turisti su na ZSE više nego fer vrednovani u odnosu na ostatak tržišta…a što će biti za 2 godine – tko zna? mi sad imamo vrlo velike stope rasta jer je konkurencija u problemima zbog rata i sukoba pa europljani radije dolaze ovamo nego idu dolje, ali za 1-2 godine percepcija se lako okrene pa možemo lako imati jače padove dolazaka i noćenja, a oni rast
[/quote]
Točno, ali, činjenica je da turisti imaju još dosta prostora za podizanje cijena noćenja i usluga, naročito oni više kategorizirani.
[/quote]
dizanje cijena rezultirat će manjim interesom gostiju, pogotovo što konkurencija (grčka, turska, egipat…) ide s nižim cijenama da vrate izgubljene goste….sukobi dolje jenjavaju, situacija se smiruje i to nije pozitivna situacija što se našeg turizma tiče i vjerojatno će zbog toga 2017. biti i za duže vrijeme ostati rekordna godina HR turizma
[/quote]
Loš pokušaj druka , zorangumtane , trebate to malo suptilnije ,!
turisti su na ZSE više nego fer vrednovani u odnosu na ostatak tržišta…a što će biti za 2 godine – tko zna? mi sad imamo vrlo velike stope rasta jer je konkurencija u problemima zbog rata i sukoba pa europljani radije dolaze ovamo nego idu dolje, ali za 1-2 godine percepcija se lako okrene pa možemo lako imati jače padove dolazaka i noćenja, a oni rast
[/quote]
Točno, ali, činjenica je da turisti imaju još dosta prostora za podizanje cijena noćenja i usluga, naročito oni više kategorizirani.
[/quote]
dizanje cijena rezultirat će manjim interesom gostiju, pogotovo što konkurencija (grčka, turska, egipat…) ide s nižim cijenama da vrate izgubljene goste….sukobi dolje jenjavaju, situacija se smiruje i to nije pozitivna situacija što se našeg turizma tiče i vjerojatno će zbog toga 2017. biti i za duže vrijeme ostati rekordna godina HR turizma
[/quote]
Loš pokušaj druka , zorangumtane , trebate to malo suptilnije ,!
[/quote]
1. barikb pitao me za mišljenje, ja sam obrazloženo odgovorio… po čemu je to onda druk?
2. misliš li doista da ičiji post ovdje utječe na turistički sektor u HR i sa 0,0001% ??
3. zbog čega osjećaš potrebu ubaciti se u tuđu raspravu iako te nitko ništa nije pitao? nekakav kompleks iz djetinjstva, što li!?
Rasprava je po samoj naravi foruma multilateralna, tako da je svaki komentar dobro došao.
Kada s te napisali da bi 2017. godina mogla još dugo vremena ostati rekordna godina HR
turizma, ostao sam iznenađen, da nije nekakav lapsus ili ste htjeli nekako drugačije formulirati.
Prije svojih investicija nastojim prikupiti što više informacija i moje informacije nisu takve.
Turizam je djelatnost za koju Hrvatsku ima velike mogućnosti, ali su one strašno slabo
korištene do sada zbog socijalističkog nasljeđa itd. Vjerujem da je to iza nas i da će svaka
godina biti bitno bolja, jer sve drugo bi bilo neočekivano.
Isto tako vidim da mnogi mali ulagači misle da kada je neka dionica rasla da je dosegla vrh
i da više neće, to je vrlo rizično razmišljanje u smislu propuštanja dobiti, ali to je neka druga tema.
Znači kriza Agrokora je najvećim dijelom poništena, kako u bankarskom sektoru tako i kod potražnje stanovništva i radu firmi.
Ide prema boljemu, samo treba biti strpljiv.
Čini se da će RIVP povući u korekciju cijeli Crobex. Naročito zato što ima veliku težinu u izračunu Crobija.
Opet nedobre vijesti. A sad će stradati i dionice koje nisu niti rasle u zadnje vrijeme.
Više optimizma Trial, što kažete na ovo penjanje Valamara na visokom prometu ?
Imate li kakvu viziju RIVP za godinu ili dvije?
Rasprava je po samoj naravi foruma multilateralna, tako da je svaki komentar dobro došao.
a po čemu je komentar zm1, gdje je na moja obrazloženja razmišljanja napisao samo da je to druk, komentar koji je na bilo koji način doprinio raspravi?!?
Kada s te napisali da bi 2017. godina mogla još dugo vremena ostati rekordna godina HR
turizma, ostao sam iznenađen, da nije nekakav lapsus ili ste htjeli nekako drugačije formulirati.
po ovom pitanju čut ćemo se iduće godine u ovo doba i procijeniti tko je bio u pravu…turizam je JAKO osjetljiva biljka, osjetljivija nego brojne druge gospodarske grane, na koju utječe xy faktora koje u ovom trenutku ne možeš znati
Od mene neće doći nikakva lova na burzu dok ne vrate Ledo, Vupik, Belje i Jamnicu za dokup jer su to jedine dionice koje imaju budućnost
Sto Vi ocekujete da se npr. 01.10. vrate na burzu? Lom, ili disperizija gubitaka ili ste mozda spremni za dokup?
[/quote]
Ja čekam sa velikom količinom keša za dokup jer samo na Belju imam trenutni minus od 80%
@SeRija
Mislim da minus na BELJU necete vratiti nekontroliranim dokupom “nozeva u padu”.
Budite oprezni i malo se informirajte!
Naravno sa svojim novcem mozete raditi sto hocete,ali razmislite !
Prihvaćam da ima više faktora, međutim ključni su da kapaciteti toliko rastu i toliko se
ulaže da su manji prihodi ili brojevi noćenja samo teoretska mogućnost.
Usporedno sa investicijama korigiraju se i cijene i raste potrošnja u hotelima.
Samo jedna turistička kompanija ulaže 2 milijarde kuna do 2020. i to bez
potencijalnih akvizicija.