Cijena todorki (rast-pad) će ovisiti isključivo o tome kakvi budu rezultati dubinske financijske analize koja traje, traje i traje. Ali kad ju jednom objave za svaku pojedinu od firmi, tada će biti ili nastavak pada cijene, ili nagli rast. Samo da dočekamo da se objavi koliko je tko duboko u glibu.
Ledo i Jamnica kao firme koje su radile najbolje, vjerojatno su i najveći jamci svim mogućim kreditima, pa mi mogle imati i najveći uteg oko vrata. Belje i Vupik vjerojatno bitno manje. Imam nešto sitno Belja, pa sam možda i malo subjektivan. Vidjet ćemo. Nadam se već za mjesec dana.
Bisakovi hvala na savjetu ali kada bih prodao Belje i pregrizao gubitak ja trenutno ne vidim što bi u ovom trenutku kupio da vratim barem dio izgubljenog kapitala na Belju….
To sta radite zove se cisto kockanje, treba znato zasto se nesto kupuje da li je vrijedno po toj cijeni i koliki su rizici, a meni se cini da vas boli taj gubitak na belju i ocete ga posto potom povratit, treba znati kada otpisat gubitak i krenit ispocetka s investicijom, a prica oko agrokora nece skoro zavrsit trajat ce godinama te s te osnove nema ni razloga da cijena raste osim spekulativne naravi, po kojoj racunici procijenjujete vrijednost belja po dionici kada ce ti podaci mozda u najboljem slucaju biti poznati za najmanje godinu dana, znaci neka priblizna vrijednost se ne moze ocijenit te je svaka cijena koju platite skupa, zasto kupujete opet nesto sta je skupo ??
StatusQuo hvala na osvrtu, postoji šansa da ovaj keš koji je bio namijenjen Belju usmjerimo u nešto drugo samo što?
Lrh?
Plag?
Adrs?
StatusQuo hvala na osvrtu, postoji šansa da ovaj keš koji je bio namijenjen Belju usmjerimo u nešto drugo samo što?
Lrh?
Plag?
Adrs?
Kolega,nije ZSE jedina burza na svijetu,a i nema bas neki izbor dionica i nisu dionice jedino u sto se isplati ulagati.
Treba najprije “stati na loptu”,razmotriti rizike i mozda konzervativije uloziti nakon odredenog vremena!
Čudi me da kao ozbiljan investitor problem vidite u potražnji za turističkim uslugama.
Ja ga vidim sasvim suprotno. U ponudi. EU, Azija tržište je cijeli svijet.
Hrvatska se mora promatrati kao svjetska globalna destinacija.
Elitni dohodovni hrvatski turizam je tek izašao iz maternice. Upravo takvu ponudu stvara Valamar, jer
nije pitanje ima li gostiju (to vam je onaj opskurni tip turizma sa pločicama na Jadranskoj magistrali)
nego što ponuditi gostu više platežne moći.
http://www.jutarnji.hr/globus/turizam-2016.hrvatskoj-treba-jos-300-novih-hotela/31873/
Mislim da turizam ima prostora za rast barem za još 50% ako ne i za duplo, ja do 2022 očekujem 150mil turista u Hrvatskoj, ova godina je pokazatelj tog smjera. A ako gledamo kategorizaciju i ulaganja po hotelima mislim da tu Maistra ulaže najviše i mislim da bi neki njeni hoteli trebali biti kategorizirani sa 7* zvjezdica
Čudi me da kao ozbiljan investitor problem vidite u potražnji za turističkim uslugama.
Elitni dohodovni hrvatski turizam je tek izašao iz maternice. Upravo takvu ponudu stvara Valamar, jer
nije pitanje ima li gostiju (to vam je onaj opskurni tip turizma sa pločicama na Jadranskoj magistrali)
http://www.jutarnji.hr/globus/turizam-2016.hrvatskoj-treba-jos-300-novih-hotela/31873/
Mislim da turizam ima prostora za rast barem za još 50% ako ne i za duplo, ja do 2022 očekujem 150mil turista u Hrvatskoj, ova godina je pokazatelj tog smjera. A ako gledamo kategorizaciju i ulaganja po hotelima mislim da tu Maistra ulaže najviše i mislim da bi neki njeni hoteli trebali biti kategorizirani sa 7* zvjezdica
[/quote]
Kolege su gore navele da jedan od velikih razloga dolazak i turistički bum u HR… upravo zbog sigurnosti…
Prije mjesec dana gledam u Dubrovniku mladih Francuza, Rusa, Njemaca…. nikad nije bilo više, rekao bi da smo sigurna desetinacija.
Ne daj bože da dolje neki lik krkne petardu!
Što se tiče cijena, pr. u Tunisu hotel 5 * 7 dana uključujući i avion 5.900 kn za četveročlanu obitelj.
I da ne nabrajam…
IGH? Po čemu to? Radi zadnja dva pozitivna kvartala? Jel’ samo ja gledam tablice na mojedionice ili ima još netko. Pa tamo nema stavke koja nije u debelom crvenom minusu…
IGH? Po čemu to? Radi zadnja dva pozitivna kvartala? Jel' samo ja gledam tablice na mojedionice ili ima još netko. Pa tamo nema stavke koja nije u debelom crvenom minusu…
Kupuj kad nitko ne kupuje. Kad zazeleni (a počelo je, već dva zaredom) bit će već prekasno za jeftini ulaz. Djeluj kontra tržišta. Budi ispred drugih. Ak ovo sve ne kužiš što sam ti napisao, a ti onda čekaj da bude zeleno. I ne samo na IGH. Bilo gdje drugdje.
[/quote]
Kolege su gore navele da jedan od velikih razloga dolazak i turistički bum u HR… upravo zbog sigurnosti…
Prije mjesec dana gledam u Dubrovniku mladih Francuza, Rusa, Njemaca…. nikad nije bilo više, rekao bi da smo sigurna desetinacija.
Ne daj bože da dolje neki lik krkne petardu!
Što se tiče cijena, pr. u Tunisu hotel 5 * 7 dana uključujući i avion 5.900 kn za četveročlanu obitelj.
I da ne nabrajam…
[/quote]
Kakve veze ima Tunis s bilo čime ? Ukoliko želite uspoređivati relevantne turističke ponude onda se fokusirajte na slične kulture.
Gledam i ja tablice,to je prošlost,i to stoji da je crveno.
Al gledaj nove poslove i trend ,a kad u tablicama bude zeleno … E onda će sadašnje cijene dobiti O iza sadašnjih,otprilike ,valjda.
Kolega trial mudro zbori,još Vam ni prekasno uskočit, al svako zasebe ….
evo što će ponuditi takvom gostu: