Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Točno. Ali to je dobro. Znači da ne bi trebalo biti (puno) gore. Već samo bolje.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Jer Agrokor zaista nema ni približnu važnost koja mu se pridaje.

možda ne bi trebao imati…ali očito ima

Ignore: KressoM, delux

Jer Agrokor zaista nema ni približnu važnost koja mu se pridaje.

možda ne bi trebao imati…ali očito ima
[/quote]

Objektivno nema. Ali subjektivno ima i onda je rezultat da ima. Samoispunjujuće proročanstvo.
I sad naši umjesto da kažu “ljudi, to se rješava, idemo dalje” oni podgrijavaju psihozu zato jer je Agrokor bitan NJIMA, nema više uhljebilišta.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://zse.hr/default.aspx?id=78781

postavlja se pitanje, koliko će nama uopće ostati tvrtki za trgovanje na ZSE, više od 15 teško, evo i danas se jedna priprema za vječna lovišta

kupnja na većini dionica je takva rupa da te jeza prođe…. sad “povoljno” kupiti nije problem, ali kad hoćeš izaći iz pozicije možeš jedino s dvoznamenkastim gubicima da boli glava

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

raspon vam je kolega ogroman, od 10-99, dajte to malo preciznije sabijte, možda 40-60

Baš sam jučer pogledao svoj portfelj iz 2006 godine. 75% dionica što sam imao su ili nestale sa burze, propale ili završile u predstečajnoj nagodbi. Pa ti ulaži dugoročno…
Ako nevalja gospodarstvo, nevalja niti burza.

Tu je glavni problem.
Nesigurnost ulaganja, nema pravne zaštite za male dioničare, dionica Vam za mjesec dana može biti izbačena iz burze.

Bilo zbog stečaja ili likvidacije firme, zbog lažnih izvještaja i kriminala (razni stečajevi tipa KSST,DIOKI, VDKT) ili zbog vrlo dobrih rezultata firme.
Kada su dobri rezultati onda se ide na istiskivanje malih dioničara.
(vidi TNPL, Veterinu, Chromos Agro…………….).
Rezultat je isti. Više se ne može trgovati istim na ZSE.

Još malo biti će samo 20 dionica, a mi ćemo svi prebacivati iz šupljeg u prazno.

To je dosadno i pushing.

Zato pametni znaju čemu služe druge burze.

Ipak je to naša teško zarađena lova.

usprkos kolegama pesimistima kojima ipak treba biti zahvalan da troše svoje dragocjeno vrijeme na zse forumu kako bi nam prenjeli svoje mišljenje da je najbolje “pobjeći” sa zse moja su iskustva potpuno oprečna,biće da to ima neke veze sa “srećom”:-))
odavno su naši stari izrekli da se je bolje roditi bez one stvari nego bez sreće jer….
šalu na stranu dobronamjerna preporuka pesimistima s moje strane je da bace oko na ovu temu
http://www.poslovni.hr/forum/tema/the-best-of-prilike-svih-vremena-na-zse-neiskoristeno-neprezaljeno-42072?page=last

jer na njoj ne samo da su dokumentirane prilike vrijedne uvrštavanja u kategoriju jackpot
kakvih se nebi posramile niti puno razvikanije burze već se na nekim dionicama i ponovljene i nadmašene kao još jedan od dokaza u nizu da se kotač povijesti okreće.
i da nije sve u sreći već ima puno i u strpljivosti,učenju,intuiciji,logici,prikupljanju informacija…
i da mudri ulaze kad treba i izlaze kad treba ili barem nešto približno tome i zarada neće izostati.
što se tiče spomenutih delistiranja i istiskivanja ona su daleko od čestog slučaja.
uostalom malo se kome dogodilo a da nije bio svjestan te mogućnosti prilikom ulaganja te da je svjesno preuzeo taj rizik.
ako se je nekome dogodilo po vlastitoj ispovjesti u 75% portfelja?? taj je napravio jednu od osnovnih grešaka pri investiranju i iz toga sigurno nešto naučio i sada ima priliku da naučeno naplati ili zašto ne razmotriti mogućnost ulaganja u fondove?
nije potrebno niti dobro za svakog ulagača da sam donosi odluke za koje nije “stručan” ili se nije rodio pod sretnom zvijezdom zar ne?
svi smo mi na marketu rođeni pod sretnom zvijezdom jer zajednički(avg) imamo bitno veću priliku ostvariti veći prinos nego na oročenju.
osobno sam prezadovoljan i nemam dvojbi kako dalje.
puno uspjeha želim svima koji nisu zadovoljni ostvarenim.
strpljiv rijetko kada ne naplate a tko se nije rodio strpljiv može to i naučiti na tuđoj ili svojoj koži.
neki su i prodali na dnu i sada crnjače,biće drugi puta barem malo strpljiviji…
svakome po vlastitom izboru,za poštenije ne znam,ne tražim niti bi dao.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Baš sam jučer pogledao svoj portfelj iz 2006 godine. 75% dionica što sam imao su ili nestale sa burze, propale ili završile u predstečajnoj nagodbi. Pa ti ulaži dugoročno…
Ako nevalja gospodarstvo, nevalja niti burza.

Da se razumijemo nemam sada tih dionica ali to su bile ceba, snba, igh, vdkt, bzjk, ht, koei, ingr, jdpl, tnsa, eig, jdba. U to vrijeme je to bio vrhunski portfelj 🤣🤔

kiko123 @ u to vrijeme o kojem pises je sve bilo vrhunski,,i to vrijeme nikad vise …

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

“nikad više”
hahaha….

šalu na stranu dobronamjerna preporuka pesimistima s moje strane je da bace oko na ovu temu
http://www.poslovni.hr/forum/tema/the-best-of-prilike-svih-vremena-na-zse-neiskoristeno-neprezaljeno-42072?page=last

jer na njoj ne samo da su dokumentirane prilike vrijedne uvrštavanja u kategoriju jackpot
kakvih se nebi posramile niti puno razvikanije burze već su na nekim dionicama i ponovljene i nadmašene kao još jedan od dokaza u nizu da se kotač povijesti okreće….

zse je mlada burza i ima puno boljih primjera sa dužom povijesti trgovanja ali bit je ista.
burza je mjesto gdje strpljivi dočekaju nove vrhove koji nadmašuju stare točka
tek smo na početku novog ciklusa i biti će toga još ali za sada
ATH2 nadmašio ATH1(2007)na:
1.korf
2.vlho
3.rivp
4.jmnc
da nije bilo todomora lista bi već danas bila duža a ovako pruža se nova
prilika za one kojima nije dovoljno dokaza da se kotač povijesti okreće i
da će to tako biti dok će biti svijeta.
znam znam….
sunce će se ugasiti za 5 mlrd godina
nismo sami u svemiru
doći će ratovi,potresi ,tsunamiji,smakovi svijeta…..
ali i prije toga novi vrhovi nadmašuju stare a za mudre i strpljive
bilo je i biti će prilike za pokupiti puuuuno jackpotova ili za nemudre i nestrpljive prilika za proliti puuuuno SŽJ
svakome po njegovom izboru,za poštenije neznam

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Migra, zaboravio si ATGR koja je nadmašila u jednom trenutku cijenu iz IPO-a.

ex. maratonac (05.10.2007.)... :-)))

New Report

Close