Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Takve smiješne članke će pušiti stvarno samo oni totalno neupućeni, i naravno oni koji i dalje nasjedaju kojekakvim jeftinim drukovima sa preostalih foruma (za sada jos samo jedan).

evo kolega, ove ptičice se vrednuju 2mld.dolara na burzi, skoro kao svi Hrvatski turisti, više nego svi brodari i građevinari i ostalo razno

Tvorac Angry Birdsa vrijedit će na burzi 2 milijarde dolara

Valjda postoji razlog za to,zar ne?

https://www.investing.com/rates-bonds/croatia-government-bonds

I dalje lagani pad prinosa 10y i više ne tako lagani na 5y.
A ove kraće više skoro niti ne nose prinose.
Nama je smart money kreditni rejting već digao, čeka se S&P.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Bilo je za očekivati da će se s početkom rujna i prometi na burzi barem mrvicu povečati, a kad ono su se još mrvicu smanjili. Bez rivp-a u prva dva sata jedva milijun prometa. I to uglavnom po bidu. Valjda kiša djeluje depresivno na ulagače. A i kad je peklo sunce bilo je isto …

Znaju oni gdje je kulen seka, cvarci, sokci i kobase prave. Od toga ne rastu dukati, al’ zato bude nesto drugo 😉 Vaš link …[/url]

Ja sam i dalje uvjeren da mirovinci cuvaju cash za Agrokor….

Ja sam isto bio duboko uvjeren u to. Ali ima jedan veliki problem.
S obzirom na činjenicu da se cijeli Todex knjiži po čistoj nuli u NAV-u onda nije moguće davati više od nula za to, ne? Čisto kazneno djelo, to nije niti špekulacija.
Jedino ako ne dobiju neka čvrsta uvjeravanja, i to službeno, da vrijednost nakon nagodbe neće biti nula, e onda bi smjeli kupovati pa špekulirati. Ali gledajte, tko im to jamstvo može dati? Ja mislim nitko.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

naravno, ako im Ante obeća da će i dalje umirovljenicima četvrtkom davati 10% popusta, to je njima dovoljno, ako to dobiju, onda OMF mogu i 100% popušiti i opet ih nitko ništa pitati neće

hmm… ako agrokor opstane (a po svemu sudeći to bi se ipak na kraju moglo i dogoditi), onda će vjerovnici dio obveza otpisati, a za ostatak dobiti udjele u Agrokoru… nakon raspodjele udjela na vjerovnike, lako moguće da mirovinci krenu u otkup udjela od vjerovnika ili da se to odradi kroz jednu veliku transakciju i da tako postanu većinski vlasnici u Agrokoru, što zapravo ne bi bila loša varijanta za HR jer bi firme i dalje ostale u našem vlasništvu, kao i izvori vode, stotine hektara poljoprivrednog zemljišta itd., a upravljanje bi sigurno bilo bolje i odgovornije nego pod todorićem
u tom kontekstu čuvanje keša od strane OMF-ova ima i te kako logiku

Ignore: KressoM, delux

Točno. Jedino da idu na neke vrste dokapa pa da za to čuvaju pare.
Ali ne znam točno u kojoj kombi bi to išlo, kad uzmete u obzir sve što ste gore naveli.

to bi im bio pravi zadatak za tvrtke u problemima, preuzeti, dovesti pravi menadžment, oporaviti i prodati, ali što će oni, kad su im spalionice draže, a stranci po tom modelu preuzimaju VART

@serislav
ne mora sad biti dokap, nego mirovinci jednostavno otkupe novoformirane udjele u agrokoru od vjerovnika, a što je interes i vjerovnika jer to su mahom banke i nešto dobavljača kojima nije cilj biti suvlasnik u agrokoru nego doći što prije do keša
osim toga, ovo bi za vladu bio izvanredan uspjeh kad bi agrokor ostao u HR rukama, a da ne padne na teret državnog proračuna…
naravno da mirovinci ne bi ovdje trebali ostati zauvijek nego napraviti strategiju za idućih 5 godina radi transformacije agrokora i stabilnog-profitablinog poslovanja…tko zna, možda za 2-3 godine bude i IPO dionica agrokora na nekoj od stranih burzi radi dobivanja beskamatnog kapitala? da je sam gazda to napravio,ne bi ni upao o ova sran.a

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close