Evo jedan jeftini primjer zapadnjačke kuture obmane javnosti
Kako se usluga parkiranja, pauka i svega povezanoga u Puli, rješava preko gradskoga poduzeća, a koje je ujedno najveći sponzor IDS, razmišlja se već netko vrijeme kako podiči cijene pariknga i popratnih usluga da se blagajna IDSa popuni.
Naravno sponzorstva prema IDSu idu u zakonskim okvirima, a ostala preko trečih fiktivnih poslaova Pulaparkinga.
Međutim za veće cijene traba pripremiti javnost, pa kreče plaćena propaganda kao ;
https://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/parkiranje-u-puli-najjeftinije-na-jadranu/
jedva milja i nešto prometa. svaki dan srušimo neki rekord. negativni.
Nakon što su se pojavili zainteresirani i mogući kupci za najjače Todorke i sada kada je skroz jasno da će se Agrokor rasprodati u dijelove, u pametnije ruke, stvarno je smiješno čitati postove pojedinaca koji vidovito predviđaju krah i propast Zagrebačke bruze.
Za Todorićevu jahtu i helikopter deseci kupaca, za najjače tvrtke četiri do pet zainteresiranih
Bit će zanimljivo vidjeti što će biti sa Todorkama kad se otvori trgovanje i nakon što se bude malo jasnije znalo tko je od stranih ulagača zainteresiran za preuzimanje koje firme. Ja mislim da će njihove cijene rasti i to uz promete, a ovi koji predviđaju krah svega na burzi ne idu mi na ignore samo zato što se volim dobro nasmijati. Malo smijeha u ova turobna vremena nikada nije na odmet.
Znači Vama je glavni argument za daljnji rast CROBEXA Agrokor nakon što je masa ulagača popušila veliku lovu.
Uopće ne dvojim da će biti ogroman promet na agrokorovim perjanicama zaduženja kada krene trgovanje.
Znate zašto?
A znate zbog čega su mali prometi na burzi otkada je Agrokor otišao na vječita lovišta.
Jedino što čekam je da donesemo LEX Todorić pa izručimo cijelu familiju Todorić Rusima.
Rusi će vjerujte naći svoj novac, a usput će naći i ostale milijarde dolara.
Pa ćemo vidjeti da li će Plenky i dalje štititi privatno vlasništvo ili će tvrtke Agrokora dobiti natrag svoje novce.
Ako se novci vrate kući mislim da neće biti pada Agrokorovih dionica.
Mene inače zabavljaju optimisti na ZSE.
Njima je najlakše uvaliti dionice.
Inače, kaj Vas ne brinu ovi rekordi (ne mislim na ZSE makar i tu ima negativnih rekorda) na stranim tržištima?
Najbolje mi je objašnjenje da padaju zbog geopolitičke ili geološke (potresi) nestabilnosti.
Pa geopolitička nestabilnost je od ulaska Rusije na Krim i u rat na Siriju.
Problem je Kina koja je glavni izvoznik u S. Koreju a tu su trenutno sankcije.
"Na burzama je sve u minusu, samo cijene zlata rastu.
Investitori su, umjesto u dionice, počeli ulagati u zlato i ostala tradicionalno sigurna utočišta za kapital u nemirnim vremenima, javlja Hina."
ako ovi zarate nuklearnim oružjem, bit će na burzama krvi do koljena tko za do kada
ako oni zarate nuklearno, burza će nam biti najmanja od svih briga. mrtvaci naime i nemaju puno velikih briga
Kako ići naprijed kada jučer, podpredsjednica Vlade, Dalić, daje izjavu u kojoj tvrdi da neće ići na smanjenje PDVa jer to neće ništa pojeftiniti ?
Ovom rečenicom, žena je lijepo objasnila, da ona kao ekonomistica vidi iskrivljenu sliku istine i njenih posljedica ?
Vaditi će se argumentima da ukoliko i smanje PDV trgovci će razliku nadopuniti maržama. A gdje su državni mehanizmi da to spriječe ?
Inače je to zadnjih 10 god. naših Vlada jedini i stavrni problem kojim se oni okupiraju .
Tko će više građane zemlje nategnuti u svoju korist ; država, banke, tvrtke……., te sve se svodi samo na primitivnim i kratkovidnim rješenjima zabadanja što dublje u novčanike građana. Bez ideja i plana dugoročnih posljedica u bilo kojem smjeru.
Tako je jučer Ministar poljoprivrede želio napraviti ugodno s korisnim : uvoznom lobiju ( Kaufland, Lidl, Bila….) , želio je izbiti iz novčanika dio marže jeftinim uvozom EX YU poljoprivrede, dodatno napuniti blagajnu države, kao i pomoći našoj poljoprivredi da se izjednači u utakmici cijena s EX YU poljoprivredom.
To je mogao napraviti samo na taj način ili drugi način, odnosno da smanji namete države na njihovo poslovanje. Kako ovo drugo nije opcija jer uhljebi vole ugodn život bez stresa, odlučio je ono prvu.
Plenković koji mu je najprije tajno naredio da to naprvi sada mi javno naređuje da to makne, a Dalić ne spušta PDV da ga trgovci ne zgrebe u razlici.
EVO RIJEŠENJE : UKINUTI POREZ NA DOBIT, UVESTI POREZ NA PROMET OD RECIMO 10% NA SVAKI IZDANI RAČUN.
Rezultat :
1. Svi plaćaju porez ( sada samo bud..e plaćaju )
2. Veliki plaćaju veliki porez, mali mali
3. Cijena roba i usluga, preko noći će drastično pojeftiniti ( nitkome više neće biti interes što skuplje uvoziti robe i usluge kao HT, banke, INA… ) već što povoljnije
4. Ova mjera će omogućiti spuštanje PDVa na 20%
Potvrđen rast maloprodaje po najvišoj stopi u zadnjih 10 godina
Treba još dokaza???
možda bi trebalo i dionice staviti u maloprodaju
very good, young padawan 😉
Ovaj govori vec 5 godina da ce doc do korekcije..
Jednom ce i pogotiti…to je sigurno…
Ali ne sigurno prije 2020
Ovo je malo prevršilo mjeru, svi govore stalno o korekciji, a nje zapravo nigdje nema.
Pa ino burze su pale 0,x %, dakle ništa.
A od tih priča također ništa, nisu ni Trump ni Kim ludi koliko se misli, to su samo predstave za javnost, a ljudi su to i prozreli, zato nema nikakvih reakcija na to.
Više bi se reklo, obična novinarska posla u nedostatku atraktivnijih vijesti.
Zasto nema prometa? Ovi s cashom cekaju rasplet oko Agrokora. Moguce da cak i cuvaju cash za ulet (mirovinci).
Imatelji dionica se ne zure prodati po ovim cijenama jer ocekujz znatno vise. Cekamo rasplet….
Ceka se ulet u Todex, da. Koliko je to pametno nisam siguran, ali imam neki poluinfo da je tako, bar u nekoj mjeri. Ne samo mirovinci, vec i privatni.