Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Rast maloprodaje za svibanj 5,2% ,koliki bi mogao biti utjecaj na rast BDP-a?

Svibanj sam po sebi ne znaci mnogo. Treba gledati cijelu godinu. Takodjer, veliki dio potrosnje je i uvoz pa onda to ima negativan efekt. Ali sve u svemu, gdp raste preko 3%. To je sad vec gotovo izvjesno.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

18.7.2017.

Ministar Tolušić udara na 
uvoznike iz trećih zemalja

boze moj dragi sto ovi rade, sreca je da smo barem u EU ako nista za pobjec.
Klasicni primjer naseg ministra. Pravnik koji nema dana radnog staza da nije preko iskaznice.

Ovo je stvarno nevjerojatan potez gospodina pravnika. Sto je najgore mislim da on uopce nije svjestan sto radi i koliko je ovo gl*upo. Ali dali je neznanje stvarno opravdanje? Koliko se sjecam u Oreskovica je bio ministar za EU, sad poljoprivrede. Ocito je svestran, mozda u iducoj bude za financije ili gospodarstvo, kad ga vec ide, a znanje uopce nije upitno.
[/quote]

U ovom slucaju uistinu treba pohvaliti medije, iako su skuzili sto se dogada tek nakon sto je najavljena blokada od susjeda. Nadam se da ce gospodin biti prisiljen na ostavku i da ce se uhljebiti u nekoj nepotrebnoj agenciji gdje ce moci nesmetano nastaviti raditi stetu. Tuga i jad.

ukupan promet ZSE za sada 300K kuna….tragikomično

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Kupci ce morati malo vise casha pripremiti. Nema vise rasprodaja

Tako je. Bez branja po asku nema vise kolicina.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Nekad smo im se smijali, a sad bi bili sretni da se promet s BSE prelije kod nas.

Tako je. Bez branja po asku nema vise kolicina.

a tko će

Kupci ce morati malo vise casha pripremiti. Nema vise rasprodaja

to nema nikakve veze s prodavačima koji tobože ne žele dati jeftinije pa bi kupci tobože trebali ponuditi više, nego sve više odumire interes za trgovanje na ZSE!
trgovanje danas na ZSE zanima sve manje ulagača jer odlaze na druge normalne burze, a tvrditi da je problem u tobože preniskoj ponudi kupaca je obično samozavaravanje, tj.kao da sam sebi bacaš pijesak u oči!

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Nije istina. Tj. Mozda i bježe jer cekaju rasplet oko Agrokora. Nakon toga ocekujem vatromet. Mi Hrvati uvijek mislimo da nase nista ne valja. Drugi ce to prije prepoznati. Onda cemo opet plakali kako je sve u rukama stranaca

Nemojte me krivo shvatiti i ni sam ni sam vjerovao da ću ovo ikada izreći ali sigurnije se osjećam sada na SASE nego na ZSE-u. I na tako “divljem” tržištu kao što je Sarajevska burza bilo je manje tektonskih poremećaja nego na ZSE-u zadnjih godina. Tamo ako neka firma propadne to se odvije u par mjeseci a ovdje na ZSE-u neke firme odumiru već jedno desetljeće i uvijek iznova kada misliš da je kraj padu ponovno te izmasakriraju po objavi FI-a revidiranih. Pa zar je čudo što se rijetko tko usudi i pomisliti ovdje ulagati.

Pa redovni promet dionicama danas do sada je 475 tisuća kuna. O čemu više pričati!

New Report

Close