idemo dalje!

Upravo na HTV1 slušao Bakića.
Iako imam pravilo da ne trgujem dionicama u kojima je on prisutan, moram priznati da me ugodno iznenadio.
Kao neki drugi Bakić, detekcija problema domaćeg tržišta kapitala mu je 100% točna, po meni, a što više, isto je obrazložio kroz psihološko/ekonomski efekt domaće realnosti.
Ponudio je i obrazloženje svojih stavova kao i ponuđena rješenja istih iz jedne vrlo zanimljive percepcije mjenjanja svijesti, mahom birokratske zemlje, kao naša.
Bravko Bakić !

Emisija se zove “U svom filmu” HTV1

Upravo na HTV1 slušao Bakića.
Iako imam pravilo da ne trgujem dionicama u kojima je on prisutan, moram priznati da me ugodno iznenadio.
Kao neki drugi Bakić, detekcija problema domaćeg tržišta kapitala mu je 100% točna, po meni, a što više, isto je obrazložio kroz psihološko/ekonomski efekt domaće realnosti.
Ponudio je i obrazloženje svojih stavova kao i ponuđena rješenja istih iz jedne vrlo zanimljive percepcije mjenjanja svijesti, mahom birokratske zemlje, kao naša.
Bravko Bakić !

Emisija se zove “U svom filmu” HTV1

Slažem se sa svime što si napisao. Samo deep value i DDJH…..ne idu u istu rečenicu….al svaka čast na svemu što je napravio u životu i kako danas djeluje na društvo

Gledao sam ga na TV-u.
Znamo da je nedvojbeno pametan čovjek, sa svim dobrim i dvojbenim stranama, koje smo mnogo puta opjevali.
Svaku sreću u daljnjem radu želim.

New Report

Close